Skilda världar

Zappade in för ett tag sen på en kanal som heter TLC. Inte så mycket att kolla på men då fastande jag på ett program som heter "90 days engaged, the other way". Det handlar om amerikanere som träffar personer från andra land och blir kära. Så kära att de vill gifta sig och flytta till dessa länder. Ja det är ju inte precis till Europa de flyttar. Jag tror dessa konstellationer skulle fungera eller fungerar mycket bra. Fast här pratar vi om Indien, Jordanien, Etiopen, Colombia och Korea.
Kulturella skilnader javisst, det fattar man men så kommer det som verkligen blir ett stort problem, religionen så klart. Amerikanerna är mycket sekulära, kristna som judar,  det blir en chock för många av dem när de möter dessa religiösa barriärer.
Vi lever i en värld där vi själv kan välja partner. Har vi tur så gillar släkten valet eller inte men det är vi som väljer. I dessa länder har familjen i princip sista ordet om valet av äkta hälft. Det uppstår enorma problem och än så länge kämpar paren. De ända som hittils har lyckats gifta sig är en amerikanska och en korean och de har redan fått ett barn. Fast innan de kom så långt tog det tid att den amerikanska familjen accepterade förhållandet. Så är det ju att även amerikanernas familjer är oroliga över dessa förhållanden men de har lättare att acceptera eller de gör det för de har barn som har lärt sig välja själv.. Man blir inte förvånad att det är religionerna som hindrar dessa par. fortsättning följer. Man kan tycka att detta bara är en annan typ av verklighetssåpa men det är mycket intressant och man lär sig en del på vägen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0