Vacker lördagkväll

(null)

Molly på besök

(null)

Mina planteringar

(null)

(null)

(null)

(null)

Sommardagar

Senaste veckorna har varit underbara, så varmt och mycket sol. Jag har ändå fått slita i värmen med min trädgård, Blomrabatt med markväxter fixat och plantering av syrenskott på en sidan. Grönsaksodling på den andra. Hur blev det så här? Får skylla på pandemin och mycket stanna hemma sen faktisk ett år tillbaka. Jag utan gröna fingrar jobbar frenetisk för att det ska bli bra.
 
Har ändå njutit och varit hundvakt till Molly, en god och glad minischauxer. Hon är en hund med åsikter men har lärt känna grannhundar och katter och är en riktig vakthund när främmande  människor kommer och ska leverera varor. Fast min inneboende accepterade honom till slut.
 
Det har även blivit lite umgänge med vänner och i går en utflykt till Bogesund för bad och sol. Nu hör det till saken att jag inte är så intresserad av varken det ene eller andra men mina finlandssvenska vännior älskar det. Ska dock inte klaga. Det var skönt att sittta vid vattnet och lyssna till vågorna och lunchen efteråt vid Bogesunds slott blev en fin avslutning på dagen. 

Vaccinbussen i Hallunda

(null)

Utflykt till Hallunda

Hade fått nys om att det finns en buss i Botkyrka kommun som gav vaccin och endast Pfizer. Botkyrka? Är det där det skjuts då och då? Kollade vart bussen skulle stå i fredags och yippi det var i Hallunda. Dit ska jag hitta, var ju där i slutet av 70 talet och sålde DN prenumerationer vid dörren. 
T banan går ju dit men jöss va långt är är. Det tog mig 1 timme och 20 min från Kyrkbyn och med munskydd på! Bara att konstatera att stockholmarna har slängt sina munskydd. 

Väl framme var det bara att ställa sig i kö i solskenet. Mina gamla skills från jobbet att organisera och planera dök snabbt upp när kön inte fungerade. Två meters avstånd men då behövs inte fyra meter. Mynskyddet ska vara över näsan som personalen på pekade flera gånger. Lugn och fin, hetsa inte upp dig tänkte jag. Vänta på din tur, få din spruta och ge dig hemåt till trygga Kyrkbyn.

Ont i armen men inget mer och sju veckor till nästa dos. Hoppas jag slipper åka till Hallunda då.

Sonen och jag på vandring i Kyrkbyn

(null)

(null)

Allt förberedd för grönsaker i sommar och min Rhododendron i full blom

(null)

(null)

(null)

Även denna sommar

Det blir inga fem veckor i Tana  denna sommaren heller. Pandemin och Norges hårresande restriktioner för inresa stoppar mig. Tror att jag denna gång skulle kunna passera Finland utan problem men karantenehotell i 7 dagar i Tana fristar inte. Fast jag hade inte kunnat åka ändå då min kära dotter kommer hem i juli och det är det viktigaste av allt. Tana får vänta. Som förra sommaren blir det att ta fram mina gröna fingrar. Nu är tomater, paprikar och gurkar planterat. Blommorna är på plats så det är bara att vatnna och vattna. Sen utflykt och lära känna lite mer av Sverige, denna gång Orsa. Ser fram emot det och få umgås med vänner.
RSS 2.0