Julafton

(null)

(null)

(null)

Julpyssel 23 dec

(null)

(null)

Sista dagen 2019

En vecka har redan gått. En vecka med julfirande och lyckliga jag fick ha båda barnen hos mig.
Sonen kom över med sin katt och stannade i två dygn. Dottern kom från München fredagen innan och denna gång hann vi umgås en hel del. Hon var ju här i hela nio dagar och fick  även umgås med alla sina vänner hon har här. Dagen före julafton blev en sån härlig dag då barnen och jag gjorde mat tillsammans och bara umgicks till långt utpå kvällen. Julafton var sen länge planerat att fira med exet och hans sambo i Rosersberg.  Hans sambos tre barn var även där och det blev en lyckat eftermiddag och kväll. Mycket mat, lite snaps och sen vin och öl i lagom mängder. Julklappsutdelning, sen spel och fina samtal. Vi var alla så nöjda när vi tog bilen hem till Kyrkbyn. Mindes exets son, Jim, så ledsamt och tänka på att han kunde ha varit med.
Juldagen blev lugn, körde sonen med katt hem till Solna och dottern drog till kompisar på kvällen.
Sen har det varit julbrunch med vänner annandagen och sen i lördags. Körde dottern till Arlanda tidigt söndag morse. Hon drog till Alicante och sin pojkvän.
Nyårsafton igen och denna kväll blir det att fira med några vänner. Ser fram emot det och även 2020.       

Julpyssel dan före dan

(null)

(null)

(null)

Dan före dan

Har haft en så fantastisk fin dag. Jag började med att köra till Arninge för att handla det sista i matväg.
Det var i princip tomt där så tidigt på dagen. Alla klappar var ju inköpta och inslagna och jag hade även hunnit rimma på nästan alla. Hämtade sonen med sin katt vid lunchtid och sen lånade dottern bilen för att åka till sin pappa några timmar för dopp i grytan.
Sonen och jag satte i gång med skinka och Jansson. Blev en del pyssel med det men vi tog ett glas vin under arbetets gång. Det blev så mysigt. Sen kom dottern hem och skulle göra spansk tortilla men det blev inte lyckat. Jag hade helt fel stekpannor sa hon. Tortillan blir nog god ändå så vi smakar på den i morgon. Vi avslutade med mat vid soffan, blev lite mera vin och slötittade på film på TV. Jag sprang ut ch in i köket och fick våttorka hela köksgolvet som vara nersmetat med olja och annat. Sonen hade köpt nån julpysselgrej som han och dottern pysslade med. Vilken kväll att minnas. Det är inte ofta vi samlas vi tre men när vi gör det då är det en magsik stund för mig.

Laugh out load

Som pensionär är ju morgonkaffet det bästa och att kolla på SVT och TV4´s morgonprogram.
Halkade in på TV3´s morgon program i dag där de verkar prata nyheter om kungligheter i första hand.
Inte speciellt intresserad av det men när de ojade sig över kungaparets intensiva program blev det kul.
De var så chockade över att kungaparet som ju både är över 70 år orkar med sitt speckade program.
De var tre tjejer i studion, säkert runt 30 år och jag skrattade gott när jag tänkte hur tror de att de är i 70 års äldern. De är ju så gamla, sa de. Jodå, man är gammal när man är runt 70 år men man orkar ändå hur mycket som helst. Snacka om att sätta etiketter på ålder.
  

Advent i köket

(null)

Loke hälsar på

(null)

Söndag mitt i stan

(null)

(null)

(null)

(null)

Kurdisk demonstration i lördags

(null)

December är så härligt

Vi har haft vinter två dagar nu, den senaste igår men nu är regnet och grådiset tillbaka. Vad gör det när julen närmar sig. efter julmarknaden i Täby Park har jag hunnit med glögg hos god väninna och sen sista kursdagarna på spanskan och skrivarkursen. Bra kurser båda två. I helgen blev det fika i stan med tidigare kollega och vän. Vi ses inte ofta men nu blev det träff på Vetekatten inne i stan, Snacka om att vi snackade. Timmarna flög i väg innan jag tog tåget hem. I söndags julkonsert i St Jacobs kyrka i stan med annan väninna. Så vacker musik och Luciatåg. Sen har det blivit träning måndag och tisdag och i går fick jag hem sonens katt Loke som ska stanna här några dagar. Mysigt med djur i huset. Har hunnit med att fixa julstämning i köket, sen blir det vardagsrummet. Inte mycket pynt men lite måste det vara. Lyssnar på julkanalen, älskar julmusik i december. Hade ett långt samtal med dottern i går kväll. Mycket att diskutera blev det, hon behövde generationsråd som hon kallar det.  
Samtalen med mina barn ger  mig så mycket.
RSS 2.0