Har andats ut

Valet är över, tror jag, och själva valdagen var intressant och avslut med räkning av röster i det valdistrikt jag jobbade i. Jätteskönt att få vara ledig igen och med ett inhopp på Stadsmissionen. Jag har hunnit träffa vänner, ta några långpromenader och sen kom dottern hem från München och jag fick en hel dag med henne innan hon skulle jobba på en kickoff inkluderande en kryssning. Hon hade haft trevligt. Fick även en kväll på stan med henne och sonen och det är mina guldkorn att få umgås med dessa två. Det rör sig från djupa samtal till härliga skratt. Min lilla familj, vi tre, det är det bästa. Oj nu blir jag rörd men så är det.

Trött på pensionärslivet?

Nja inte riktigt men det har givit mig en liten kick att kanske göra något mer än "bara" Stadsmissionen några gånger per månad. Visst jag skulle kanske ta fler uppdrag för Stadsmissionen men är nöjd och trivs med de uppdrag jag har. Fast nu vill jag bara vila ut när valet är över och alla röster är mottagna och räknade. Sen har jag ju några resor planerade framöver. Men om jag hittade något lämpligt jobb som absolut inte var heltid så kanske jag skulle kunna tänka mig något. Vi får se, har tänkt leva rätt så oplanerat kommande höst och vinter men stanna i Stockholm hela januari är ju inte så frestande så jag kanske tar några veckor borta just då.

Det gröna skynket

(null)

Det var det där med att rösta

Jobbar med förtidsröstning nu och fram till valet. Skulle önska det var val lite oftare för folk glömmer mycket på fyra år. För mig har det alltid varit enkelt, man har sina valsedlar, tar med sig röstkortet och innan har man förstås kollat vilken vallokal man ska rösta i och då är det bara att sätta kurs för det gröna skynket och lägga in röstsedlarna i kuverten. Sen gå fram till röstmottagarna och lämna över allt och sen vara klar och kunna gå ut i friska luften och känna sig nöjd med sitt val. Ja man får hoppas på att man är nöjd. Men folk krånglar till det så när de ska rösta, när de kommer in in vallokalen har många fortfarande inte bestämt hur de ska rösta vilket ger köer för de som kommer efter. Numera ska de även få plocka sina valsedlar inne i lokalen och i bås där man bara kan stå en och en. Det blir förvirring och jag kan faktisk förstå det men jag tycker att när man kliver in i lokalen då ska man ha bestämt sig för vem man ska rösta på. Nu har jag sex dagar kvar att ta emot röster och det är ju ändå kul och inspirerande. En eloge till de som bara glider in och går rakt på det gröna skynket och röstar.
RSS 2.0