Att åldras

Än så länge rullar det på med lite krämpor ibland. Pratade med min äldste syster i dag. Hon har svårt att gå och operationer hjälper inte mycket. Som tur är så hade hon inga problem med hjärtat när hon var inne för en undersökning. Fast det värsta är ändå synen, hon ser verkligen dåligt.
 
Sen ringde jag upp mitt ex, min sons far som också är dålig. Han satt och fick dialys och vi fick avsluta samtalet då det blev för jobbigt för honom. För en månad sen fick han en hjärtklaff inopererat men det hade än så länge inte gett någon större förbättring. Han är även opererat för magcancer som han har slitit med i många år. De är tio år äldre och haft sjukdomshistorier de senaste tio åren. 
 
Vi åldras olika, det är då klart och hur det är för mig om 10 år det får jag se då. Allvarliga sjukdomar kan man inte rå över, de kommer om de kommer men jag lider men närstående som är så drabbad.
 

Hälsade på Tove

(null)

Vid Årstaviken

(null)

(null)

(null)

I dag tar det slut

Gårdagen var underbar med sommarens sista varma sol och många plusgrader. Nu är det bara att invänta regnet och höststormar. Då blir det att läsa alla mina böcker inomhus istället för i solstolen ute på terrassen. Nu kommer grannkatterna att ta över mina stolar som övervintrar ute. De  måste ju ha varmt och ligga på när de är ute. Jag gillar mina grannkatter fast det gör inte alla har jag förstått men hos mig är de välkomna.
 
Fast även i dag blir vädret underbart så snart ska jag ut och promenera. I morgon är det första dagen på min kurs jag ska gå under hösten och det ser jag fram emot.
Så sommaren tar slut och hösten är här, på allvar.
 
 

Loke

(null)

Blomma i september

(null)

Sommarens skörd

(null)

(null)

(null)

Många bra serier

Det har blivit många serier att kolla på under pandemiåret och vissa är förstås bättre än andra. Jag gillar ju engelska serier och sen tycker jag att även Norden har många bra exempel och speciellt danska. Fast de två som jag verkligen har fastnat för är den tyska serien Weissensee om hur förhållanden var i Öst-Tyskland fram till murens fall.
Mycket intressant för det är beskrivning av hur det var fast det ändå är fiktion,
Den senase jag har kollat på är spansk och heter, Amelia genom kärlek och krig. Serien handlar om spanska inbördeskriget som tog Franco till makten och sen kommunismens stordagar. Den är bra och vad lär man sig av dessa två senast nämda serier. Jo för att i ytterkanterna, det må gälla både åt höger och vänster, utbreder sig korruptionen  bland makthavarna. Det gäller att roffa åt sig från folket som oftast lever i misär. Sen har vi angiveriet. Att skvallara  på sin granne, sin kollega, sin chef för att få egna fördelar efter att ha blivit rekruterat eller även hotat av mynidgheter. På toppen av detta har man det värsta, tortyr och  arkebusering.
 
Det här är serier som speglar förr i tiden men tyvärr så har vi sådana stater fortfarande runt om i världen. 

Sorg och funderingar

Ännu en kusin har gått bort, endast 74 år gammal. Hon var multisjuk och hade ont och jobbigt länge med mycket smärtor. För några år sen tog jag upp kontakten med henne och hennes fantastiska härliga man. Det är jag glad för i dag. Vi fick kontakt igen efter att inte ha setts  sen i barndomen. På grund av coronan har jag inte kunna träffa henne de senaste två somrarna och det är trist. Sen jag ble pensionär har jag tagit upp kontakt med många kusiner och det har varit så trevligt och intressant. När man träffades som barn och ung vuxen pratade man inte så mycket om ens föräldrar. Jag hade många härliga mostrar och fastrar som nu alla är borta. Därför är det intressant att träffa deras barn, mina kusiner i gott vuxrn ålder.  
RSS 2.0