Loke

(null)

(null)

Katter är inte som vi andra

Sonen åkte iväg till München för att träffa sin syster över helgen och jag fick ta hand om Loke, hans döva vitpälsade innekatt. Nästan hela fem dagar blev det. Nu råkar jag gilla både katter och hundar, fast hundar ligger mig nog närmast om hjärtat. Loke vill sova på dagen och härja på natten. Han gick runt och jamade och jag undrar ju om han vet att han jamar, han kan ju inte höra sig själv.Eller så har han någon indre hörsel. Fast jag fick honom att lugna ner sig så jag fick sova några timmar. När jag kom hem med honom var det bara att stänga så många dörrar som möjligt till sovrum, bad, tvättrum och förråd. Han har nämligen en förmåga att gömma sig på de mest otänkbara ställen. Sen gillar ju katter att klättra högt så det var bara att ta undan saker från bord och bänkar som han kunde fösa ner på golvet.
Sen visade det sig att han smög sig bak mig när jag satt i soffan och började äta på mitt hår. Det roliga var när han upptäckte grannkatten som låg i en av mina trädgårdsstolar rakt utanför fönstret. De glodde på varandar ett bra tag. 
Men snart kommer sonen och hämtar honom. Då blir det att ta fram dammsugarn och städa ett tag.
Han har ju mycket päls den katten, men god är han.

På väg hem genom Sverige, kaffepaus

(null)

Natt över Luleå

(null)

Polcirkeln går genom Tomteland norr om Rovaniemi

(null)

Engelska settern Sarek vaktar utanför min brors hus

(null)

Hemma igen

Har varit hemma en dryg vecka . Resan genom Finland och Sverige gick jättebra. Det blev en övernattning på Scandic i Luleå. Många undrar alltid över att jag orkar köra ca 180 mil på två dagar.
Jag har kört denna sträcka så många gånger sen redan på 80-talet och eftersom jag nu har kört upp varje sommar så känns det inte så betungande. Trots ryggproblemen gick det jättefint.
Väl hemma så blev det besök hos läkaren och diagnosen var ryggskott. Behövde inte röntgas utan detta går över efter ca 4-6 veckor sa läkaren och jag börjar tro henne för redan nu nästan fyra veckor sen så känns det bätre och bättre. Jag får till och med gå på gymmet igen och göra vissa pass.
Men första veckan var tråkig, jag var hemma och tog det lugnt fast rörde på mig en del som jag ska göra enligt doktorn. Fick en mysig middag med sonen och nu i helgen lite fika med vänner. Nästa vecka är jag nog mer på banan igen känns det som. 
RSS 2.0