Det har lugnat ner sig lite

Idag tyckte jag det var min första lugna dag som pensionär. Supervarmt med sol hela dagen. Jag började med stavgång med goda väninnan Gun och hennes hund. 35 min redan kl halv nio. Sen frukost på terassen och lite fix men annars lugnt med tid att sitta ute och läsa och fundera och halvslumra. En härlig dag. Igår blev också bra. Jag fyllde år och fick åka och handla på dagen och på kvällen kom mina tjejkompisar som fortfarande jobbar, hem och jag bjöd på godsaker som fanns i min presentlåda från jobbet. Som vanligt blev det en härlig kväll med skratt och prat. Det kommer bli fler såna kvällar framöver.  Jag är så glad att jag har flera väninnor på gångavstånd så jag trivs här ute i Kyrkbyn och har inga planer på att flytta.
På torsdag kommer dottern på snabbvisit och på söndag har vi öppet hus för vänner och deras familjer.

Firade 17 maj i Tönsberg Norge

Bilder från München och Bayern
Idyllen som försvannEn idyll har försvunnit

Har gjort mina powerwalk i Uthamra vid Vallentunasjön. När jag gick där med Kasper på våra promenader så fanns det mest stugor och en och annan åretrunt bostad typ mindre hus. Nu tornar det ena schabraket till hus högre än det andra. Fortfarande finns det någon stuga inklämd mellan dessa hus med tomter runt om. Vilket annat  liv det var där bara för några år sedan med många äldre som åkte till sin stuga för att tillbringa somrar och helger i lugn och ro. Nu är det barnfamiljer som har tagit över området och idyllen är så totalt borta.  

Från min powerwalk måndag morgon, Uthamra

Lite bilder från de senaste dagarna
Nu är jag pensionär

Vilket avslut det blev av mitt jobbarliv. I onsdag var det hela dagen med hela bolaget. På kvällen middag och där blev jag ordentligt firat med tal och blommor. En duktig medarbetare hade gjort en bok till mig med hälsning och bild av mina kollegor. Så fint skrivit av dem. Det blev en underbar kväll för mig. Så i fredags, min allra sista dag på kontoret med tårta och champagne och en otrolig stor låda med massor av presenter i. Vilka jobbarkollegor jag har!  Det har kännts ok at sluta och det gör det fortfarande så i morgon, måndag, ska jag inte göra så mycket. Det får inte bli stress över min nya lite lugnare tillvaro. 
RSS 2.0