Loke på besök

(null)

(null)

Coronaförvirring

Nu är det mycket snacko m vaccinering. Olika experter och politiker uttalar sig och man vet inte vad man ska tro. Aztra Seneca verkar vara mest i hetluften både med leverans och hur bra det verkar. Är man över 65 eller 55 så verkar inte vaccinet sägs det.
 
Sen kan man smitta .upp till 12 veckor från symtom och antikroppar kan finnas upp till 6-8 månader eller inte. Allt vad experter säger och de är många.
 
Jag har en väninna som säger jag ska sluta kolla på nyheter. Hon kollar bara på serier och film. Kanske ett bra råd, bara låta coronan segla sin egen sjö och vänta på att allt ska passera. Sen får man ta sin vaccinering när den kommer och sen bespetsa sig att ta en coronaspruta en gång per år. Allt enligt experterna. 

Pandemin och Sveriges inrikesminister

Sverige stänger gränserna mot Norge och det kanske är på tiden men vår inrikesminister verkar inte ha koll. I våras var han sur över att Norge stängde gränserna mot Sverige men det har han totalt glömt. Nu är han orolig att norrmän som  bor nära svenska gränsen där det mesta är stängt,  nu ska komma i horder över gränsen och handla mat, sprit och gå på restaurang. Han verkar inte vara orolig över att få in smitta över gränsen. Vet han inte att gränsbutikerna i Sverige mer eller mindre har stängt sen i våras då norrmännen inte åker över gränsen för då måste de in i 10 dagars karantän när de kommer tillbaka. Fast karantän verkar han inte veta vad är eftersom här i Sverige kör vi ju inte denna tvångsmässiga handling.  
Sen vet han inte hur man ska hålla koll på stängda gränser. det kräver ju mycket resurser. Han behöver bara be norsk polis och hemvärn även stoppa folk på väg in i Sverige. De har ju stått där sen i mars och stoppat folk in i Norge. De har rutin nu.
 
Sen kan man ju tycka att de är lite väl hysteriska i Norge eftersom smittan är på väg ner. Fast de är så på hugget när nu denna britiska variant har visat sig så de agerar direkt. FHM är  säker på att den finns även i Sverige i större grad än de ca 50 som är registrerat smittade men vad gör de? VI vet väl om några månader.
 
Välkommen till pandemin inrikesministern.

Bara att hålla ut

Fortsatt januari och det är vinter ute. Det har varit helt ok med snö nu och fina vandringar. Men var är solen? Himlen är mer grå en vit och blå är den definitivt inte. Gnistrande vit snö i sol och blå himmel vore något. Några minusgrader så man kan vara ute. Tittar på väderkartan och ser att det finns sol på andra håll i landet och jag blir avundsjuk. Kollar på en väderprognos och framöver bara snö och regn och plusgrader om vartannat. Ingen sol i sikte, så bara att hålla ut och vänta. Tålmodigt.  

Vintern och snön har fastnat

(null)

(null)

Personer jag känner dör

Senaste månaderna har personer jag känner dött och de har inte varit gamla utan i 60-70 års åldern. Jag blir ledsen för de dör för tidigt men sjukdomar kommer man inte undan och är de allvarliga så är det ännu värre. Sen frågar inte döden efter ålder heller. De personer som har dött är personer jag inte har haft kontakt med de senaste åren bortsett från två som jag chattade med och det tack vare att jag fick kontakt  via Facebook. De var personer jag har jobbat med i olika flygbolag. En annan var en kusin i min ålder som jag inte träffat sen vi var i 10 års åldern men ändå, vi var ju i släkt.
 
Lucille var en av tidigare kollegor jag fick kontakt med via Facebook. En så varm och snäll människa. Jag har ett minne från en natt på jobb på Arlanda. Jag behövde en flygvärdinna att komma omedelbart till en flygning. Så klart hon kunde men hon hade två barn hemma och ingen barnvakt. Jag sa hon kunde ta med dem till mig på kontoret, Jag hade med mig min son till kontoret och han låg redan och sov på chefens soffa och där fanns plats till två till. Så hon kom, lämnade sina barn  hos mig och flög i väg. Detta är ett så fint minne av henne och det berättade jag för min son i dag när vi lunchade. När vi fick kontakt på Facebook för två år sen så ringde hon upp mig och vi fick en lång prat, ca 25 år sen vi senast hade kontakt när vi jobbade på samma bolag. Det är jag glad för.. 

En solig vinterdag här hemma

(null)

(null)

(null)

(null)

Hittade min To Do lista från ett år tillbaka

Där stod det:
Taklampa till köket
Boka lägenhet i södra Spanien
Kolla på spanska kurs i Spanien
Kolla bilförsäkring på IF
Börja kolla på resa/hotell i New York
 
Vad blev det av det?
Taklampa kunde jag ju fixat, fast jag har kollat på flera men inte kunnat
besluta mig för någon än.
Bilförsäkring på IF blev klart, yuippi för det.
Men resten på listan, det försvann in i Coronavärlden
 
Jag ger inte upp så nu ska jag göra en ny lista för 2021:
Boka tid för ny antikroppstest
Vänta på min tur för vaccin
Sen får jag se.
 
 
 
 
 
 

Fin tur till Gullsjön fredag eftermiddag och sen fika på trevliga By Carima

(null)

Det här landet är helt sjukt

Medierna är i extas, vanliga människor förfasar sig. Den svenska avundsjukan har alltid funnits och den har ökat i takt med att sociala medier tar över kommuniktion mellan människor. Kan inte jag så kan inte du tänker man och småpoliser finns överallt. Vad handlar detta om? Jo att vår statsminister har varit i Gallerian mitt under pandemin och även några av hans ministrar. Även någon annan partiledare måste erkänna full av skam att han har varit ute och handlat. 
Jag har inget förtroende för vår regering överhuvudtaget och just i pandemin tycker jag de har skött sig urruselt och kommit med stränga restriktioner allt för sent. Men med handen på hjärtat har inte de flesta av oss varit ute och handlat på köpcentrum utan att bekymra sig mer än att tvätta händer och hålla avstånd. Alltså vi som inte har varit i riskgrupp. Ett kort besök i ett köpcentrum måste väl även våra politiker få göra fast de äntligen har tagit i med hårda retriktioner.
 
Det där med att resa kanske är lite annorlunda men ändå. Det är jul och på julen vill vi träffa vår familj vilket jag tror de flesta som befinner sig inom Sveriges gränser gjorde även denna jul. Chefen för MSB har jag heller inte något större förtroende för. Fortfarande kommer man i håg när han var högsta chef för polisen. Dock har han en dotter som bor utomlands. Det har även jag och om hon inte hade kommit hem så hade jag faktisk rest till henne. Så viktigt är det för mig. Jag tror att de flesta som har familj utomlands avstod att träffas under julen men många reste ändå.  Skulle Sverige ramla sönder för att chefen för MSB var utomlands en vecka? Man baxnar över alla åsikter, de flesta väldigt dumma. 
 
Om Sverige som andra länder testade folk som kommer in i landet skulle vi kunna stoppa det mesta av virus vid inresa. Sen tror jag inte någon av våra politiker som var ute i ärenden smittade någon på sin färd. Vi måste börja sansa oss annars tar inte bara viruset  över utan öven missunsamheten och negativiteten.

Efter gråa dagar hemma i Sverige blev det sol i Spanien

(null)

Uteliv på nyårsafton, mysigt och lagom kallt

(null)

Fira med få personer och avstånd. Passar bra detta år

(null)

Gott? Nytt År

Sitter här just nu med inga planer mer än att handla mat och gå ut på långa promenader om nu vädret tillåter. Det fortsätter att vara grått framöver. Jag förstår min dotter som efter att ha landat i Alicante har satt sig på en stol på uteterrassen hos hennes pojkväns föräldrar och bara stirrar ut mpt solen. Han frågade mig lite på skoj om hon är ok. Vad ska man säga.  På en och en halv vecka här hemma fick hon se solen en dag och det på julafton som tur var. Då fick vi i varje fall en lång härlig promenad.
 
Nyårsafton blev mycket trevlig med två vänner här i Täby. Det blev mycket utevistelse och mycket raketer vid tolvslaget. En helikopter hovrade över bostadsområdet ett bra tag. Det visade sig vara ett inbrott i närheten och när jag gick till bussen mötte jag polisbilar och även en ambulans. Fast det var väl det lilla det jämfört med vad som hände på andra ställen. Varför börja det nya året med att skada folk inklusive poliser?
Så sorgligt.
 
Nu väntar jag bara på att det ska bli ljusare och bättre väder och förstås på vaccinet.
Sen kan det bara bli bättre.
RSS 2.0