Helg på Elfkullen i Sunne, fantastisk resa med härliga damer

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Slut med sköna helger med vänner

Är hemma från Sunne och den härliga herrgården Elfkullen. Tredje resan denna sommar och höst och denna gång med spagänget. Vi tog en aromamassage som var helt underbar. Kändes bra för både rygg och ben.
Vädret var grått och regnigt men vad gör det när man kan mysa i denna charmiga herrgård.   Alla var nöjda,det blev goda middagar med en kakelugn som spred både ljus och värme. Herrgården är stor och det blev lite snack om spöken. Vill tillbaka dit såklart men gården är ute till försäljning så vet inte hur länge man har denna möjligheten.
 
Nu är man tillbaka i coronatiden. Nära vänner är smittade och dottern och pojkvän sitter i karantän i München då de har umgåtts med vänner som visade sig ha testats positiv. Inga symptom men de jobbar hemifrån. Det går undan nu och smittan ökar.
Tänker hålla mig hemma och isolerat ett tag fast måste iväg till sjukgymnasten i dag.

Lite kvar av sommar i trädgården

(null)

Tog in några pelargoner och min chiliplanta innan frosten

(null)

(null)

Håller konferens med mig själv

Läste om ett par som skulle ha en konferens för att planera hur de ska klara vintern nu när mörkret och kylan börjar visa sig. De hade redan bokat in sig på en teaterpjäs i april. Kände att jag själv måste ha i varje fall några planer för att klara vintern tills jag igen kan öppna altandörren och ta mitt kaffe utomhus. Men man måste ju hade något annat att se fram emot innan dess. 
Alla verkar vara så positiva ändå, kanske för att dölja att även de känner att denna gång blir inte novembermörket lika attraktivt. Man kan inte bara åka över till London eller Paris och njuta en långweekend. Det är dåligt med kurser, konserter och sport man kan slinka in på. Man får inte gå på eller själv ha trånga hemmafester säger till och med Löfven. Han som har gått i FHMs ledband och tyckt att allt är lugnt i det här landet jämfört med hur farsotten härjar i andra länder.
 
Jag erkänner att jag är inte lika positiv inför kommande vinter som många i min omgivning verkar vara. Jag tycker det är ok att gnälla lite. Det jag fortsätter göra är att mysa inne med tända ljus, en god bok, serier och filmer. Sen har jag ju städa, pyssla hemma och ta tag i spanskkursen på Duolingo. Jag lär mig faktisk en hel del om jag bara kör på. Så blir det whatssamtal med barnen och lite annat chattande med vänner och släktningar. Tack och lov för internet.
 
Jag ser fram emot när dottern kommer och firar jul här en hel vecka. Sen får det bli promenader, gymmet och några middagar med begränsat antal vänner.
Inga hemmafester alltså och om jag kör Luciafika i år som förra året vet jag inte än. Förra året var det nog ca 12 personer här och det går inte denna Lucia. Så ja, mycket hemmasittande blir det.  Karantän light hela vintern.
 
 
 
 

Spontanträff med mina Täbyvänner

Jag hade knappt sett en människa på över en vecka och fått hålla mig hemma då jag fick en sträckning i ena låret när jag skulle kliva ur bilen. Det har varit djävelusisk ont men efter  några dagar började det släppa. Har varit hos sjukgymnast och fått hjälp men haltar fortfarande.
Så jag bjöd hem några vänner och de hade med maten. Världens godaste fiskgryta och p Sen kladdkaka till dessert.j.
Som vanligt mycket snack om olika ämnen som bara dyker upp när någon berättar något. Det blir allt från politik, tv serier, corona, familj.
Jag tycker det är så kul och bra att våra olika åsikter kan vädras utan att någon tar åt sig. Man måste få tycka olika och respektera detta. Speciellt i dessa tider när det är så lätt att bli kränkt, at få hemska mothugg och folk som bara accepterar sina egna åsikter. Just så verkar det vara i det offentliga rummet på nätet och det är en farligt utveckling.

Förra veckan i coronatid

Coronaviruset  ökar lite här men mycket där enligt FHM När jag har läst min bok och kollat på otaliga serier och filmer så måste jag kolla hur vi har det på coronafronten.
 
Tegnell måste vara helt slut vid det här laget. Han verkar inte höra vad han själv säger. Han är mycket upptagen av hur eländigt det är ute i Europa där det ökar extremt överallt.
Här hemma säger han i samma mening att det ökar både här och där i landet men vi är även på väg ner. I nästa mening höjer han en advarande finger igen och säger det här kommer bli långvarigt. Är det här något typisk svenskt att packa in budskapet i bomull. Man ska inte skrämma upp folk vilket gör att fler och fler verkar bete sig normalt. Fast Stefan Löfven tog i lite hårdare härom veckan när han sa vi inte fick gå på trånga hemmafester. Det börjar bli mer ruter i honom. 

Det festas både i London ochStockholm

Restriktioner, rekommendationer, förbud. Inte mycket hade behövts om folk höll sig lugna denna höst. Då kanske smittan hade gått ner. Men vad vet jag, 70+ och inte i behov av att rumla runt på Stureplan eller resa till London och shoppa loss på fulla varuhus. Utantycker det är lagom med få sociala kontakter, promenader, spinning med  avstånd..
Är man ung, under 40 år och singel eller barnlösa par så kanske man har behov av att besöka barer och dansa runt och rata möten med bara några få av sina vänner. Många har säkert hållt sig lugn sen i mars och känner att det går inte längre. Man vill ha mycket folk runt sig och de tycker att de inte blir så sjuka som vi äldre. Det är inte så farligt. De tänker inte längre än så och jag vill inte döma dem..  

WhatsApp samtal med barnen

Har hållt mig lugn sen i torsdags, har råkat ut för värsta träningsverken. Ska till sjukgymnast på onsdag så då kanske jag får några goda råd.
Det var ett tag sen vi hade samtal jag och ungarna och det är så trevligt att se deras glada nunor och få snacka lite om allt möjligt. Om jag nu inte åker till München och dottern nu i höst så får jag vänta tills hon kommer hem till jul. I Tyskland är det även ökning av corona. Sonen träffar jag ju ofta så där ska jag inte klaga. Hur som helst så är det underbart och ha den här kontakten. Dottern var lycklig över att hon fick ner sin symaskin då föräldrar till hennes väninna körde ner till München i helgen och tog den  med..

Hösttur vid Vallentunasjön

(null)

(null)

(null)

Full av tankar, allt från den där Trump till cancer

Man kan inte öppna en tidning eller kolla på nyheter så är det Trump som regerar. Varför detta stora intresse för denna smått halvgalna president i ett land som visar sig mer eller mindre vara dysfunktionellt. Några som måste njuta av att mindre uppmärksamhet rättas mot dem är Ryssland, China och Iran, några riktigt läskiga aktörer som nu kan smida sina planer utan kontroll.  Men hatet mot Trump övertrumfar det mesta som sker i världen, även pandemin. Ja nu är Trump drabbad så nu är det hans diagnos som avhandlas. På den fronten blir inget lugnt förrän valet är över och gubben förmodligen borta. Vad står kvar då? en gubbe på 78 år och halvt dement.
 
Veckan har varit lugn och tyst efter Sunne. Två gånger spinning, besök hos sjukgymnast och igår en tur till kvarterskrogen. Det behövdes verkligen att se andra ansikten runt om. Blev musslor och ett glas vitt. I dag blir det lunch med sonen, ser så fram emot det. Coronarädd? Absolut mer nojig nu än för några veckor sen. I Täby är det inte någon ökande smitta så känns bra att stanna här men men, man vet aldrig.
 
Det finns andra sjukdomar, cancer till exempel. Har nu nära bekanta som är drabbade och några som vänner känner. Fler och fler klarar sig så hoppet finns men i några tillfällen kanske det inte går. Man blir ledsen och lider med de anhöriga.
RSS 2.0