Det blommar på Runslingan

(null)

(null)

(null)

Fick denna tårta på min födelsedag, jättegod

(null)

Förtidsröstning i Skolhagen bibliotek

(null)

(null)

EU-valet

Har nu jobbat som röstmottagere i cirka två veckor i Skolhagens bibliotek. I början droppade det in folk lite då och då men senase dagarna var det full rulle. Många vill förtidsrösta och det är bra.
Men att folk inte lär sig från val till val förvånar mig. De flesta har ju röstat i åratal, visserligen vart fjärde år men ändå.
Röstkortet man får i posten verkar inte  folk förstå att de ska öppna och kolla vart de ska rösta på valdagen och vart de kan förtidsrösta om de föredrar det. Många tar inte med sig röstkortet till förtidsvalet så då måste vi ringa till kommunen och få ett nytt utskrivet. 
Jag blir frustrerat emellanåt men håller förstås god min. Det som är trevligt är att men träffar andra röstmttagare som man jobbar i hop med.  Nya bekansskaper är alltid kul.
Idag om nån timma ska jag i väg och ta emot röster nu på valdagen. Vi får se hur många som kommer, kanske inte lika många som till riksdagsvalet i höstas. Men här i Täby Kyrkby brukar valdeltagandet vaa stort så vi får se hur många procent det blir. Det ska bli kul och jag kommer väl inte hem förrän vid midnatt efter att allt är uppräknat.
 

Tönsberg i fina vårfärger

(null)

(null)

(null)

Min systers barnbarn, konfirmanden till vänster, i vackra bunader

(null)

Borgerlig konfirmation i Norge

Min systers ena barnbarn konfirmerades nui  maj och eftersom jag hade planerat en tur för att besöka mina två systrar så passade jag på att vara med och se vad detta var för något. Jag hade såklart förutfattade meningar. Ett tjugotal ungdomar i femtonårsåldern var samlade och så förstås familier, släkt och vänner.  De hade gått en kurs i ca sex veckor där etik, moral, att utrycka egna åsikter, visa respekt, hur man hanterar  sociala medier etc. var huvudämnen.  Budskapet är att gå ut i vuxenlivet och ha bra värderingar och sjäv ta beslut om hur de väljer att leva sitt liv med att tro eller inte tro. Det blev en mycket vacker ceremoni med mycket musik, klassisk som modern, Det var taler, en ung kvinna i 30 årsåldern hade ett mycket bra tal till konfirmanderna.  Även några av konfirmanderna berättade hur de hade upplevd kursen. Ingen av mina barn valde att konfirmera sig och jag skulle önska det hade haft möjligheten med borgerlig konfirmation.
RSS 2.0