Gott mellanmål

(null)

Bilder från mina promenader, lite trista färger

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu vill jag bara iväg

Gick min söndagspromenad som vanligt i Kyrkbyn. Måste stärka upp mig med min yrsel och svindel så jag vandrar varje dag. Det blev hela 8 km igår och jag var helt färdig när jag kom hem och kunde sjunka ner i soffan. Idag blev det att hämta alla mina glasögon i Täby Centrum så har inte blivit någon promenad men i morgon är det dags igen.
Så plingade det i min telefon och en kusin och hans fru meddeelade att de åker till Las Palmas på lördag och det i hela två veckor.Va jag blev sugen på att åka, jag har ju några till bekanta där nere just nu. Det är faktisk två år sen jag var där senast och jag älskar ju stan med Las Canteras stranden, vågorna, vandra till berget med korset på och kanske ta en buss ner till Playa Ingles för en dag.  
Nu ska jag ta en funderare , jag kan ju åka på en vecka, det räcker långt.  

Spontan måndag

Höll på som bäst att städa i kylskåp och lådor efteratt min inneboende flyttade ut igår. Då ringde en av mina pensionärsväninnor och föreslog bio på eftermiddagen. Jag tackade omedelebart ja och vi åkte till Täby Centrum och såg Bombshell om sextrakasserier  på Fox News i USA. Detta kom fram i samband med att Trump kandiderade till presidentposten. Två höga chefer på Fox fick gå. Mycket intressant och jag frågar mig fortfarande varför inte kvinnor markerar direkt vid trakasserier. Sen konstaterde vi båda som har jobbat heltid i hela vårt liv och i samrbete med män, att vi har klarat oss undan detta. Det kanske är skillnad på USA och Sverige men jag tror det kan vara mer utbredd i vissa branscher. Men säger vi inte ifrån och markerar då ses vi ju som  det svaga könet och det vill vi ju inte vara.

Rätt så vårligt på min promenad idag

(null)

(null)

Nya vänner

Som pensionär får man ju massor med tid sägs det, eller tvärt om. För mig har det blivit lite lagom så där. Jag har ju hunnit med flera långa bortavaron några vinter och då i favoritstaden Las Palmas men även i Palma. Det är ju Spanien som gäller för mig om jag vill vara borta från vintrarna här norr. Jag jagar ljuset i första hand och en mildare temperatur. Jag behöver inte 30 + och sol varje dag.
Sen kan man fylla dagarna med att jobba som volontär på Stadsmissionen, gå till gymmet  lera dagar i veckan, fixa och ordna i mitt radhus och förstås umgås med vänner. De flesta av mina vänner jobbar fortfarande men nu senaste året har några blivit pensionärer så det är kul att även träffas på dagarna.
I höstas börjde jag äntligen på kurs, det blev spanska på onsdagskvällar och skrivarkurs på torsdagskvällar. Två kvällar på raken och det i stan i mörka november men det gick det med.
På skrivarkursen var vi alla i olika åldrar och det var mycket berikande. Vi skrev och lästa varandras texter och kommenterade. Det var riktigt kul och jag lärde mig en hel del om skrivande. Och sen händer det att man får lite mer kontakt med någon så nu har jag varit och fikat med en härlig kvinna i min ålder. Vi kommer forsätta träffas, vi har ju skrivande och litteratur gemensamt. Det finns alltid något att prata om. Förresten jag glömde ju, jag läser fler böcker nu per månad än jag gjorde när jag jobbade.   
 
 

Träffade Scoby i måndags morse, så otroligt fin och god hund

(null)

Lite vimmelkantig

Har sanrt en vecka känt svindel och en släng av yrsel. Efter besök hos distriktsköterskan kom hon fram till att jag har en släng av kristallsjukan. Det hade jag även för ca två år sen och det verkar ju stämma när jag känner efter. Har även känt mig bättre de senaste dagarna så detta ska nog gå över. Blev lite kul när jag i går träffade mina pensionärspiloter i stan och den ena berättade att han hade varit yr och känt svindel under julhelgen. Han hade även konstaterat lättare kristallsjuka, så det var ju lite märkliigt att vi båda drabbades samtidigt.  Kvällen blev hur som helst jättetrevlig. Jag hade inte träffat dem på ett halvår minst.  Den ena piloten hade med sig sin thailändska fru som fast de är gifta ännu inte fått sitt uppehållstillstånd. De bor i Thailand hela vinterhalvåret men nu fick hon snällt stanna tills tillståndet är klart. Åker hon tillbaka till Thailand riskerar hon att inte få komma tillbaka till Sverige.
Hon går på SFI sen i höstas och ligger inte samhället till last eftersom hon har sin man som försörjer henne. Hon vet inte när hon får tillståndet så det kan bli en lång väntan.  Det ska väl lösa sig tillslut.

Slappar i Täby Centrum

I går blev det runt en mils gång med min vandringskompis och sen zumba på kvällen. I dag tog jag mig en sväng till Täby Centrum. Hann sortera plast och annat i containrar på vägen så nu är det rent hemma. Sitter nu med en kopp kaffe på Espresso House. Har varit in och ut i butiker, har ingen köplust men träffade en väninnas dotter och hennes två utomordentliga söta ungar. Killen heter Mio, bara det ett så fint namn. Gled in på Specsavers och beställde tid för synundersökning nästa vecka.  Håller på att planera vad jag måste göra på min To Do lista. Resan till New York kräver en del planering och även 4-5 veckor i södra Spanien, och lite fix här hemma.  Sen lite umgänge med vänner och hemmakvällar i soffan med mysiga och tuffa serier och filmer.

Fint fönster i St Pauls kyrka

(null)

Vacker solnedgång i Kyrkbyn förra veckan

(null)

Några närbilder av julgranen hos vän på nyårsafton

(null)

(null)

(null)

Nytt år, vad ska jag nu hitta på

Hade ett mycket trevlig nyårsfirande i Gribbylund hos min partner in travel och hennes väninna.
Nyårsfirande är översksttat när man snart blir 70 år. Fast hade ju varit kul med en fest nån gång.
Dagarna på nya året har jag hunnit med att rensa ut julen och varit på gymmet hela två pass i fredags.
Hoppade in på seniorjympa 55 min och det var krävande. Har inte gått på det sen i våras. Fick sedan en timmes paus innan det var dags för spinningen. Idag har jag bara promenerat i det fina väderet.
Så snart läggdags för i morgon är jag i kyrkan och ordnar frukots till hemlösa. Längre fram har jag inga stora planer än så länge. Time will tell.
RSS 2.0