På väg hem

Sista dagen för ett dopp i poolen, lite solande och kaffe med macka för taxin kommer om två timmar. Så ni blir det packa och sen svepa ett sista glas vin. Veckan o Vilamoura har varit underbar.

På väg till Portugal

Sitter på ett Norwegian plan på väg till Faro. Njuter av några glas vin och skojar med min kompis. Ser verkligen fram emot veckan utan några måsten. Det är två år sen vi påbörjade  en omorganisation med nerdraggningar på jobbet och nu är det dags för en. Ny omgång. Det blir mycket att gör men det är en vecka dit som tur är.

Det skiner sol därute

Vi är inte många på kontoret idag, det är möte någonstans. Så är det alltid på sommaren men idag började skolan så folk trillar nog in de närmsta dagarna. Sen blir det lite mer fart utöver hösten med förberedelser inför vintern. I charterbranschen brukar det bli så. Jag ska ändå gå hem snart eller snarare ta min Audi och rulla hemåt. Sätta mig på altanen som jag gjorde i går och kanske läsa lite. Grannen och jag ska träna i kväll så det blir skönt. Jag är lite förkyld men det ska inte ha någon betydelse, fast jag vill vara frisk inför resan till Portugal. Det här inlägget blev lite si som så men så får det bli ibland. Jag har mycket att skriva om egentligen men det får bli på kvällen när jag har tid.

Snart sista utomhuskaffe på altanenBröllop i Rönninge byHelgen innan Portugal

I fredags var det grillparty hos goda vänner som bor precis i närheten och det är bra när man ska gå hem efter några glas vin. Det blev en fin kväll med vänner och bekanta från närområdet. Både föräldrar och ungdomar som nu är i 20 års åldern. Mycket fina ungdomar som pluggar eller jobbar. Ja jag bor i ett området där det mesta fungerar och föräldrar tar ansvar för sina barn, ibland kanske för mycket ibland men alla vill ju väl. Som singel har jag inga problem att smälta in i gänget. Jag har umgåtts med de fleste av dessa personer sen våra barn var i lågsstadiet och det är trevligt folk. Vi kanske tänker olika ibland och jag kanske är mer intresserad av vad som händer utanför vår komfort zon mer än många  av de andra men vi har bra samtal och diskussioner. De är svenskar allihopa och jag märker mer och mer oviljan att kritisera eller ha obekväma åsikter. På jobbet är vi mer frispråkiga.
Så igår blev det bröllop i Rönninge by. Goda vännen Annes dotter gifte sig med sin irlänska kille och det blev helt fantastik. Underbart varmt under vigseln som var utomhus. Sedan blev det mat i en lada och bästa bandet spelade. Det blev en härlig blanding av svenskar och irländare.   De tvar mycket folk så stämningen var på topp hela kvällen. Jag kom hem sent så idag har det varit lugna dagen. Och i morgon jobb en vecka innan Portugal.

Från libanesiska restaurangen
Öppen dörr på kvällenVy från min dörr som har varit öppen på dagarnaTillbaka på jobbet

Efter två semesterveckor hemma så var det dags att åka till jobbet igen och det var helt ok. Jag har haft två fina veckor och speciellt sista veckan har varit strålande med sol och värme. inte jättevarmt men ändå så jag har kunnat sitta ute med mitt morgonkaffe. Dottern och jag har hunnit prata lite mer om allt möjligt och det känns bara bra. Jag har fått min middag (försenad morsdagsmiddag) med mina två barn. Det blev en träff på uteservering på Norrmalmstorg och sedan libanesisk på en restaurang på Hamngatan. Mycket trevligt som vanligt och sonen stod för notan. Det blev grillkväll hemma i fredags med morsor och döttrar. Underbar kväll och alla var jättenöjda. Det har även blivit umgänge med vänner och cykelturer. Även förstås jobb med terass och trädgård så det är helt ok med semester på hemmaplan men vädret måste vara fint. Dottern har haft tjejkompisar på middag och fika så jag har fått spring i dörrarna igen och det är något jag saknar när jag bor ensam.

Pride paraden i Stockholm


Solen kom och varmen

Sista veckan av hemmasemestern och nu är solen här. Jag har kunnat sitta ute sen i fredags med mitt morgonkaffe. Det har varit olika saker under helgen men mest och bäst var lördagen i stan och Prideparaden. Jag har aldrig själv kollat på detta och det var ett ett riktigt spektakel och show. Riktigt kul var det. Mina kompisar och jag gick säkert en mil totalt i stan, det var varmt och mycket folk. Innan jag fick tag på en dricka höll jag på att törsta ihjäl. Vi kom hem vid sjutiden och då var jag helt slut. I går var det fotboll, div 1 för damer och sedan trevligt hos goda vänner där sonen hade konfirmation. Idag målas det hos grannen och mig så äntligen ska hela mitt hus ha en grå färg. Inga stora planer för denna vecka och det är skönt. Ska klippa häcken, dottern och jag ska in till stan och träffa sonen för en försenad morsdagsmiddag och på fredag har vi vänner hemma för grillning. Känns som en lagom skön vecka nu när det ska vara varmt som jag ser av väderrapporterna. Det är inte dumt att ha semester hemma på sommaren.
RSS 2.0