Städdag


Fint väder och snyggt blev det efter städdag på Runslingan

Jag sitter ute och bloggar.

Lördag och det börjar  dra i hop sig till match mellan Frej och Hudddinge i div. 1. I dag var det ingen sovmorgon, utan samfälligheten hade vårstädning. Strålande sol, många med den här gången och för en gång skull var det inte tusen saker som skulle göras utan det blev det vanliga, räfsa, sopa, klippa buskar och lite annat vad gäller brunnar och garagetaken. Som tur är har de mest nitiska, som vill ha omgivningen tipptopp för att höja standarden på radhusen i fall det skall säljas, lyckats sälja sina hus och flyttar till egna villor där de själva kan höja nivån på städningen. I dag tyckte jag det var extra trevligt med snack oss grannar emellan. De nyinflyttade i vår gränd var inte med  och det är synd. De verkar vilja hålla sig för sig själv och det tycker jag är svårt när  man bor så tätt inpå varandra. Just nu njuter jag  på min terass som bara behöver lite olja på golvet så blir det  bra inför sommaren.  Det frår bli några grillkvällar och förstås frukost här ute på helgerna.
Sedan behöver ett gammalt radhus piffas upp här och där. Första prioritet är att måla klart det som är för högt upp så att jag själv vill måla. Där skall jag och några av grannarna leja någon att göra jobbet. Förra sommaren fick jag hjälp av både dotter och son att måla utomhus.  Blandare till kök och gästtoalett är nästa inköp och förstås ett nytt badrumsskåp med tvättställ, mitt gamla rasade ihop häromveckan. Nya element är också ett önskemål så man får ta det lite efterhand och se hur mycket pengar jag kan avvara. Jag trivs här i mitt radhusområde och vill bo kvar.

Vackra örhängen från MarockoPåsk på terassenVarm påsk, trevliga sammankomster och så lite surt på slutet.

Jobbade hela skärtorsdagen då det var skönt att vakna upp på långfredag och kunna sova ut. På kvällen var det stor fest då väninnas dotter fyllde 30. Jag gillar min väninna och hennes vänner som har fester där alla generationer är med. Unga, äldre släktningar och vänner både till de unga och äldre. Det blev även 20 års kalas hos samma familj påskdagen och där var det färre gäster men alla, unga som äldre samlades runt samma bord. Påskafton skulle bli bara grillning hos grannen men vi fick med oss ytterligare två damer. Det blev en lyckad kväll på uteterassen och värmen höll i sig ett bra tag. Det blev mycket  vin och grannen och jag vinglade runt med var sin schäfer innan det var sängdags. Ena damen var min goda väninna med sin osvenska famil som kan samla generatoner. Den andra damen är väninna till min väninna och är med oftast när det är sammankomaster av olika slag. Jag kan tycka att det blir för mycket i bland för det är en dam inte helt i min smak men snäll som jag är bjöd jag in henne och det blev som sagt trevligt.
Denna dam var även med på 20 års kalaset och även där blev det trevligt, helt till jag skojade till på Facebook om en bild på henne som min väninna hade lagt ut. Det var ett oskyldigt skämt som inte togs väl emot, det blev ett krig som min väninna sa och jag gick till sängs och undrade vad som hände. Jag borde ha kommit i håg att denna dam inte har mycket till humor tyvärr. En person som kanske tar sig själv lite för högtidigt som gärna skojar om  andra men inte kan ta emot ett skämt om sig själv. Som tur är har jag många vänner runt mig som verkligen kan skoja och skämta för vad vore livet utan ett härligt skratt antingen åt sig själv eller åt någon annan, ett oskyldigt förstås men kanske även med lite septs.

April redan

Veckan som gick var fin, jobbet flöt på och ingen dramatik. Fast man undrar ju hur ledningen skall ta tag i det som ännu inte fungerar efter omorganisationen. Man väntar på att bli involverad men det verkar inte vara prioritering ett hos vissa chefer- Hur som helst så måste man ju jobba undan och det kan man ju göra ändå.
Normalt brukar vardagskvällarna att användas till TV, promenad med hundarna och gymmet. Dock blev det i tisdag  en trevlig testund hos nära vänner som bor på gångavstånd. Det är så bra att bara kunna slinka över, nu var det hur som helst länge sen jag var där men desto trevligare blev det att prata i fatt vad som har hänt de senaste månaderna. I onsdags var jag till och med dubbelbokad men det blev räkfrossa med två vänner. Mycket prat om den enas skilsmässa, våra döttrar som är i samma ålder, kommande grillkvällar. Ja det blev en mycket trevlig kväll. Dagen efter då blev det träff på stan med annan god vän, även hon med dotter i samma ålder som min. Jag har varit liten ledsen över att så sällan komma till stan och  ta spontana middagar eller bara fika eller vin. Den här kvinnan gillar att sticka till stan sådå gjorde vi det och kan jag se fram emot sommarkvällar i stan efter jobbet. Vi gick på en tapasrestaurang och god mat och en flaska rött. Sedan blev det fika på Waynes coffee.  
I morse sov jag hur länge som helst så veckans utsvävningar kostade på sömnen. Sedan blev det första fikat ute på terassen med grannen. Sedan kom sonen på lunch och vi åkte och tittade på fotbollsmatch på IP innan jag körde honom till en kompis. Nu tänkte jag slappa resten av denna lördag.

Det händer mycket just nu

I dag blev det jazz på Täby Park hotel, Gunhild Carlings med familj spelar svängig jazz så man kan knapp sitta still. Vi var ett gäng tillsammans och det blev mycket trevlig. Jazz kan vara så olika, jag var en gång på jazzfestivalen i Kristianstad med min sons pappa,. Jag kommer inte ihåg så mycket men hade ingen riktig feeling för musiken då. Sedan var vi på jazzfestival på Skeppsholmen och då vi lyssnade på Lionel Hampton på Södara teatern så svängde det riktigt bra och ett lite intresse föddes då. Har även varit på Fashing och  Stampen. Sedan har det  blivit mer lyssnade  på pop och rock men så började kvarterskrogen här i Kyrkbyn ha en grupp som spelar svängigt. Så det  blir väl några jazzkvällar framöver.
I övrigt känner att jag måste hinna träna i veckan, ringa några samtal för att hålla kontakt med familj och vänner, ska dricka te hos vänner som bor i närheten denna veckan och har lovat en annan vän att ses på stan senare i veckan. Fast det skall nog gå bra för det är ju bara trevliga saker som skall hända. Sen är det ju förstås jobb hela veckan och det kan bli intressant hur det blir. Verkar som det blir några konflikter  på vägen men de måste lösas. Tyvärr är inte stämningen helt på topp på avdelningen.
RSS 2.0