Tacksam

En vecka efter att pensionsåldern infann sig. Redan i måndags var jag på väg att ångra ytterligare ett år jobb fast det gick fort över. Jag mår bra, jag älskar forfarande mitt jobb, plötsligt är det inte så bråttom att fundera över vad jag ska göra sen. Jag tränar runt tre gångar i veckan på gym så jag känner mig stark. Jag har ett mycket bra förhållande med mina vuxna barn och jag har vänner omkring mig. Jag är tacksam. För jag har nära vänner som sliter med hårda jobb och dålig hälsa. Jag lider med två av mina vänner som kämpar. Jag kan stötta där det går men de måste själva ta itu med de problem de har på jobbet. Jag fick själv kämpa för drygt ett år sedan när mitt företag höll på med konstiga saker i omorganisationen och skulle ha ut fel personer.Nu är jag en tuff och rak person som säger vad jag tycker. Jag brukar tänka på min ålder, att jag har varit med ett tag och tar ingen skit. Mina två vänner som sliter är två olika personer men väldigt hängivna sina jobb men har kanske inte min tuffhet att säga ifrån. Man kan inte tolerera vad som helst.

Firar med bästa vännerna

Så blev det 23 maj och födelsedagsfirande. Närmaste vännerna kom över på kvällen och det blev precis så trevligt som jag hade tänkt mig. Goda vännen Anne gjorde godaste smörgåstårtan med god hjälp av sin dotter. Själv handlade jag in tårtor till kaffet och hann med att kolla på fotbollsmatch med lokala laget Frej och gamla goda Gais från Göteborg. Det blev en solig och relativt varm dag så champagnen togs ute på nya terassen. Jag har mina vänner runt omkring mig, dels för att de bor nära och vi kan ses då och då men annars funderar jag inte så mycket t vad vänskap betyder. Ja man ska förstås gilla varandra och ställa upp. I vårt stressiga samhälle hinner man i bland bara med sig själv och sitt men alla vi har ju stora och vuxna barn så det behöver man inte tänka på längre. Alla jobbar vi så det är nog det som tar mesta tiden, men när vi träffas då blir det trevligt. Dock har två av mina vänner, båda tjejer, drabbats av stroke denna vinter och vår. Lyckligtvis inte värsta sorten med förlamning och förlorad tal. De har blivit bättre och en har börjat jobba deltid och den andra fortfarande sjukskriven. Tankarna om livet och att leva här och nu påminner sig förstås. Jag pratade med min bror i morse och vi kom in på det med ålder. De gäller att hålla huvet och kroppen igång och ändå så vet vi inte vad som väntar framöver. Jag tänker på mina två barn, det bästa jag har, jag vill vara med dem ett bra tag till. De är utflugna och så ska det vara men våra möten är så otrolig viktiga för mig.

Jobbarvecka

Det belv en del övertid den här veckan. Det är en deadline tills på måndag och alla förberedelser var inte klara från andra avdelningar. Man blir lite sur och får lite utbrott och så går det över. Träningen har blivit lidande av det men i kväll ska grannen och jag i väg på ett pass. Vi fick nya övningar av vår motivationstränare så det ska bli roligt att prova detta. Räknar med att vara svettig och trött på hemvägen. Cyklar till och från stationen varje dag om det inte regnar så det känns skönt att vara i gång.

17. maj i år regnade bort.

För ett år sen stod jag och tvättade fönster i solskenet och lyssnade på norsk musik och sen blev det firande hos grannen med grillmiddag. Tidigare år med firande på Skansen med barnen har varit oförglömliga och fina minnen. Nu blir det knappast Skansen längre men en solig 17. maj tar jag med mig några vänner och åker dit, Idag tog jag med mig fikabröd till goda vänner och firande lite 17. maj där. Så där enkelt i bland. Så det ble en bild från förra året samt en fin bild från Oslo från 2012.Tänk alla år jag tänkte att nu ska jag och barnen åka till Oslo och se det riktiga firandet och så blev det först när dottern flyttade dit och jobbade. Vi fick en fin helg tillsammans där.

17. Maj 2014 firades med grillmiddag hos grannen17. Maj I Oslo 2012 med son och dotterTerassen är klar, den blev jättefinMaj 2015

Om en vecka drygt skulle jag ha gått i pension men det vill jag inte så jag hänger med ett år till åtminstone. Ok några gånger känns det ändå som jag skulle vilja lämna allt och gå ut genom dörren för sista gången. Den här branschen har ändrats en hel del på de 45 år jag har jobbat i den. Det var aldrig tänkt så från början men flyttan till Sverige och nytt jobb så hamnade jag inom flyget. Så därför jobbar jag kvar ett år och får fundera på vad jag skall syssla med sen. Att vara planerare, pussellösare och allmän psykolog har hålilt min hjärna i gång under dessa år så jag är absolut i form att uträtta något mer. Just nu njuter jag av våren och fritiden utanför jobbet. Det är långhelg på gång och terassen ska blir klar. Det är skönt att vara  hemma på långhelgen, ofta annars åker jag i väg till släkt eller utomlands, men nu är det hemma som gäller. Det är fotboll för hemmalaget på lördag, några träningspass och kanske någon grillkväll. Maj är här och det är skönt.

Sen blev det middag på en bit av terassenTerss på gångVägen till Ronda

 I november, när jag och dotterns pappa åkte till Marbella så tog vid en tur till ROnda, en liten by uppe i bergen.

Förra årets blommor
Väntar på varmare väder

Nu har grannen och jag handlat en del av bräder och trallar till den terass vi skall knåpa ihop på min framsida. Tur att hon vet hur det ska gå till för jag är definitivt ingen snickare men hjälpa till med att skruva och langa saker skall jag väl klara av. Annars hann jag träffa sonen på lunch och fika i Täby Centrum helt till brandlarmet gick och vi fick lämna varuhuset.  Vi har tränat både i går och idag så lite mör är man. Sen är det förstås en varm majmånad jag väntar på med milda vindar och terassdörren öppen. Börja shoppa blommor och snygga till det utomhus. Jag kommer hålla mig hemma hela maj månad, det blir inga resor till släkten i Norge eller kompis i Norrköping. Det får vänta tills sommaren.

Chartershow

Scandal Airlines showWalking the memorial lane.

Jag har varit i den här branschen i ca 40 år och det har i stort varit en fantastisk jobbresa genom flera flygbolag. Jag säger inte att den här branschen är bäst att jobba i, tvärtemot speciellt för de som är crew och flyger och far och är hemifrån långa perioder. I mitt fall som administrativ har det varit mycket jobb men även tid på hemmaplan.
Ja, jag har jobbat mycket i perioder, 40 timmars vecka har blivit många timmar många gånger. Något gör förstås att det är speciellt, flygplanern som flyger ut i världen, crew, passagerare, det blir en fin stämning. Det ena flygbolaget är inte det andra likt och ändå så finns det förstås likheter. Man träffar så mycket människor, jag tror säkert jag har om inte träffat så haft dem i min planering säkert över tusen piloter och flygvärdinnor. Man lär känna de flesta, så klart beroende på hur stort bolaget, vissa har blivit vännar, andra är personer man har gillat lite mer. Hur somolag helst så tappar man kontakten när man slutar och börjar i annat bolag. Det roliga är att vissa ser man igen i nästa. Det är många som flyttar runt mellan bolagen. Jag själv har haft nytta av att börja nya jobb. Bl a har jag fått upp min lön rejält genom åren.
I går var det minnenas kväll. En pilot i ett tidigare bolag jag jobbat för, gick i pension och ordnade världens fest på Sturecompagniet. Det var folk från två av mina faovritbolag. Vilken stämning, jag fick krama mina favoritpiloter, träffa flygvärdinnor jag inte sett på 40 år. Problemet för mig som har träffat och känt över tusen crew, det blir svårt att placera namn på alla. Man känner igen de flesta men kommer inte ihåg namnet och i bland vilket bolag de jobbade i. Några har ändå åldrats mycket på 40 år så det är svårt att känna igen den personen.  Det var en bra stämning och mycket vad gör du nu frågor. Musiken var tyvärr väldig hög så man missade lite i konversationen. Det blev en liten show med Scanbritt från Scandal Airlines. Skådespelerskan Åsa hade en show på Mosebacke för något år sen som jag såg två gånger. Mycket roligt var det och nu hade hon gjort en show som passade pensionären. Det blev som sagt en minnenas kväll. Jag åkte hem med glada minner av människor jag engång jobbade med.
RSS 2.0