Morgonfika idag

(null)

Badrumsskåpet målat av dottern

(null)

Torget Täby Centrum

(null)

Tomt i huset igen

Idag körde jag ut dottern till Arlanda då hon skulle hem till München. Mitt i Sveriges VM match for vi iväg men konstaterade att man fortfarande kan lyssna på radio. Innan hon for hann hon med att måla om ett skåp i gästtoaletten. Hon är helt otrolig på att fixa. Hon har målat om nästan varenda rum i radhuset och även några väggar utomhus. I går var vi på turkisk spa Hamam och sen drog hon till stan och några kompisar. På kvällen möttes vi i Täby Centrum där även sonen kom och vi käkade libanesisk. Jag älskar dessa sällsynta träffar jag får med båda mina barn samtidigt. Efteråt gick vi förstås och kollade på fotbolls VM, fotbollstokiga är vi alla tre. Jag gillar när hon kommer hem och det blir liv i huset med vänner och nu en trevlig pojkvän. Sen blir det tyst och det är helt ok det med, jag är ju van.

Midsommar igen

Efter att ha varit ute på en ny kryssning där vi firande femårsjubileum med vänner som gifte sig just på en kryssning så blev det midsommar igen. Dottern kom hem med ny pojkvän och stannar en vecka. Som vanligt blev det träffar med vänner och förstås middagar hos hennes pappa men jag har ju henne hemma så jag ser henne vid frukosten och lite emellan. I morgon är det hon och jag som ska som ska umgås lite på spa och sen på kvällen blir det middag ute med brorsan. Såklart skulle det vara regn och rusk på själva midsommarkvällen men jag hade en trevlig kväll på Söder hos god väninna. Maten var superb, hon och hennes son kan verkligen trolla fram de godaste rätter. På väg hem sken solen upp och väl hemma hamnade jag i sällskapsspel med några av dotterns vänner som var kvar från deras firande. Min dotter har verkligen trevliga väninnor, några är med redan från lågstadiet och sen har det kommit till fler från gymnasiet. Resten av helgen blev det powerwalk, kolla på fotboll på kvarterskrogen med vänner. Sen söndag morgon iväg till Stadsmissionen på Mariatorget och fixa kyrkfrukost med gänget. Vi jobbar bra ihop så ordna frukosten innan innan gudstjänsten gick galant. Välkända fd biskopen Karolina Krook höll i gudstjänsten. Hemma igen blev det en powernap och sen fotboll med lokala fotbollslaget Frej. Ny vecka nu.

Gröna stugan vid Lötsjön i Sundbyberg

(null)

(null)

Loke, sonens döva katt. Så söt.

(null)

(null)

Gick en tur till Gullsjön i Kyrkbyn

Fin vandring i fint väder. Hit gick mina barn med skolan när de hade naturtimme. Fick leta efter småkryp i sjön och runt om. De hade med matsäck och det blev en fin skoldag (null)

(null)

Torsdag och bara hemma

Vad jag har vandrat denna vecka, först runt i Kyrkbyn och sen i går runt Råstasjön i Solna och sen Lötsjön i Sundbyberg där sonen och jag stannande och käkade lunch i Gröna Stugan, en idyllisk plats nära sjön. Mina promenader med sonen är alltid intressanta. Vi diskuterar och kommenterar allt från politik, denna gång mycket Trump och Kim Jong såklart och så blir det förstås mycket fotboll och det stundande VM i Ryssland. Sen brukar jag flika in lite barndomsminner och det är så kul för då kommer han med något som jag har glömt och jag berättar något han inte riktig kommer ihåg. Det är precis som med dottern. Vi kommer ihåg lite olika ibland men det är bra då friskar vi upp minnet. När man är mitt upp i jobb och hem så rullar allt bara på men nu när jag har tid då tänker jag mycket tillbaka på våra år i hemmet och vill minnas. Det är bara att konstatera att det var kämpigt emellanåt speciellt när det bara blev vi tre men båda har konstaterat att de inte har en långsint mor och det är ju bra. Sen hade vi ju vår kära Kasper som knöt oss samman. Som jag förstår av dem så har deras barndom varit mycket bra och det är jag glad för med tanke på hur mycket jag jobbade dessa år.

Ålandshav tisdag kväll

(null)

Hem till Stockholm med Lufthansa

(null)

Från vandringen i tyska Alperna

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sköna maj

Alltså, jag bra njuter varje morgon med mitt kaffe ute på terrassen. Hela maj och nu in i juni fortsätter värmen. Det var tyvärr en dipp i tisdag och onsdag då jag var på en Ålandskryssning. Jag gillar ju på hemresan att sitta uppe på däck och njuta av vackert väder och skärgården runt om när man seglar in till Stockholm, men denna gång var det för blåsigt. Förra helgen var jag i München hos dottern. Härliga dagar som toppades med vandring i tyska Alperna. Det blev en kämpig vandring från 1300 m upp till 2057 m. Sen blev det väl några km mer eller mindre rakt upp. Både dottern och jag var stolta över mig. Det var superväder även där så jag hade en dag i Engelska Parken medan dottern jobbade. Jag gillar verkligen München så det blir fler resor dit. Nu kommer dottern hem till midsommar så det ska bli mysigt att ha henne här. Det är 60 år som gäller i år. I torsdags firade vi en väninna i stan och fredag om en vecka är det nästa. Men det är bra, då får jag komma in till stan och Stockholm är så fint på sommaren.
RSS 2.0