Lämnar vintern i januari

Förra januari när det var kallt och mörkt och riktigt trist när jag åkte till jobbet bestämde jag mig. Januari 2017 är jag pensionär och behöver inte vara kvar här hemma i slasket och snön och kylan. Jag kommer vara på Gran Canaria i fyra veckor. Egentligen ville jag stanna även februari men det kan bli andra resplaner så det tar jag då. Allt är klart bortsett från resan så det får jag fixa sen. Vore underbart om dottern kommer ner en vecka annars har jag andra bekanta jag kan umgås med. Har heller inget emot att vara lite själv mellan varven. Ljuset, solen och värmen, det är vad jag vill ha.

Äntligen på cruise

En väninna föreslog en Ålandskryssning med 50 pluss disco och jag tackade ja. Livet som pensionär i höst har varit helt ok med olika saker som sker men lite skoj och roligt behövde jag och det blev en lyckad resa. God mat började vi med och fick en suveren service. Det blev även en flaska bubbel i min hytt då det var en tidigare kollega från flyget som jobbade som servicevärdinna och hon bjöd. Sen var det kul att dansa disco till gamla 80 tals låtar. Dagen efter började lite jobbigt då jag hade svårt för att sova. Men efter en kopp kaffe och en och en halvtinmes sömn var jag på banan igen. Taxfree inköp så klart och sen hem till soffan så det blev en lugn fredagkväll.

Julstämning på stan

Lunch med mina två, dottern hemma på snabbvisit

November snart slut

Saker på gång hela tiden. Jag är i gång med sjukgymnastik på mitt vänster pekfinger vilket låter helt galet Det hjälper dock och jag har fått några proffs till hjälp på Södersjukhuset, jag är där några gånger i månaden och tränar lite hemma vilket gör att jag nu skriver även med pekfingret på tangentbordet. Visst det svider och gör ont men det tar jag inte hänsyn till. Jag har även börjat med vattengympa, dansar zumba varje fredag och sen lite styrketräning så det blir mycket på gymmet och variation. Sen blir det en del lunchar med gamla och nya vänner. Dottern kom hem i torsdags i första hand på sin första affärsresa med affärsmiddag. Kul att hon har kommit i gång med ett jobb hon trivs med. Hon stannar såklart över helgen och har umgåtts med vänner men i dag blev det lunch med mig och hennes bror. Mysigt som vanligt att umgås med barnen. I eftermiddag hade vi vänner till oss på fika. Imorgon åker hon tillbaka till München och sitt liv där. I december åker jag dit och hälsar på.

Mera vinterpromenad

Det blev vinterpromenad förra söndagen med strålande väder.

På tur i vinterlandskapet, underbar dag

Nu är folk Trumpna

Funderade ett tag på att sitta uppe och följa valet men orkade inte. Sonen hade laddat tillsammans med några kompisar och riggat med mat och .amerikansk öl. Vaknade sent och förstod när jag kollade på Facebook i mobilen att det värsta hade hänt, Trump vann. Men är det det värsta? Jodå, jag är också orolig och fundersam hur det ska sluta och även börja. Det som händer i USA men även i Europa är att politikerna under många år har fjärmat sig från folket och ett missnöjet växer fram. De verkar leva i sin egen värld, politikerna. och skapar en sfär runt sig där även media ingår. Det blir som en stor svågerpolitik där vänner och vänners vänner kommer in i varmen och ingen kan sticka ut för då får man inte vara med längre. Trump är för okvalificerad till att bli president sägs det, men det är kanske bra att okvalificerade personer kommer till makten. De ska inte vara politiska broiler utan pesoner med sunt förnuft, lyssnare och frågvisa. De ska bry sig om sina väljare. De ska vara objektiva när de väljer medarbetare och de ska kunna diskutera och ha högt i tak inom sitt parti. De ska ha arbetslivserfarenhet och hålla fast vid öppen demokrati och yttrandefrihet. Det verkar inte som om Trump platsar där men tiden vill visa oss.

Så mycket snö just nu

Snö, snö, snö

Massor med snö senaste dagarna, det började lite lugnt i helgen men har riktigt vräkat ner sen i går. Jag hade sån tur att jag fick tag på någon som kom hem i går och bytte däck och det gick smidigt. Jag tog en tur på stan i går kväll och umgicks med ett gäng pensionärspiloter på en pub. Det är andra gången jag är med och det var lika trevligt. Gick till tåget istället för att ta bilen men idag hade jag tid hos frissan redan kl 12 så jag pulsade ut till garaget, fick knappt upp garagedörren efteeratt ha skottat bort snön. Det gick och jag körde iväg på snöiga vägar, inte mycket till plogande där. Nu har jag bilen tryggt i garaget igen såfår j ag se hur vädret är i morgon om jag ska ge mig ut på vägarna. Va skönt att vara hemma och inne i värmen igen.

Halvåtta hos mig tre rätters middag med tjejgänget

Halvåtta hos mig

Fast det blir kl sju, tjejerna ska ju jobba i morgon. Vi är fem st tjejkompisar som i augusti bestämde att vi skulle göra som TV programmet ,Halvåtta hos mig, Var och en av oss fixar förrätt, huvudrätt och efterrätt. I kväll är det min tur. Som tur är bor vi på gångavstånd så det blir vin till maten. Jag har hållit på nästan hela dagen. Tur man är pensionär så man hinner. De andra som fortfarande jobbar får det ju lite stressigt. Hos mig blir menyn gratinerade musslor, het räkgryta med ris och en efterrättsbomb bestående av apelsin, hjortron, grädde och smulade skorpor. Jag lägger upp bilder på bloggen sen. Ska bli så trevligt att träffas allihop, vi hade en fin kväll för tre veckor sen hos den som blev lottad först. Vi är inte klara förrän i januari. Vi kommer inte satt sätta bertyg på maten som de gör i TV programmet utan vi träffas och njuter av god mat en vardagkväll.

Fortfarande blommar det utomhus

RSS 2.0