Tre dagars snöfall, det blev en del

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fotboll i sharialand

Kollar på fotbolls VM när det är intressanta matcher. Qatar har fått sitt VM på korrumperad väg och höjdarna i FIFA skiter i mänskliga rättigheter och hur kvinnor behandlas. Kan bli lite irriterad på män som nu ska bojkotta VM pga av  hur strängt det är i Qatar och det är kungafamiljen som styr. Innan har de inte brytt sig så mycket och kanske heller inte vetat hur det fungerar i dessa strängt muslimska länder. Jag tänker inte hycka. Jag kommer se på matcher men har ingen respekt för sådana länder och jag avskyr dem.
 
 

Från vårt firande av dotterns 30 års dag i Alicante

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En helg jag aldrig glömmer

Vilken dag det blev då min dotter fick en fantastisk överraskning på sin 30 års dag. Det blev mycket planering då festen var i Alicante där hennes sambos familj bor men även hennes far och hans sambo har en lägenhet i närheten. Logistiken skulle fungera för de flesta av oss fick ju ta oss dit och även min dotter som kom från München med sin sambo. Allt klaffade och överraskningen ble riktigt stor när jag lyckades få hennes spanska familj från Lugo i norra Spanien att komma till Alicante.
För ellva år sen var min dotter utbytesstudent sista året i gymnasiet och hon tillbringade fyra månader hos denna fantastisk fina familj i Lugo. Deras son bodde hos oss i 15 dagar och det blev full rulle hemma då. Jag är så glad att jag fick träffa dem och trots språkförbistringar så fungerade det jättebra. Vuxna spanjorer över femti är inte bevandrade i engelska men vi hade ju dottern och hennes sambo som tolkde och även familjen från Lugos son pratade förstås engelska.
Min dotters sambos bror och syster med sällskap pratade ju även de engelska.
Sen blev jag mäkta imponerad av min son som visade sig kunde en hel del spanska, endast pluggat via nätet.
Det blev firande i dagarna tre med först bubbel på takterrass och skandinavisk/spansk tapas  i lägenhet och dagen efter utflykt och restaurangbesök. Sista dagen fick jag och hennes far rå om henne.
Jag är så lycklig och glad över att detta arrangemang blev av och jag är så stolt över min dotter när jag ser vilken fin och klok person hon har blivit.   
 
 
 
RSS 2.0