Sista helgen i juni

Då kom sommaren, äntligen har jag kunnat haft dörrar öppna åt alla väderstreck. Jag har tagit det lugnt, inte känt för att åka och shoppa och sitta i bil. Vi har grillat på kvällen och jag har faktisk cyklat flera gånger i helgen, Så skönt att ge sig iväg på cykel i sommarvärmen. Jag har sett fotbollsmatch i lördags eftermiddag, cyklade dit förstås, och idag blev det ett träningspass på morgonen. Det känns inte så kul att träna inomhus nu när det är varmt. Vill hellre gå femman eller milen som är utstakat från idrottsplatsen. Det blev en spontan sillmiddag hos kompis som inte bor så långt borta. Fin avslutning på helgen.

Söndag innan jobbet

Så blev det en fin dag till slut på midsommarledigheten. Hade en fin kaffestund ute i morse. Stressade upp grannen och sa jag ville träna på förmiddagen för sen skulle solen komma. Vi gick ut med schäfrarna och for i väg. Hade ett jätteskönt träningsppass och var rätt så slut efteråt. Sen for jag i väg till Täby Centrum, kommer inte ihåg sist jag var där, och shoppade lite. På eftermiddagen blev det kaffe och jordgubbar hos grannen. Det var jätteskönt och varmt. Sen klippa gräset, det var tungt efter regnet men skönt och ha det gjort. I går hade jag goda vänner på grillmiddag, det blev lax och potatis. Vi är fotbollstokiga så vi satte oss ner att kolla på Sverige mot Tyskland. Det gick åt skogen men men. De kommer igen nästa gång. Nu ska jag heja på de tuffa norska tjejerna, får hoppas på dem.

Mina sommarblommor trivs i regnet


Midsommarafton

Det verkar bli en repris från förra året. Alltså vädret, det är kallt och just nu regnar det. Men det är skönt inomhus så det blir en lugn dag. Igår kom goda vänner över, jag gjorde en sallad och det blev sommarens första rosévin till. Glada skratt och mycket prat, alltså en lyckad kväll. Idag blir det lugnt med grill tillsammans med grannen. Vi tog en kaffe ute på terassen tidigare idag men troligtvis blir det att äta inomhus i kväll. Så hoppas jag på att sommaren kommer med sol inom någon vecka. Jag ska jobba hela juli men det vore ändå fint att komma hem på eftermiddagen och kunna ha dörren öppen och ta en paus utomhus. Nu har jag fixat blommor utomhus så det ser någorlunda fint ut. Det är en del jag måste fixa men det får ta sin tid. Det blir en semester hemma i år, fjorton dagar när dottern har kommit hem och vi kan umgås tillsammans och med vänner. Då är det i början av augusti och då måste det var fint väder. I slutet av augusti blir det en veckas semester söderut någonstans.

Promenad på lunchen till Brunnsviken, mycket vackert
Helg igen och nu sommar

I går gick jag en timme tidigare från jobbet, cyklade hem från stationen i härlig värme. Jag satt ute på terassen och nöjt av värmen ett bra tag. Grannen kom över och vi tog några glas vin. Sov gott hela natten och idag var det jättevarmt.Det blev shopiping av blommar, parasoll, krukor och lite till som hör utelivet till. Planterade blommor när vi kom hem och satt en stund på terassen. Sedan började jag klippa gräs på allmänningen och svetten rann. Fick lämna över en del till i morgon då grillmiddagen var klar hos grannen. Varm och svettig satte jag mig på uteplatsen och fick en gin och tonic! Helt underbart. Kändes verkligen som sommaren var här äntligen. Sedan blev det grillad entrecote med grillade grönsaker och sallad och vin förstås. Fin kväll blev det men så blev det kyligare och blåsigare och dags att ge sig till min egen lilla lya.fin Och i morgon då, ja då lovas det regn så here we go again.

SommarbildTrött på politiken

Vart tog det sunda förnuftet vägen bland våra politiker, eller har det någonsin funnits, Grälar, surar och hackar på varandra istället för att lösa problemen och de verkar vara många. Det finns en orsak till att SD ökar. Vanliga människor vill veta vart pengarna går när flyktningar kommer till landet. Jag tror att de flesta absolut vill rädda folk på flykt men det skall arrangeras bättre. Det får inte bli så som det redan är att människor bor trångt och länge på flyktningförläggningar och inte har något att ta sig till. Att tiggare ligger och sover på stadens gator och i förorten. Att det inte händer något vettigt gör att folk tröttnar på grälet och bråken och sympatiserar med SD. Det är ju patetisk att lyssna på dessa politiker och därför gör jag inte det. Sverige är inte Sverige längre. Många barn får inte gå i kyrkan på skolavslutningar, svenska flaggan får inte synas. Vem sätter igång dessa förbud? Är det fega, rädda svenskar som måste ta hänsyn till allt och alla? Jag blir mörkrädd. Välkommen alla till detta fina land men låt oss behålla det svenska i första hand och ta del av vad vi har att erbjuda så vällkomnar vi även erat och så möts vi och lär av varandra och utbyter i stället för att hålla avstånd.

Väntar på värme

Hade förhoppningar om varmt i helgen som var men det blev lite upp och ner. Fick dock äta brunch ute på nya terassen med sonen och fika med grannen. Sonen och jag tog en sväng med grannens schäfrar och på väg hem stötte vi på en av sonens kompisar från högstadiet. Det blev lite nostagisnack och kanske så att han och sonen tar upp bekantskapen. På högstadiet sågs de mycket och killen var ofta hemma hos oss. Båpda mina barn har haft och har så bra och trevliga kompisar. På lördagskvällen var det dags att bjuda goda vänner på middag på kvarterskrogen. De har hjälpt mig i olika omgånger så det var ett tack. Det blev en trevlig kväll och jag cyklade hem efteråt. Älskar verkligen att cykla nu på sommaren.

Så här vill jag ha det till helgen - kaffe ute på morgonenRSS 2.0