Bilder från Las Palmas

Dagens promenad till Hotel Santa Catalina

Mindre än två veckor kvar

Nu är dottern här från München, hon kom i lördags. Tyvärr har hon int ehaft bästa vädret, både hård blåst och regn emellanåt. I dag dock på vår långpromenad till Hotel St Catalina sken solen från en klar himmel så vi fick sitta i parken ett tag och lapa sol. Vi funderar på att ta bussen i morgon till syd, Playa Ingles där vädret ska vara lite mer stabilt varmt. Hon behöver lite färg innan hon på lördag åker tillbaka till kalla München. Shoppingen är klar och sen har vi bokat in oss på spa på fredag. I går blev det ny runda med crew från Oslo, så trevligt att vi går ut med dem även ikväll. För mig som har slutat på bolaget är det kul att träffa crew på ett mer socialt plan. Det blir mycket mimmer om hur vi har haft det på Novair genom åren och massa glada skratt. Dottern gillade det mycket hon med. Jag har bestämt mig att jag ska hit även nästa vinter och då mycket längre, vistelsen här har varit så skön och lugn.

Med crew på middag

Skriv inläggstext 

Las Canteras

Bilder från Las Canteras och havet

Livet längs Las Canteras promenaden

Jag har det oförskämd bra. Dagarna går till långa promenader, strandhäng på varmare dagar och även lite socialt liv. Redan förra fredagen träffade jag några cabin crew från Oslo som jag var och käkade med och sen i söndags blev det middag med en gammal kollega, flygkapten och hans fru. De har seglat ner sin båt från Åland och kamperar i båten med sin hund för tredje vintern i rad. Vi hade inte setts på flera år, sedan han slutade flyga så det blev en fin kväll med mycket nostalgiprat. Så i måndags kom en ny crew från Novair, även denna gång från Oslo och jag hängde med dem både måndag och tisdag. Det är underbart att veta att de tycker det är roligt att träffa mig. Att jobba från kontorets sida mot crew är inte alltid lätt och konflikter kan uppstå men tydligen har jag klarat av detta bra. Det märktes även att 35 år efter jag slutade på Scanair så blev det glada rop och kramar när några av de gamla i crew kom och kramade om mig i samlingsbaren utanför hotellet. Numera jobbar de i Thomas Cook. Man har svårt att känna igen allihopa som jag jobbade med eftersom 35 år har gått och vi har ändrats lite allihopa på dessa år. Nu har jag några lugna dagar innan dottern kommer på lördag.

Las Palmas

Har varit här i fyra dagar redan och trivs. Resan gick bra med bästa crew på Novair. Jag kom snabbt till lägenheten som är ok. Det är dock mörkt med fönster mot innergård och ingen balkong så kommer jaq hit nästa vinter så får det bli något annat. Det var ett perfekt val att lämna vintern i Sverige för fyra veckor. Det är inga 30 grader här i Las Palmas som det kan vara på charterställena i syd. Här är det runt 20 plusgrader fast i går blev det upp mot 26 grader och då blev det strandhäng för mig. I dag långa promenader längs Las Cantras stranden och lite shopping. Jag har lite planer att umgås med crew från Novair men höjdpunkten blir när dottern kommer ner om knappt två veckor.Annars har jag inga problem att vara ensam. Det hade jag varit vissa dagar även hemma. Det här är ju ingen semester utan byte av miljö för fyra veckor. Jag får bättre temperatur och flera timmar längre sol än hemma. Jag ser fram emot de fortsatta veckorna här.

Nyttårskryssning

Nyårssupén på väg till Åbo

Ålanbshav, på väg hem till Stockholm

Skriv inläggstext 

Nerräkning

De blev ett fint nyårsfirande med två vänniner på kryssning till Åbo. I dag blev det vattenjympa igen men nu är det bara förberdelse inför resan till Las Palmas på lördag. Det är en del som ska planeras inför min fyraveckorsvistelse och dagarna går snabbt. I dag med mycket snöande och minusgrader känns så bra att få fara i väg. 20 plussgrader räcker för mig och ljust flera timmar längre än här hemma.
RSS 2.0