Vackra blommar i min trädgårdMitt olycksställe

Ny bom har kommunen satt dit.  Den gamla som de hade ställt dit när jag cyklade på hade avskavda färger. Det känns inte något speciellt att gå förbi där. Jag är bara glad jag landade på gruset.
ben

Helg igen

Sitter en stund till på jobbet innan hemgång. Har klarat av mina arbetsuppgifter och vill hem snart. Det blir lugnare nu de två sista veckorna på jobbet. Några möten nästa vecka, sedan firmafest två dagar innan jag slutar. Jag funderar inte så mycket ännu. Min pensionering är här och det är en del av livet. Mitt jobbliv tar slut och av någon anledning så känns det rätt att sluta efter ett år på övertid.  Det är som en inbyggd klocka över livet, man ska varva ner efter ett långt liv. Planerare som jag är har jag börjat kolla upp människor jag ska luncha med, träffa efter deras jobb för ett glas vin eller kanske en middag ute en kväll. Så perfekt att jag är ledig nu när våren är på väg. Jag ska njuta hela maj och juni och sen vänder jag norröver med min Audi och stannar hos brorsan ett tag i juli och augusti.
Men försommaren ska i största mån tillbringas hemma förutom en sväng till München och dottern. Kanske en sväng till Marbella i början av juni fast jag behöver inte planera det ännu. Så skönt.

Norrköping

Bilade till bästa kompisen som bor utanför Norrköping, som tur är på rätt sida av stan. Det blev en lyckad helg. Hon bor så fint på en höjd med milsvid utsikt. Huset, en ombyggd sommarstuga är jättefin. Det var lite jobbigt att köra med mina nervsmärtor i händerna men det gick hyfsat. Träffade en gammal bekant som jag jobbade med på Scanair på 80 talet. En fantastisk positiv och glad kille, norsk förstås. Vi fick en fikastund tillsammans på en trevlig kafé i Norrköping. Drygt 30 år sedan vi sågs senast och annars bara nåt kort samtal om jobb under åren. Tack gode Gud för att Facebook finns. Har man tappat bort någon trevlig person från tidigare i livet så finns de som regel där. Nu när jag går i pension kommer jag försöka luncha eller fika på stan med personer jag har kontakt med på FB men inte har hunnit träffa på länge. Ser så fram emot det. Denna veckan är det jobb igen och jag har hunnit med 2,5 km i går efter jobbet och ska försöka med det även idag. Vädret är fint och soligt att vara ute i.

Vår på gång eller?

Jag fryser och är förkyld, eller är det pollenallergi som jag plötsligt är drabbad av? Jag är osäker men hoppas på förkylning för jag vill inte ha någon allergi. Allra minst pollenallergi, de som har det, har det för djävligt under våren har jag förstått. Grannen och jag grillade för andra gången i år. Vi är tidigt ute, vi får ju ändå sitta inne och käka. Vi har även hunnit med utefika flera helger, fast då har det varit soligt. Det är som vi inte kan vänta på den riktiga våren där värmen verkligen märks. Jag fryser inomhus och har både poncho och fleece på mig. Har beställt resa till Munchen för sonen och mig. Vi åker i maj. Dottern bor där sen i februari. Ska bli skönt med våren där. Fast tills dess ska det väl vara hyfsad bra väder även här. I morgon påbörjar jag mina sista fyra veckor på jobbet innan pensionen. Känns inget speciellt just nu.
RSS 2.0