Fin kväll i Kyrkbyn

(null)

Gott om avstånd på station Tekniska Högskolan lördag förmiddag

(null)

Äntligen blev det lunch på Skrovet vid Årstaviken. Fantastisk fin dag och underbart koloniområde

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vad ska jag göra i dag?

Vissa dagar i denna Coronatid har jag inget speciellt planerat. I går var det full fart med shopping med grannen och sen avslut med en väninna som kom över en stund.
Inget vin, bara citronvatten.
Jag måste ju definitiv ut och vandra i dag men vart. Jag gick hemifrån till Visinge station, ca 7 km. Där hoppade jag på Roslagsbanan och åkte till Tibble station. Gick till Täby Centrum där jag shoppade lite och tog en fika på ett kafe. Det är bara att konstatera att folk vill tillbaka till normalitet igen. Det var mycket folk på kafeer och lunchserveringar men inte många i affärerna. Jag tog det lugnt och höll avstånd, de flesta verkar göra det. Sen ut i regnet tillbaka till Tibble och tåget hem till Kyrkbyn. Sen gick jag hem. Var skönt att sätta sig på terrassen och käka körsbär jag hade köpt.
Totalt blev det 12 km så jag är nöjd. I morgon blir det att åka till Systemet och handla vin och förbereda inför roadtrip till Sunne.

Underliga tider

Medan många tar chansen att åka på sin utrikesresa nu när det mesta är öppet i Europa så sitter fortfarande många mer eller mindre isolerade och vågar sig knappt utomhus. Några vågar inte, andra tänker inte och sen är det de som inte bryr sig.
Jag vet att här jag bor är inte smittan stor men man aktar sig ändå. Sen pratade jag med mina systrar som precis har kommit hem från en vecka i hembygden Tana där det inte har varit smitta överhuvudtaget sen pandemin började. Nu är det ju öppet för många länder så frågan är hur det blir framöver. Jag kan fortfarande inte åka till Tana  då Finland fortfarande har sin gräns stängd mot Sverige. 
Jag kan i varje fall börja planera en resa till min dotter i München: Det blir i september och jag längtar redan. Jag vill ut och resa men det är bara att ha tålamod och vänta.
Detta kommer ta tid, och som många säger 2020 är ett förlorad år.

Först lunch sen fika på sonens takterrass

(null)

(null)

Jobbardag

Efter gårdagens långa strabatsrika vandring på Blå leden i Österåker borde jag vila hela dagen, men jag klippte gräsmatta både hos mig själv och grannen som har varit borta i fem veckor på västkusten. Av bara farten rev jag upp mycket ogräs och räfsade i hop det. Nu tänkte jag vila, läsa, äta jordgubbar och kolla på serier. Det blåser kallt ute så faktisk skönt att vara inne. 
Snart en vecka sen jag kom hem från Söderhamn och .Harsa/Järvsö. Fin resa med väninnor där vi gjorde olika saker. Hälsingland är vackert.
Slog på TVn och hamnade i FHMs info och presskonferens men det är i princip samma tugg som det var i mars. Det går bra för Sverige vad gäller pandemin enligt experterna. Vore bra att även FInland fattar det så jag kanske kan ge mig i väg norröver till Nord Norge. 
  

En dag i Järvsö

(null)

(null)

(null)

På tur till Järvsö klack

(null)

(null)

(null)

Harsasjön

(null)

(null)

På väg till Harsa besökte vi Växbo lin, fint område och god lunch

(null)

(null)

(null)

(null)

Vann pilkastningstävlingen, inget jag hade förväntat mig

(null)

Härliga dagar i Humlegårdstrand/Söderhamn

(null)

(null)

(null)

På väg hem från Gribbylund. Ännu en fin kväll med vänner

(null)

(null)

Mina första egenskördade jordgubbar

(null)

I går fyllde min yngsta syster år

Jag skickade gratulationer via sms men fick inget svar. Vi har ingen kontakt sen dryga två år. Hon vill inte ha kontakt med oss syskon. Vi har sårat henne för mycket. Ransakar jag mig själv så vet jag inte på vilket sett jag har sårat henne. Hon har heller inte berättat något konkret. Det är ju såklart tråkigt men vill hon inte så är det så.
Jag hoppas ändå att hon lever ett bra liv i dessa tider. Att hon har vänner som bryr sig eftersom hon lever ensam.

Glatt överraskad igår

Ännu en vecka i Coronatiden och jag har knappt sett en människa sen i lördags. Söndagsvandringen blev ju instäldd då det regnade för mycket.
Man blir nästan galen där man går och surrar hemma, tar en sväng till mataffären och sen promenader ute i naturen. Städa emellanåt måste jag ju och hålla kolla på mina övervattnade växter men sen då. Några telefonsamtal och chattar ger lite men sen är det läsa, läsa, läsa. Har fyra böcker som står på tur när jag är klar med den jag håller på med.
Så i går eftermiddag när jag höll på med min middag ringde en väninna och frågade om hon kunde komma över. Hon hade kommit ner från landet en dag tidigare.
Så trevligt, plötsligt var det fint väder att sitta ute och sen gick vi en lite kortare promenad än vad vi brukar. Ren och skär lycka med lite social kontakt. Och i kväll blir det vår träff igen med tjejgänget och det blir bubbel och vin och många härliga skratt och lite Coronatjat förstås. Ser så fram emot det..

I går blev det Kyrkbyn

(null)

(null)

(null)

En sväng i Vallentuna

(null)

(null)

(null)

Börjar bli jordgubbar

(null)

Nu bara regnar det

Det ska regna hela dagen mitt i sommaren och mitt i tråkiga Coronatider. Jag kan inte ta mitt morgonkaffe utomhus. Blir inte mycket utomhus idag och växterna behöver jag inte vattna. De har nästan drunknat i de senaste dagarnas skyfall.
I går var det fint. Jag körde till Solna och lunch med sonen. Vi hämtade ut våra munskydd han hade beställd, svarta. Vet inte när jag ska använda dem för det kändes varmt och inte så behagligt när jag provade.
Vi gick till Sumpan och käkade på Gröna villan. Det blev långa diskusioner som vanligt. Vi är definitivt inte överns alltid, men det ger mycket. Han är i en period i livet där han söker vad han vill. Som mor blir jag orolig samtidigt som jag stöttar. Jag hoppas han finner ut vad han vill göra framöver. Blev i varje fall glad när han berättade att han hade haft lite socialt liv med vänner ute. Han hade äntligen börjat använda takterrassen som finns i hans höghus. Den är ju mycket användbar i dessa tider att träffa vänner på. Han tar verkligen coronaviruset på allvar och det är jag tacksam över.
RSS 2.0