Vacker himmel över TanaHöga kusten bronBack in business

Så har jag varit hemma precis en vecka och det är heller inte fel. Jag är jättenöjd med semestern och funderar redan på att åka dit även nästa sommar. Förut var det rutin att barnen och jag åkte upp varannat år men nu känner jag att jag vill dit varje år. Vi får se hur det blir med det. Tokig som jag är tyckte jag det var kul att komma tillbaka och börja jobba. Höll på att skriva att veckan har varit lugn och fin oc h det har den bortsätt från dag nummer två då jag inte kom hem förrän efter nio på kvällen. Men i denna bransch händer det saker när man minst anar det. Jag hann även med en fotbollsmatch på IP i onsdags, herrarna förlorade stort i svenska cupen tyvärr. I torsdags var det grillkväll med några ytterst få från jobbet. Vi var bjudna till WG Center som har denna kvällen varje år. Faktisk mycket trevligt att bara sitta med några få och prata, ingen pratar i mun på varandra utan det blev som sagt mycket trevligt. I går blev det soffan efter jobbet och jag slapp åka in till jobbet senare på kvällen när de fick problem. Det blev jag jätteglad över och funderade lite. Jag brukar annars hoppa i skorna och åka dit och lösa problem men kände definitivt inte för det denna gång. Har jag börjat tröttna, eller är det åldern som visar det är dags att ta det lugnt. Det var nog bara en svacka tror jag.

Vackert i TanaVid TanafjordenFest på terassen i kylig nattHemma i barndommens bygd

Änligen blev det semester och sonen och jag satte oss i min nya Audi och körde 190 mil norrut och hamnade hemma hos brorsan. Vi har varit här snart en vecka och det har bara varit hur fint som helst. Toppenväder alla dagar utom idag då vi har fått känna på att hösten närmar sig. Vi har bara tagit det lugnt men i går hade brorsan sin traditionella grillfest på terassen för släkt och vänner. Sonen och jag hjälpte till med förberedelserna och brorsan var nervös för att det blev för många och vi inte skulle få plats. Det fick vi och maten räckte till alla. Grillad älg och ren och det smakade himmelskt. Som vanligt blev det helt underbart trevligt. Visst det blev mycket dricka  och några fick kanske för mycket men det gick bra till. Vi satt ute hela natten trots enast 14 grader men med mycket kläder och filtar så gick det. Det är så kul att träffa några av mina kusiner, det blir en gång om året och några kanske mera sällan. Sonen verkade trivas bar med slektningarna och tyckte partyt var mycket trevligt. Det blir mycket histoira somkommer upp från barndommen och man blir påmind om saker som man nästan har glömt. Mina resor upp här till barndommens bygd ger mig så mycket. Jag får en ro här uppe som hjälper mig i vardagen. Tryggheten man fick med sig från barndommen är så mycket värd. Jag vet att några av mina syskon har annorlunda minnen  än jag från uppväxten men mina minnen är mina  och de var fina att ta med sig ut i världen.

Dameaften i KyrkbynDameaften

Hade tjejträff i går med några själar som var kvar hemma och inte på semester. En av väninnorna hade ordnat grillmaten och själv stod jag för sallad och vin förstås. Det blev en underbar utekväll med mycket skratt och många diskussioner om än det ena och än det andra. Mitt gamla hemland får mycket kritik, det är inte mycket som fungerar där. Någon jobbar där ibland och någon annan har mycket åsikter genom sitt jobb. Det är märkligt att det över huvudtaget fungerar där borte. Jag har inte bott där sedan jag var 20 år och det är nu  mer än 40 år sen. Jag hälsar på mina syskon och släktningar och njuter varje gång jag är där men ser inte så mycket skavanker. Överlag tycker jag det är rätt så likt Sverige. När jag tänker efter så har jag under mina 40 år i Sverige mer eller mindre dagligen fått gliringar om hur det fungerar i Norge och hur vi norrmän är. Helt klart är vi många snäpp efter superlandet Sverige och även svenskarna. Jag klagar inte så mycket på Sverige, det är helt ok att bo här, det finns brister såklart men jag brukar inte hetsa upp mig så ofta. Jag vill leva positivt.  Det blev mycket annat snack också och mycket skoj men det intressanta är att sedan kommer en hel del klagomål om superlandet Sverige. Jag tolkar det så att man är missnöjd med sitt liv helt enkelt och då vete sjutton om det spelar roll var man bor. Sedan hatar jag när folk generaliserar allt. Vi är olika som personr helt enkelt och man kan inte stuva in alla i samma fack.
RSS 2.0