Fina underbara Sarek, min följeslagare i Tana

(null)

(null)

Helt enkelt vackert på 70 grader nord

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Där Tanaelven möter Tanafjorden

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Genom alla år, ja vi blir alla äldre

Kollar på FB och hittar en samling exkollegor tillbaka från 80-talet. Nu träffas de på stan, alla är pensionärer som jag. De ser förstås äldre ut än när jobbade tillsammans. Även jag ser äldre ut såklart.
På 70 talet jobbade jag på mitt första flygbolag i Malmö. De som jobbade då är ytterligare några år äldre än de på 80-talet. De börjar gå ur tiden och det känns otroligt konstigt. Är vi redan där undrar jag.
Sen hittar jag en film på Instagram där mina senaste kollegor jobbar. Fast det verkar som att bolaget läggs ner och det är en avskedsfest. De är fortfarande ute i arbestlivet och är i 40-50 års åldern. Emellan 1970 och 2023 åren har jag ytterligare kollegor från andra bolag. Många är pensionärer medan andra jobbar fortfarande på olika ställen.
Ja åren har gått det märker jag när jag sitter på Norwegian från Kirkenes till Oslo och kollar på 20-åriga flygvärdinnor som jobbar i midtgången.
Jag har jobbat med cabin crew sen 70-talet och ser nu att de jag har jobbat med är pensionärer och de som inte är det än, börjar närma sig.
Så många människor, så många minnen som dyker upp med alla bilder på FB. En fantasisk spännande jobbhistoria och då har jag inte nämnt piloterna, än.
 
 

Finnmark

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mycket släkt och det är kul

Det har varit fina dagar här i nord både superfint varmt men även regn.
Har träffat släkt både på min mor och min fars sidaf. Första helgen hos en kusin som har slagit sig ner i sitt föräldrahem där även två bröder och en syster var på semester. Tre kusiner jag aldrig träffat fick jag träffa nu. Det var mycket trevlig. De hade fixat ett party på logen som blev mycket lyckad. Vi åt kungskrabba, grillat kött och vin. Det blev en intensiv helg med släkten och mera blev det.
Igår var vi några kusiner som ordnade 70 år fest för en annan kusin som hade fyllt i april. Kusiner med partners dök upp, barmbarn och andra vänner. Vädret blev ok, det var lovat regn men vi klarade oss.
Så min en och halv veckas vistelse har gått fort och i dag blev en tur på hjortron myr.
RSS 2.0