Inte killpakt men killmakt

Robinson är snart slut och i finalen sitter tre killar. Tittar man tillbaka på tidigare Robinson de senaste åren har det varit minst en tjej i finalen, oftast två samt en kille. Så vad hände denna gång.
Jo tjejerna röstades ut en efter en. Det var endast en kille som röstades ut i ett öråd. Då hade äntligen övriga killar insett att denna personen kunde bli farlig i finalveckan. Sen tyckte de det var det mest hemska de hade gjort på ön. Killarna i sammansalgningen blev ju så tajta och verkligen öppnade sina liv för varandra.
Var det tjejerna mot killarna? Det verkade så efter sammanslagningen men det visade sig att så var det inte. Två av tjejerna var för förtjusta i killarna och övertalades att rösta ut de tre starka tjejerna när de kommit till sammansalgningen. 
Jag har alltid tyckt att Robinson speglar samhället i övrigt och denna gången visade det sig att
starka kvinnor har inget att hämta hos män i grupp. Extra tråkigt är att de kanske svagare tjejerna hänger med männen i stället för att stötta de starka  tjejerna. 
I övrigt är det ju så att i spelet ska det manipuleras, ljuga, gå bak ryggen. Inget konstigt med det men ändå intressant att se hur slutet blev denna gång. Killarnas makt regerade. Synd bara att vissa tjejer gick med i den.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0