Vackra Stockholm en solig novemberdag

(null)

(null)

Solen står lågt

(null)

(null)

Äntligen advent

Har väntat länge för nu är det bara tre veckor till julveckan.  Tycker veckorna har gått både snabbt och långsamt. Nu har det gått drygt fyra veckor sen min covid slog till. Nu känns allt som vanligt igen så om någon vecka ska jag testa för antikroppar.
Har varit i gång förra veckan med flera besök i stan för att förbereda för gråstarropration och oprationen sker på torsdag. Sen har jag fått åka in två gånger till öronläkare. Gjorde ett hörseltest och min hörsel var ok bortsett från att åldern gör så att det r en försämring men hörapparat behöver jag inte.
 
Bästa som hände var lunch i Solna med sonen. Vi hade inte setts sen i midten av oktober så det var helt fantastisk att ses igen. Mycket snack och diskussioner som vanligt och vi är inte .alltid överens. Tänk vi kramades, länge. Vi brukar alltid kramas när vi ses och förra gången var i början av mars.   

Sällskapsdam sökes

Kollar i bland på Poirot och MIss Marple. Älskar dessa gamla serier där livet utspelas  på 20-30-40 talet.  Ser ju att äldre damer med god ställning hade sällskapsdamer som passade upp dem och underhöll dem genom dagarna. De tillbringade sina dagar i sina slott och herrgårdar och folk kom på besök så det blev många tebjudningar.
Just nu i coronatider skulle jag behöva en sällskapsdam. Visst jag bor i ett radhus men plats finns och eftersom jag inte får mycket besök just nu så vore en testad person välkommen i huset. Det är helt otroligt hur våra liv har ändrats på ca åtta månader. Det gick ju bra i våras och somras med vandringar och träffar utomhus men nu när novemberkylan och mörkret smyger omkring så går det inte lika bra. 
Folk gömmer sig i sina hus och det är ju inget ovanlig att så sker varje vinter men man har ju sina middagar och fikastunder. Saknar att bara åka in till Täby Centrum och luncha med någon kompis. Så en sällskapsdam skulle sitta fint. 

Corona överallt

Nu är dett corona så fort man kollar på media och nu när statsmnistern har presskonferens varje dag och pekar med hela handen då känns det som om allvaret äntligen har kommit  till vårt land. Fast det kanske är för sent. Att alla inte bryr sig det stämmer så tydlighet i budskapet om skärpning måste fram. Jag drabbades ju av eländet, smittat av en väninna men det märkliga visar sig att jag var den enda som blev smittat så nu funderar jag på om jag blev smittat någon annan stans. Fast varför bry sig om det men när jag ser hur illa det kan gå så blir jag så tacksam över att jag har klarat mig så här bra. Tre veckor sen första symptomen och nu har jag inga längre.
 
Var ju till stan i går och Sophiahemmet för förundersökning av operation av  gråstarr. Det gick bra och på tåget var det lugnt. Märkte att rutinerna sitter i efter åtta månader. Undviker att gå och sitta nära folk och använder handsprit.  Operation blir det i början av december så det ska bli skönt att få det gjort.  

Fin dag för uteliv

(null)

(null)

Mår bra

Vågar knappt säga det eller tänka det. Man har läst så mycket, kanske förlästs sig på allt som kan hända flera dagar, ja veckor efter första symptomen. Det är tre veckor sen nu och i dag kände jag mig frisk. Det var ett underbart väder, sista dagen innan storm och kyla  kommer. Var ute och räfsade sista löven och satt ute med kaffe och bok.
När mörkret kom gick jag ut en sväng och sen blev det en kopp kaffe till ute i mörkret.
Mitten av november har passerat, nu väntar jag på december, advent och jul.

Fortfarande fina höstfärger

(null)

(null)

18. dagen

För varje dag som går och det känns bra i kroppen då kommer lugnet. Lite snuva kvar, lite hosta men det känns som det snart är över. Tog en fika med en kompis som även haft corona och det var skönt att träffa en riktig människa. Tills nu har det varit telefonsamtal och chat. Vi skrattade  lite åt situationen vi befinner oss i. Det verkar som folk i ens närhet undvikar att träffa oss som haft denna skit. Vi känner oss båda friska och enligt folkhälsomyndigheten ska man inte smitta längre. De hänvisar ju faktisk folk som inte känner symptom att gå till jobbet efter en vecka. Så corona skrämmer och det kan jag ju förstå så inga hard feelings mot någon. Så småningom ska man väl börja umgås igen.
Novembermånaden är så grå den kan bli men fördelen är bra tempratur så  idag blir det fika ute på terrassenigen. Även en kortare promenad.

Novemberfika

(null)

Ingen skillnad, november är november

I oktober såg jag inte fram emot november, denna mörka trista månad man ska genomlida inna december med advent, Lucia och julen tar över. Nu sitter jag här med min covid-19 och gör inte så mycket. Fast det hade jag ändå inte gjort även utan corona. Jag hade varit ute och gått förstås innan mörkret kommer på eftermiddagen. Jag hade varit och handlat mat i butiken istället för hemleverans men annars inte så mycket mer. Att svänga runt i köpcenter var ändå inte akutellt, kanske hade jag träffat några av mina vänner. Så november får passera ändå men nu mår jag  så pass bra att jag vågar vara ute och även ta min fika där.  

Kan det vara sälköttet?

Jag hade en medarbetare som var imponerat över min hälsa och brukade skoja om att ni åt väl sälkött hela vintern. Han syftade på min hemtrakt långt norr om polcirkeln. Nej något sälkött åt vi aldrig men däremot var valbiff något extra gott på söndagarna. Jag kommer ihåg att jag gillade det men det är väl mer eller  mindre förbjudet numera.
Maten är viktig men vi får i oss mycket skit om vi inte tänker oss för. Numera är det mesta ekologisk som jag köper, speciellt grönsaker och frukt. Det kostar för mycket så där måste priserna gå ner om folk ska köpa mera.
Hur som helst är inne på dag 13 på min coronatid. Mår bra i kroppen, hostan hänger kvar och den kan vara  jobbig emellanåt.
Är bra så långt men längtar att få komma ut och promenera. Kanske till helgen bara hostan dempar sig.

Får man säga vad man tycker

Hamnade i värsta diskussionen på FB. Det började med att en släkting jublade över Bidens vinst och jag dristade mig att skriva att jag inte var speciellt imponerad av varken Biden eller Trump eller USA för den delen. Som vanligt blev det en kul diskussion med släkten. Vi brukar diskutera och ha högt i tak. Det blev mycket mothugg från alla håll men sånt gillar jag. Helt till någon FB vän la sig i och tog mycket illa vid sig hur jag formulerade mig i min kritik. Hon tog allt personligt och anklagade mig för både det ena och andra. Jag ville ta livet av Biden eftersom jag föredrog Kamala Harris, ja det blev helt absurd till slut. Hon tyckte jag var en ond människa.  Det här bekräftade verkligen hur polariserad åsikterna är där man inte kan acceptera andras åsikter än sina egna och helt enkelt skiter i att lyssna  Det var bara att lägga ner och heller ta en diskussion med släkten till sommaren. Vi brukar ha härliga diskussioner och olika åsikter men brukar ändå ta en vandring tillsammans dagen efter.

Fin himmel över Kyrkbyn

(null)

(null)

WhatsApp samtal med barnen

Mina barn är de lugnaste och kloka individer jag vet om. Ingen hysteri eller domedagsteorier om min Covid-19. Vi tar det dag för dag och som min dotter sa, eftersom jag just nu mår bra så ska jag ta det lugnt och inte hetsa upp mig för att eventuellt något värre kommer. Vi pratade om julen och hur vi tre ska fira tillsammans, Det blir ju inte mycket umgänge med andra i dessa tider. Dottern längtade hem och sa att hon helst vill umgås med personer som haft viruset och  riskera bli smittat av de som inte haft det. Min väninna som haft corona i 17 dagar nu tog några glas vin i går kväll. Det hade hon förtjänat tycker jag.

Då åkte även jag på skiten

Skulle nog inte dragit till Sunne och Herrgården. Visade sig att en i sällskapet var smittat och trots alla förhållningsregler vi tog så åkte några av oss dit.
Fick positivt  svar igår och det är en vecka sen jag fick symtom, så nu inne på andra veckan.
Hur mår jag? Tja än så länge som besserwissern Johan Giescke förutspådde redan i våras, det är som en förkylning. Feber första dagen, lite huvudvärk, och nu snorig och hosta. Jodå, jag har ju läst på så visst det kan bli värre fram på natten men än så länge känns det bra. Man har ju läst det mesta om vad som kan hända. Smittsam är man i ca 7 dagar säger smittskyddet så jag håller mig hemma tills vidare. Har fått min första hemkörning från ICA så ingen nöd på mig. 
Vill bara ta antikroppstest så fort det går för i slutet av november ska jag till ögonläkare och det vill jag inte missa.
Ungarna tar det bra, är oroliga så klart men jag håller dem informerade.

Man skulle tro det var presidentval i Sverige

Går inte att kolla på nyhetsmorgon i dag i någon av kanalerna. De överträffar varandra i prat, intervjuer, analyser. Visst USA är viktigt så ett intresse ska så klart finnas men nu är det för mycket. Vad är vitsen? Är det för att detta stora land så länge har varit dysfuntionellt med en dysfunktionell president som riskerar att sitta ytterligare fyra år. Eller att den andra kandidaten är på väg at bli dement och inte hänger med hela tiden.
För att inte tala om befolkningen i dessa 50 delstater. Visst finns det vettiga amerikaner men majoriteten verkar både efterbliven och kunskapslös. Deras religiösa tro skrämmer mig. De litar fullständigt på Gud i allt de gör och det kan jämföras med muslimer och islam. 
 
USA är en stormakt, likaså Kina och Ryssland. Inget att lita på och så har vi Turkiet och Iran som vill vara med på ett  hörn. Världen är mer skrämmande än nånsin. Och vi är inne i nya attacker av jihadister i Europa. Tur det är pandemi så man inte vågar sig ut.
RSS 2.0