Äntligen hemma och mitt paradisäppelträd i full blom

(null)

Solnedgång på Östersjön

(null)

(null)

Fårö

(null)

(null)

(null)

(null)

Vackra Visby

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sällan hemma

Har nyss varit på weekendresa till Gotland. Fem härliga damer tog båten och träffade vår gotländska väninna som hade arrangerat resan. Blev helt fantastisk som de tidigare resorna varit.
Visby, som alla vet som varit där är som en sagostad med murar och ruiner. Lite känner man sig som i medeltiden och känner historiens vingslag. Hade varit kul att bo där ett  tag. 
För så många år sen, hela 40 år, var jag ofta på Gotland med min sons far. Dock kom jag alrdig till Fårö då det var restriktioner för utländska medborgare. Sen många år är detta borttaget så tre av oss damer drog dit. Vi besökte Bergmancenter som var intressant att kolla på. där fick jag ett snack med några från regeringen, tydligen bara moderater.
Tror de blev lite glada när jag sa att jag förstår att man inte kan infria alla vallöften på en gång som många väljare verkar tro.
Vi drog vidare till Sudersand som var helt magiskt fint. dit vill jag åka igen.
Nu hemma igen och ta tag i saker som måste göras. Det blir några dagar att njuta innan nästa resa
är på gång.
 

Vackert grönt i Gustavsfors

(null)

Från Grebbestad

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nostalgitripp

Jag har genom mitt yrkesliv jobbat i flera flygbolag, tror det är ca 7 st. Det har blivit många kollegor, några av dem vänner, jag har lämnat bak mig när jag har slutat. En del har jag tappat kontakten med och speciellt när de bor på annat håll.
En kollega och vän jag knytit kontakten med igen drog jag med till Grebbestad och Gustavsfors och träffade kollegor vi har umgåtts mycket med genom åren. Det blev en riktig nostalgitripp med så många minnen som dök upp. Jobbar man i flygbranschen är det mycket spännande och intresseanta saker som händer. Man träffar så många människor och från många länder. Jag har jobbat med  andra flygbolag och personer från många olika länder och det ger mycket och man lär mycket.
Vi var nöjda när vi kom tillbaka till Stockholm och kontakten kommer att hållas.

Sen blev det dotterns fotbollsmatch och en liten promenad

(null)

(null)

(null)

(null)

Mycket gott att äta i München

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Slipping through my fingers

Min dotter är en gott vuxen 30 årig kvinna. Hon flyttade från Sverige redan 2011 och har bara kommit hem på semester och korta besök. Jag besökte henne nyligen i München där hon bor sen ca åtta år tillbaka tillsammans med sin spanska sambo.
Det är alltid så trevligt att hälsa på. Vi hittar alltid på olika saker att göra som att vandra i Alperna eller runt någon vacker sjö. Sen spelar hon fotboll på fritiden så det blir även att kolla på matcher.
Om några år flyttar de till Spanien. Det är väntat så inget konstigt med det. Det blir att vistas där många månader per år och det ser jag fram emot.   
Jag själv stannar förstås i Stockholm där även sonen bor men ser alltid fram emot besök av dottern.
Jag har alltid stöttat henne i vad hon har planerat i sitt liv. Vi har mycket bra kontakt och hörs då och då på mobil och chatt men visst man saknar och längtar emellanåt. Sen tänker jag på mina föräldrar som hade oss syskon långt hemifrån och man åkte hem på semestern på sommren. Nu kan jag känna vad mina föräldrar kände. Att ha sina barn så långt borta.

Alvin vaktar och sen grannkatterna hälsar på

(null)

(null)

Valborg

(null)

Hann med körsbären i Kungsträdgården

(null)

I vems namn

Träffade min son idag och bjöd på lunch. I dag blev det läsk till lunchen men jag brukar fråga om han vill ha en öl och han tackar ja ibland. Vi tar även några glas vin när vi äter en god middag.
Det går inte i Egypten ser jag på ett TV program där par från olika kulturer träffas och blir kära. Vuxna män skulle inte våga det för sin mamma. Det är förstås religionen som styr och tjejerna som inleder ett förhållande får vackert sluta dricka.
Det är sånt här som gör mig så glad att jag är uppvuxen där jag är och lever. Inget tvång utan sunda förnuftet ska råda vad man får eller inte får, vad man vill eller inte vill. Egna val gäller och frihet. Inget
hänsyn behöver tas i Guds namn. Man tar sina val i sitt eget  namn och står för det.
RSS 2.0