Lunch i Solna på japansk restaurang

(null)

(null)

Kungen fyller år och jag bryr mig inte

Jag valborgsfikar hos väninna och diskuterar Robinson som är vårt stora inresse just nu. Vi kan knappt vänta till söndag och öråd. Det är intressant med Robinson i Haparanda skärgård. Jag har ju passerat Haparanda otaliga gånger på väg in och ut ur FInland på väg längre norröver. Haparanda är en liten stad med ett fantastisk fint Stadshotell. Nu har jag blivit nyfiken på skärgården också
Det är fortfarande coronatider med avstånd och munskydd. Ser fram emot luncharna med sonen varje vecka där vi kan diskutera och gräva ner oss i olika ämnen. Träffar några vänner då och då, pratar med dottern som fortfarande är i lockdown.  Jag är glad jag ändå kan röra mig fritt omkring  och gå i affärer om jag vill. Smittan verkar fortfarande stor och den måste snart kuliminera. Fast först i september ska alla ha fått två doser, Sen har vi de som inte vill ta vaccinet, jag känner några men hoppas det  inte är för många.. 

Anders Tegnell, mästare på ursäkter

Tittar på "Malou efter tio" och intervju med mäster Anders. Han pratar och pratar och Malou försöker ändå ge vettiga frågor men han balanserar elegant undan det som man verkligen vill ha svar på.
Smittan är hög i Sverige just nu och det är de under 50 som driver smittan. Han glider som vanligt undan och berättar att det är mycket värre eller har varit mycket värre i andra länder. Han svarar ofta på frågor med att hänvisa hur det är i andra länder, där det alltid är mycket värre.. Han vill definitivt inte jämföra Sverige med Norge och den stora skillnaden i döda. Sverige är bland de 4-5 länder i Europa som har minst dödlighet i Covid, säger han. Sen fortsätter han på Malous fråga om att jämföra Sverige med resten av Norden. Det går inte tycker han, Sverige är ett land med mycket större städer. Folk bor mer tätare här jämfört med de övriga nordiska länderna.Han vill jämföra med övriga Europa. Konstigt då att smittan är så stor i Norrland och speciellt Västerbotten. Sen har han ursäkter på det mesta vad gäller spridningen i Sverige och på frågan om man kunde gjort något annorlunda är svaret: Folkhälsomyndiheten hade inte kunnat gjort något annorlunda. Det finns ingen självkritik och säkert har han rätt att det inte är FHIs fel att så många äldre har dött. Det får nog politiikerna ta på sig.
 
Visst, det är vi som ska hålla undan smittan med avstånd, handhygien och inte drälla runt där det är folksamlingar. Men folk har tröttnat och det är förståeligt men kanske kunde de restriktioner vi har nu redan satts in redan för ett år sen då hade vi kanske haft det i ryggmärgen och varit mer försiktiga.
 
Sen var det väl självklart att både andra och tredje vågen skulle komma men på något konstigt sätt har Sverige fått dessa vågor senare än andra länder. Det kanske beror på de senkomna retriktionerna. Tiden vill visa som Tegnell envist håller fast vid.

AstraZs vaccincirkus

Ibland skrattat man rakt ut för att i nästa stund bli helt förtvivlat. Jag har inte mycket förtroende kvar vad gäller experter, media och andra förståsigpåare. Själv försöker jag vara ödmjuk till all information men det är svårt.
AstraZ med sina blodproppar som visade sig inte vara vanliga blodproppar. I värsta fall kunde man dö fast det är ju så ovanlig säger experterna. Sen i första skedet när AstraZ kom ut på marknaden då skulle folk över 65 år inte få vaccinet för det var i stort bara testad på personer under 65 år. Sen när folk under 65 fick allvarliga blodproppar då pausades vaccinet för att sen endast ges till de över 65 år. Hoppsan vad hände här nu kan man undra? Plötsligt på någon månad hade de testat tillräckligt många över 65 så nu vände de på åldersgrupperna. Mycket märkligt. Innan denna kovändning hade 180000 svenskar under 65 fått första dosen av AstraZ Nu ska de inte få andra dosen från AstraZ utan en dos från en annan vaccin. Vad hände här? Har någon av dessa 180000 fått blodproppa? Inget hörs om det. Då borde de ju kunda få även andra dos av AstraZ eller? För vaccinet är ju så tryggt och nu har ju Tegnell även tagit det.Tur man har antikroppar.
 

Smarrig sushilunch i Solna och sen fika hos sonen och Loke

(null)

(null)

Påsken blev inte så varm som jag hoppades på

(null)

I söndag äntligen på Söder och Stadsmissionen

(null)

Likgiltig

Orkar snart inte bry mig, varken om det ena eller andra. Dagarna går ju och jag är tacksam jag kan kolla på Robinson. Det blir nästan höjdpunkten på dagarna, en halvtimme måndag till torsdag och en timme på söndag. Jag vet, det låter inte klokt.
Är ändå tacksam att jag är tillbaka på gymmet. Har jag inte pratat med någon på flera dagar så kan jag träffa någon på zumban.   
Ska inte klaga, har ju faktisk träffat vänner under påsken men nu är det lugnt.
Allt ska bli som vanligt när vaccinet kommer men jag undrar. Har man fått vaccin ska man fortfarande leva efter restriktioner och rekommendationer. Med mina antikroppar har jag ju ändå gått runt i köcentrum utan mask men hållit avstånd. Den jag har ett normalt umgånge med är min son som jag kramar och inte tänker på att hålla avstånd.
Än har jag inte smittat honom  När alla har fått detta vidundervaccin borde man ju kunna umgås som förr så var är de rädda för, dessa experter.
RSS 2.0