Mitt träd i vinterskrud

(null)

Dottern virkade en hund till väninnas baby

(null)

Julen är över

Det blev så härliga dagar med barnen och med vänner men ändå lite skönt när jag fick krypa ner i soffan ensam. Vuxna barn har sina egna liv men jag är så tacksam att de vill komma och bo hos mig över juldagarna. Det är bara vi tre, dotterns sambo är hos sina föräldrar i Spanien. Sen åkte hon till honom inför nyårshelgen. Sen att kombinera lugna julafton och juldagen med goa vänner på annandagen blev en succe. Vår tradition med tacokväll fungerar bra. Det är olika antal personer från år till år, de som kan kommer. 
Nu blir det att planera nyårsafton med några vänninor och det blir en mysig och lugn kväll med tid för eftertanke. 

Kaffe ute medan dottern gjorde snölykta

(null)

(null)

Kvällspromenad på väg till vänner dan före dan

(null)

Fixade köttbullar, lussebak, sen julbord och glögg

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Julshow med fröken Elvis, jättebra

(null)

Trodde jag hade koll

Helt till jag kom på att jag bara har en ugn. Så jag gjorde faktisk skinkan redan i kväll och den blev jättefin. Minsta skinkan jag gjort men det är bara jag som äter den, dottern tar kanske någon skiva och sonen har ju slutat äta kött sen några år tillbaka.
Hann även med några pepparkakor när ugnen ändå var varm.
Så då är det bara Jansson och lussebak jag och barnen ska göra i morgon. På lördag gör jag mina köttbullar med gorgonzola och sonen gör sina vegetariska. Då behöver vi ju inte ugnen till stekning av bullarna.
Skulle hämta dottern på Arlanda sent i kväll men ba henne ta en taxi hem. Det är snöblandat regn och jag har inte dubbar på däcken så vill inte halka runt på vägarna. Sen meddelade hon att planet är en timme sent så jag får vänta till efter midnatt men det gör jag så gärna.

Tomten är här

(null)

Vackert fönster på Kardemumma

(null)

Innan julen bankar på

Har varit flera gånger senaste veckan på Stadmissionen. Först läsecrkeln som är mer intressant än jag trodde. Mitt gäng betående av fem herrar och tre damer, alla pensionärer, är mycket intresserade och diskussionerna tar aldrig slut.
Sen andrum vilket är tidig kyrkfrukost på söndagmorgon. Många hemlösa som kommer för gratis frukost och kort gudstjänst. Många är trötta och halvsover och värmer sig.
I går familjeträff med mammor och barn. Det var rena kaoset då de skulle laga egen pizza och de var åtta i varje grupp. Det gick så klart men vilken stress och ljudnivån var enormt hög. När jag sjönk ner i sätet på T Banan var jag helt slut.
I dag storhandel och i morgon på gymmet. Dottern hämtar jag på Arlanda torsdag kväll och på fredag flyttar sonen hem över några dagar. Sen kan julen börja.

Grannkatten vill in, han sov hos mig flera timmar för någon dag sen

(null)

Kollar på snön ut genom fönstret

(null)

Julslingan klar

(null)

Sunda vänner

Jag har många vänner, några lite närmare som jag träffar rätt ofta, andra lite mer sällan.
Jag umgås även med tidigare kollegor som man under resans gång behållit kontakten med.
Kontakten sker via mobil, msg och bäst av allt på träffa, det lunchas och även nån middag ibland.
Många samtalsämnen finns så det blir aldrig tråkigt. När vi samlas flera blir det många bra diskussioner.
Ibland möter jag personer som är vänner till mina vänner. Ded har hänt att även de har blivit mina vänner men ibland icke. Min ena väninna har en vaninna och granne som verkar ha ett mycket tråkigt liv. Hon jagar min väninna med flera telefonsamtal per dag och tjatar hela tiden om vad hon ska göra. Hon har även blivit intresserad av vad jag håller på med, alltså så nyfiken. Min väninna blir så stressad över att bli förföljd av frågor hela tiden. Fast hon är så snäll så hon säger inte i från. Detta är ingen sund vänskap och det är en person jag inte vill ha i mitt liv.  
 

Snart slut på kylan

Dagarna går snabbt. Hade sonen på lunch i söndags. Jag är så glad varje gång vi ses. Nu hade det gått flera veckor då han praktiserar på ett gymnasium i stan. Han har fullt upp med studierna och jag är så imponerad av honom. Själv jobbade jag på Stadmissionen i går med familjeträffar. Det var hektisk. Denna veckan fortsätter med besök hos tandläkaren, två luncher med vänner och sen julfest hos Stadsmissionen på fredag. Mycket händer fram till jul och det 'är är bara fint. Sen är det helt ok för mig att vädret blir mildare.
RSS 2.0