Alltid denna höst.

Söndag och snart slut på veckan. I går blev det  faktisk middag ute med trogna vännen Anne och även grannen kom förbi. Det var hyfsat varmt ett tag men det kändes som sista utesittningen. I torsdags var jag ute med jobbet på Gröna Lund och även då var det ljummet ute. Kaffe ute har det blivit med grannen både i går och i dag  men så som en blixt från klar himmel så kom regnet, åskan och blixten. Riktigt kraftig åska var det. Så nu är det mörkt ute redan på eftermiddagen och det fortsätter att regna. Nu blir det jobb några dagar sedn åker min väninna och jag till Tallin på långweekend. Det ser jag verkligen fram emot.Ja Tallin ligger på våra breddgrader så  mycket bättre väder förväntar jag mig inte men skall bli så skönt ändå. Snart är det oktober, den riktiga höstmånaden så jag får se vad som händer då.

Demokrati på riktigt

Är det det vi har, demokrati på riktigt? Nu när hela åtta partier har kommit in i riksdagen och röstfördelningen har blivit sådan att ingen får majoritet fast de allierar sig med andra partier. I en demokrati måste man samarbeta och det skall bli intressant att se hur våra proffesionella politiker löser detta. Sandlådefighten måste vara över nu när valet är över. Sunda förnuftet måste råda. Så finns då det udda partiet som hör och häpna fördubblade sig i detta val. Hur gick det till frågar alla sig, även jag. Ja först och främst, vi har demokratiska val och det finns alltså en hel del som röstar på dem. När man försöker gå bakom det där med  det är rasister som röster så hittar man många olika sorter människor, däribland invandrare., pensionärer och förstås de alltid missnöjda. Partiet måste bort eller förminskas radikalt. Det tycker jag med. Om det gäller invandrare så har jag flera vänner bland dem, jag lider med tiggare, jag gråter när jag ser människor drunkna i överfyllda båtar på Medelhavet. Men jag känner och umgås även med fattiga svenska pensionärer.  Vi måste våga lyfta fram detta partis hjärtefrågor över till övriga etablerade partierna. Vi måste se till att de etablerade partierna har bra svar på detta partis hjärtefrågor. Vi ¨måste se till att de etablerade partierna tar riktiga diskussioner med detta parti och se till att de har en bra agenda för att få bort detta parti. För så skall det vara i en riktig demokrati, vinna med argument, våga gå in i debatter, alltid ha bättre svar och lösningar. 

Inne i Uppsala domkyrkaFlottur på FyrisånKulturnatten UppsalaSnart slut på veckan

Idag är det soligt och fint och så har det varit hela veckan. Ändå så märks det att hösten nalkas och ännu en sommar bara försvann. Det var en fin sommar när väl värmen kom i juli och resan till Tana med sonen var höjdpunkten. Även att dottern faktisk var hemma i hela sex veckor men hennes jobb, pojkvän och andra vänner på besök gjorde att vi inte fick så mycket tid tillsammans. Fast bara att ha henne hemma och höra henne i trappan, genom dörren, göra frukost, allt detta påminner så om när hon bodde hemma och jag får lite nostalgi tripp tillbaka och njuter av det. Min gode vän i Uppsala såg jag inte så mycket av tyvärr, kom på att vi inte har sätts sen i juni tror jag. Fast i morgon är det dags, då åker jag till Uppsala och kulturnatten.  Det är så mysigt att gå runt i stan, lyssna på musik, titta in i domkyrkan och lyssna på körer, äta och fika. Vädret verkar bli hyfsat och det är skönt så man inte fryser utpå kvällen. Sen skall jag hem på söndag och rösta. Sen blir det valvaka och ny vecka igen.
Så rullar det på under hösten men spahelg skall vi planera och jag har inte gett upp att åka till Marbella och dottern.  

Kul att få blommorSå är det höst och man knatar på.

Det är mest jobb i mitt huvud just nu. I denna branschen händer det oförutsedda saker så ibland blir det jobb även helger vilket hände i söndags. Jag har hunnit träna engång ändå och skall försöka få med grannen även i kväll.
Der blir ändå lite planerande med en spaweekend i slutet av månaden och utgång med jobbet om några veckor.
Man måste ju hitta på något när mörkret faller. I en orolig värld, där man häpnar och chockas över olika grader av hemskheter så känner man sig än så länge trygg i detta norra hörn av världen.  Vi lever i en värld av trygghet och borde då kanske välkomna de som inte har det bra utan är på flykt från hemskheterna.
Det är val nästa vecka, jag röstar ju bara kommunalt och i min kommun är det mesta ok. Fast jag gillar inte att de flesta skolorna blir friskolor. Mina barn gick i kommunala skolor fram till årskurs 9 och det var bra skolor med ordning och reda. Jag är glad de är utflugna från skolan och slipper vara med i den cirkus som råder runt om. Fast i min kommun verkar skolorna fungera. Jag längtar efter mina barn mellan varven, tänker tillbaka när vi var en familj i vårt mysiga radhus. Nu går jag själv i de stora rummen och är glad jag har en inneboende. Jag är tacksam för att jag har fin kontakt med båda två och kan kontakta dem när jag vill. Min son träffar jag ändå eftersom han bor här men lilla vuxna dottern bor så långt härifrån. Fick ett SMS att hon hade röstat. Så nu är även hon vuxen på riktigt.
 
 
RSS 2.0