DexterDexter och Ozzie badarDottern och kompisarTerassen ikvällRönningesjönSommarvärme

Måtte jag komma i håg i regnrusket i höst och snöhögarna i vinter om dessa senaste dagar då värmen bara har flödat över oss. Vi har fått vänta, lite längre än många andra här i norr, men nu är den här. Det sköna är att efter jobbet komma hem och öppna terassdörren och sätta sig och njuta av värmen som omhuldar en. De av grannarna som inte är på semester är även ute och man hör prat och skratt lite runt om. Det känns så härligt. I går blev den två glas vin hos grannen och prata om lite av varje. I dag for vi till Rönningesjön med hundarna så de fick ett bad på hund badplatsen. Det gick jättefint fast det var några andra hundar där. Gräset har fått växa i tre veckor fast det var inte så långt men jag hämtade gräsklipparn efter badet och klippte mina två små gräsmattor. Så dessa sommarkvällar efter jobbet är så fina och ta vara på. Man behöver inte göra så mycket, bara vara i värmen.  

Så blev det tyst igen

Dottern åkte i morse tillbaka till Spanien. Skolan börjar  om en vecka och då rullar det på fram  till jul. Det känns så där för vi har inte hunnit med så mycket då hon har jobbat så tidiga morgonar och bott mycket hos sin pappa. Vi har fått några bra stunder tillsammans och i går blev det lite avskedskalas med några vänner som kom över. Det blev fantastisk fint, vädret är underbart just nu och vi satt ute hela tiden. Men det känns vemodigt, hon är utomlands och kommer troligtvis att vara det många år framöver. Jag stöder henne och pushar henne. Det är vad jag kan göra och på så sätt har vi en fin kontakt. Jag har min son i närheten och det är jättebra. Jag kommer i håg när jag flyttade hemifrån, 200 mil och jag träffade mina föräldrar en gång per år, min dotter kan jag träffa flera gånger per år och det är viktigt. Hon själv var inte heller helt nöjd men sin vistele här. Hon fick träffa sina vänner, hon hade besök, men hon jobbade så tok för mycke. Hon vet att hon behöver pengar och jag hjälper henne men hon vill själv tjäna i hop  till sig och det beundrar jag henne för. Hon är ung och hon orkar så klart. Hon säger att hon inte känner sig riktig hemma här och jag förstår det för nu har hon mer eller mindre bott utomland i snart tre år.
Det är nu tyst i huset igen, min inneboende är även bortrest men han dyker upp till seriespelet i fotboll börjar och om en vecka drygt drar även jag på semester.

Över Kyrkbyn i hår kvällHumöret växlar

Veckan gick fort och helgen blev bra med både spa/grillning i Lövsättra och vilodag söndag. Dottern tog sina kompisar och flyttade till lägenhet som stod tom hemma hos hennes pappa. Bra egentligen då både hon och jag jobbar och min inneboende tar sin plats förstås. Det blev så att jag inte fick träffa dottern på nästan en vecka så jag blev glad när hon dök upp i går eftermiddag och vi två kunde hälsa på hos bästa vännerna som bor så nära. Hon åkte sen för att fixa  mat åt sina kompisar och nu kommer hon hem till mig på söndag bara för att resa tillbaka till Spanien på tisdag. Jag kommer att åka och hälsa på henne i höst.
Jobbet är jobbigt just nu och irritationen växer, inte på mitt bolag och inte på mina kollegor utan på vårt inhyrda bolag som jobbar och lever efter förstockade regler och bestämmelser. Som någon sa, så blir det när man skall jobba med katoliker, fast det stämmer inte helt då vi har gjort det tidigare och det har fungerat ok. Jag ser en tung höst framför mig och jag som har planerat både Greklandsvecka och Marbella besök.
I mina ensamma stunder grublar jag en del, jag lever ett bra liv men det är inte alla i min närhet som gör det och det bekymrar mig. Mer än vad som är bra.  Jag vet inte riktigt hur jag skall tackla det, jag vill göas så mycket men  vet inte hur. Nu ser jag fram emot min och sonens semester till min hemstad Tana. Jag ska jobba två veckor till men i morgon tar jag en singel semesterdag och skall bara göra vad som faller mig in. För att skingra tankarna måste jag se till att träffa lite folk.

Lugnet innan stormen

Det var en lugn dag på jobbet och för en gångs skull var dottern hemma hela dagen och sov över.  Vi städade hela nedervåningen för att förbereda för hennes två vänner som kommer nu till helgen och skall stanna en vecka. Det blir trångt ett tag då min inneboende är kvar och han huserar på ovanvåningen så det får bli att sova i  vardagsrummet för
våra gäster.Det är förstås trevligt med dotterns vänner på besök, den ena från Holland och den andra från Tyskland men nu när dottern jobbar som hon gör så får dessa två ta hand om varandra en del under den vecka de är här. 
Jag ser fram emot helgen, lördagen blir det samling för tjejträff med spa och grillning och då blir väl söndagen en vilodag kan jag tänka mig. Jag oroar mig lite för dotterns vecka med dessa kompisar, hon jobbar tidiga morgnar och behöver sova emellanåt. Jag forsätter att jobba några veckor till, semester blir det först i augusti, men jag hoppas på en ledig dag nästa vecka. 

Foton från LövsätttaAvslutade kvällen hos vänner i Lövsättra. En underbar kväll med god mat och trevli sällskap.

Semesterdag

Tog en semesterdag idag, härligt så där  mitt i veckan och med det supervarma vädret. Dagen börjde med frukost ute hos grannen och vad gjorde vi sen? Vi for i väg med våra gamla TV och annan elektronik till Hagbytippen och slängde iväg det vi har försökt med i några månader nu. Skönt att bli av med skärpet men svetten rann när vi var klara.
Sedan var det bara att njuta ute på terassen, jag satt några timmar. Det är detta jag har väntat på hela våren att få timmar ute i värmen. Jag sov en stund och vaknade av att grannarna på ena sidan kom hem och öppnade sin terassdörr. Så är det när man  bor i radhus. Dottern kom förbi en kort stund innan hon cyklade till tjejträff i Kyrkbyn . Hon och några till firande 10 års jubileum då de började i samma klass på Skolhagenskolan Några av dem träffades redan i sex/sjuårs ålern när de  började spela fotboll tillsammans i IK Frej. De träffas inte ofta numera, ala har sitt med jobb och studier och då min dotter som pluggar utomlands. Men somrarna finns och då kan de ses igen.

Det är faktisk sant.

Det fina sköna varma vädret är här äntligen och skall tydligen vara kvar i varje fall en vecka, så långt kan jag se på yr.no. Jag tog ensemesterdag idag just därför och hittills har jag hunnit med frukost på terassen, tvätta kläder, cyklat till IP och gått fem km spåret. Jag hade två betänkeligheter innan jag satte i gång. Skulle det bli för varmt? Eller skulle jag bli påhoppat av någon galning som var ute i spåret och jagade sina offer? Tänk att man skall tänka i dessa banor men det händer så mycket i idrottsspåren så man vet inte. Jag bestämde mig dock att ge mig iväg och det var varmt när man inte fick skugga av träden och min vattenflaska blev väldigt ljummen på slutet. Jag cyklade sen ner till fiket i Kyrkbyn och tog en latte och satt i solen ett tag. Det var några fler som njöt av fika och sol och det var mycket samtal runtom, några lite väl personliga. Sedan cyklade jag hem och sitter igen ute på terassen och skriver detta.
Ikväll blir det kvartsfinaler i fotbolls VM. Dottern kommer med ett gäng vänner. Några vill kolla på matcherna och andra vill säkert bara prata och umgås. Skönt att det då är varmt så de även kan vara ute. Det är bara kul med liv och rörelse då  och då nu när hon är hemma en så kort period.

Delko, settern från norr


Brorsans hund Delko, han är ovan vid koppel. I norr springer han omkring lös och ledig

Helgen över och måndag snart slut

MIn bror med härliga settern Delko kom förbi och stannade över helgen. Vi hann faktisk med en runda i Täby Centrum, slappa med rosevin och grilla på kvällen. Dottern kom förbi och gjorde oss sällskap. Vi kunde faktisk sitta ute men  resten av kvällen blev det jordgubbar och kaffe framför Tvn och fotboll, fotboll, fotboll. Nu sitter jag, trött som attan och kollar på Tyskland-Algeriet som jag hoppas snart tar slut. Jag får ta en liten sovmorgon i morgon, Dottern jobbar mycket några dagar framöver så henne ser jag inte mycket av. Skönt att hon kan bo hos sin pappa när hon ska jobba men det blir mindre som vi ses. Nu skall hon även ha ett gäng kompisar som kommer från Holland, Tyskland och Spanien men de skall bo här i huset så det blir full rulle om någon vecka och det gillar jag ju. Snart är hon ändå i väg till Spanien och skolan och då blir det tyst igen..
RSS 2.0