Dottern hemma då blir det middag på stan.

Hämtade dottern i torsdags och det är så trevligt. Visserligen har hon umgåtts med vänner och jag själv hade en tjejmiddag i lördags men vi ses och umgås mellan varven. Vi fortsätter vår tradition att hon, sonen och jag går ut och äter en kväll varje gång hon är hemma. Först blir det barhäng och sen middag på tapasbar. I morgon ska jag äntligen operera näsan på plastikkirurgen på Karolinska. Får se hur jag mår efteråt, vet inte riktigt om jag kommer gå till jobbet denna veckan. Kirurgen säger det är en piece of cake, men jag vet inte riktigt. Vi får se.

Furuhöjden

Snart slut på mina fantastisk fina rehabdagar på Furuhöjden i Täby. Två dagar i veckan, fyra timmar per dag med träning. Mina händer får gympa på morgonen och har gjort dem starkare. Nervsmärtorna är hemska mellan varven men gympan hjälper för stunden. Sedan sittgympa, jag anade inte att man kan göra så mycket på en sittgympa men hela kroppen får genomgå. Jag brukar vara rätt så trött efter halvtimmen som det tar. Vi har musik till gympan. Efteråt tränar vi mycket balans, man går och joggar och balancerar. Sedan lunch, vi dagpatienter äter tillsammans, vi blir serverade vid bordet av en värdinna och lunchen är jättegod. Sedan en halvtimmes vila i gympasalen och sen avslut med gympa, cirkelträning och  lite annat. Personalen är helt underbar och sjukgymnasterna duktiga. Jag har träffat så många trevliga dagpatienter, underbra damer på runt 80-90 år. Det är ulika sjukdomar som ska tränas, Jag är så tacksam att jag tränar för att bli bättre. Många är där då de har Parkinson och då tränar de för att hålla sjukdomen borta ett tag. Jag är rätt så trött när jag åker därifrån men så nöjd.

Från 50 års firandetDet blev ingen ny nesa men nytt datum

Tre läkare klämde på min näsa och kom fram till att jag slipper bli nersövd och få en riktig näsoperation, det ska räcka med plastikkirurgi och det sker den första mars. Det blir endast lokalbedövning och det känns bra. På jobbet är det annars full fart så mina två dagar på rehaben är ett andningdhål som gör gott. Träningen är bra och det är trevliga patienter och underbar personal. Blir tråkigt när det tar slut om en månad.
I lördags firade jag med många andra en av gymnasiemorsorna som fyllde femtio. Jag har lärt känna henne genom min dotter som gick i samma gymnasieklass som hennes dotter. De var fem tjejer som blev vänner och vi morsor hakade på. Jag försöker samla oss morsor en gång per år för en kväll med mat, vin och mycket skratt.
När dottern kommer hem om två veckor kommer tjejerna vara här på middag en kväll. Ser fram emot det. 

Min stackars näsa

Som jag har väntat på att få rättat till min näsa som blev demolerad i olyckan. Med glasögon ser det nästan ok ut men vid näsroten och ögonen är den bred och hud täcker det innerste av ögonen. Jag har blivit röntgat och träffat läkaren två gånger. Det visade sig att han även är norsk så vi har bra kontakt. På onsdag ska det äntligen ske och sen blir det jobbigt några veckor med bandage och smärtor. Men äntligen ska det fixas och då sitter jag kvar med mina nervsmärtor i händer och fingrar som påminner mig om min hemska olycka.

Vintrig januari över

Januari blev en tråkig månad fast jag hann med både middag med bio två gånger. En man som heter Ove. Den var bra men inte som förväntat. Har inte läst boken och hade hört den skulle vara jätterolig men den var faktisk alvarsam emellanåt. Middagen var på nygamla Tegelbruket som nu heter The Public. Var jättefint. Andra filmen var En underbar jävla jul och jag skrattade i princip hela tiden. Helt enkelt underbar film. Innan blev det räkfrossa med två kompisar och det var hur trevligt som helst. Annars har det varit jobb varvat med rehab. Jag gillar mitt rehabställe. Trevlig personal och trevliga dagpatienter som jag har lärt känna. Kallt har det varit och snö gillar det inte men om ett år planerar jag vara på Kanariöerna några månader.
RSS 2.0