Nedsläckt land

Hamnade på denna experimentserie på SVT där 10 personer fördelad på två hus skulle klara att leva när strömmen försvann, i detta fall på grund av en kraftig solstorm. Hela Sverige var utan el. Ett gäng hamnade i en supermodern villa där inget fungerade utan el medan det andra gänget hamnade på en gård där det fanns både vedspis, massor med ved och tillgång till vatten. Det var intressant att följa deras kamp för överlevnad i 12 dagar. Gänget i lyxvillan fick ju flytta över till bondgården men även där tog maten slut så småningom. Jag har ju inte funderat så mycket om att fixa nödgrejer om strömmen går. Jag vet var jag har mina stearinljus och tändare för ibland går ju strömmen men oftast bara några timmar. Jag började se över vad jag har och hade faktisk satt ut två petflaskor med vatten i i mitt förråd inomhus. Sen var det inte mer men kom på att jag kan ju faktisk grilla ute även på vintern bara man har grillkol och grillvätska. Men det är relativt tomt i skafferiet och frysen så när jag var inne hos grannen idag så bestämde vi oss för att gemensamt inhandla ett stormkök, kanske en vattenrenare. Vallentunasjön är definitiv inte den renaste sjön men den ligger nära. Sen måste vi se över vårt matförråd. Sonen tipsade tidigare om att ha en vevradio. Sen ska man alltid ha bilen fulltankad i fall man måste köra nånstans. Bra att ha detta i bakhuvudet men tror inte jag kommer bli någon som hamstrar. Fast några fler vattenfyllda petflaskor ska jag lagra.

Alla hjärtans dag i Täby Kyrkby, riktigt vackert

(null)

Min väninna och hennes svärson

(null)

Molly, en söt Söderböna

(null)

Sista februariveckan

Temperaturen har varit hyfsat och denna veckan ska det vara många plusgrader. Ser fram emot eftermiddagen då solen ska lysa och det kanske går att sitta ute och fika hos grannen. Igår blev det helkväll på kvarterskrogen då god väninna fyllde år. Vi blev många och det är trevligt. Fick sällskap på hemvägen av hennes äldsta dotter och svärson och deras underbara söta hund Scoby. Förra veckan hade jag charmtrollet Molly från Söder på besök. Var sjuk flera dagar men sonen kom hem och hjälpte till. Inte nog med att tog hand om Molly utan han tog även grannens schäfer på en runda. Denna veckan blir jobb på Klaragården och och sen börja packa inför mina veckor i Palma de Mallorca. Det ser jag fram emot.

Vandring mot Maspalomas och en härlig solnedgång

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En tur till Puerto Rico

(null)

(null)

En kvällstur till Las Palmas och besök på Ginger

(null)

(null)

Vårt hotell, Buenaventura

(null)

(null)

Hemma igen

Det var värsta vintervädret när vi drog till Gran Canaria 02 feb. Snön vräkte ner och sen var det flera minusgrader. Perfekt tajmat alltså att flyga ner till värmen i Playa Ingles. Vi fick bästa servicen när vi flög med mitt gamla bolag. Jag känner ju alla flygvärdinnor och piloter och de tog verkligen hand om oss. Kul att upptäcka att vi bodde på ett tidigare crewhotell som användes på 80-talet. En vecka går fort men vi hann med så mycket. Min väninna älskar att sola och att dansa till dansband. Inte helt mina hobbies men det gick fint att få lite sol på sig när man hade en god bok att läsa. Jag föredrog stranden framför poolen där det var mycket aktiviteter från lekledare. Typisk charterhotell. Vi gick mycket, blev över 1,5 mil när vi gick längs stranden till Meloneras och tillbaka. Överlag blev det mycket vandringar även i Playa Ingles som är mycket utsträckt. Vi hann träffa flera bekanta som vi umgicks med bl a tidigare kollegor både till mig och min väninna samt min kusin och hans fru från Tromsö. Även hann jag med till Puerto Rico där en tidigare klasskamrat till mig hade hyrt lägenhet en månad. Han bodde högt, det blev 510 trappsteg upp. Playa Ingles är ett typisk charterställe där skandinavier, tyskar, engelskmän har sina egna revir med restauranger, pubar och affärer. Men vi hittade våra tapasställen och jag kunde inte undvika att äta calamares. Vi tog även en tur till Las Palmas där vi åt på god köttrestaurant och vi hann med ginbaren Ginger som vi upptäckte redan förra året. Vi kom hem till en kall vinter men redan i dag var jag ute och gick i underbart väder och hela + 7 grader.
RSS 2.0