Alla dessa länder

Krig i Sudan, tydligen något inhemskt. Inte angripet utifrån. Folket lider, ramadan slut och även maten.
Varför fortsätter detta i dessa s.k. u-länder. När ska deras ledare komma i gång att utveckla sina länder? När ska de ta tag i sina problem  och inte bara lita på att de rika länderna, de som har skött sin utveckling genom tid, att de ska rusa till och rädda allt? Är det någon som ifrågasätter varför detta fortgår. Många skyller på de multiinternationella förtag som suger ut land och folk. Fast det stora problemet är nog korruptionen i dessa länder. De styrande vill sko sig och skiter i folket. Vi i de rika länderna blir så empatiska när hungersnöden kommer och intet vatten finns. Då hjälper vi så klart men ifrågasätter aldrig hur länga detta ska fortgå. 
Bin Laden tillbringade en tid i Sudan. I detta ökenland odlade han grönsaker och frukt i mängder och ordnade vatten till odlingen. Sen försvann han till Afghanistan och vi vet vad som skedde. Men var det ingen som kunde fortsätta hans odlingar eller blev det bara lämnad och öknen tog över. 
Det är en konstig värld vi lever i.  

Min favoriträtt just nu, scampi

(null)

Ålandshav, tog en påskkryssning med vänner

(null)

Två ggr akuten på en vecka men nu på bättringsvägen. Det var ett långdraget virus

(null)

När man inte kan andas

I torsdags blev det att tillbringa dagen på Danderyd sjukhus. Hade slitit med svårt att andas några dagar och tog mig till min husläkare för undersökning. Efter noggrann undersökning tyckte hon att jag måste vidare till Närakuten där det blev ny genomgång. Fick sen åka rullstol till Akuten och en ytterligare undersökning. Det blev fyra EKG, tre läkare som kollade lungor och övrigt och det slutade med att de inte kunde hitta något större fel, typ hjärtinfarkt, bropp i lungan eller lunginflammation.
Jag fick åka hem och här sitter jag och har fortfarande svårt med andningen och en jobbig hosta.
Jag vilar, blir anfådd bara att duscha och andra mindre ansträngningar. 
Händer inget till det bättre måste jag till husläkaren igen. Känns jobbigt och man undrar vad är felet.
 
 
RSS 2.0