Äntligen värme

Sitter ute på terrassen i min härliga soffgrupp. Började med frukost ute vid niotiden. Bortsett från allt frömjöl som täcker allt så var det helt underbart att få komma ut. Har i och för sig varit ute två dagar på raken i finvädret. Hoppade in på ett uppdrag för Stadsmissionen i Vällingby för att samla in gåvor som sen skal säljas i deras Second Hand butiker runt om i Stockholm. Var så där lagom att göra så det blev att sitta/stå ute i solen med tjejer från ett eventföretag. Vilka två härliga tjejer jag har träffat och har pratat med mer eller mindre oavbrutet i de fem timmar jag har varit där. Första dagen en gymnasietjej så full av energi och framtidsutsikter. Hon påminde mig om min dotter. Andra dagen med en tvåbarnsmamma, 44 år men pluggade och jobbade för eventföretaget. Född i Sverige men med föräldrar från Kroatien. Det ger så mycket att träffa nya människor i olika åldrar och det får jag genom att jobba för Stadsmissionen. I dag blir det en lugn dag här hemma, ska bli någon promenad förstås men ska njuta av värmen och att få vara utomhus. I går blev det första grillkvällen med goda vänner. Vi kunde sitta ute hela kvällen. Det får bli några till innan jag åker norröver till mitt kära Tana. Ser verkligen fram emot det men först njuta här hemma hela juni.

Turkisk spa

Skriv inläggstext 

Sextioårsfest hela dagen

En väninna fyllde 60 år och vi tog henne med till ett turkiskt spa där vi njöt av en underbar behandling några timmar med efterföljande avslappning med gott te och sen en lunch med bubbel förstås. Sen bar det hem till födelsedagsbarnet där det var öppet hus med smörgåstårta och massor med bubbel och vin. Det kom en hel del folk, vänner och släkt. Jag känner många och det blev en fantastisk fin dag och tur med vädret hade hon också så vi kunde sitta ute det mesta av dagen. I dag blev det 8 km gång för mig och det kändes jättebra. Har fikat hos grannen och sen blir det lugnt resten av dagen.

Mina Münchendagar

Skriv inläggstext 

München igen

Var hos min dotter i München för en vecka sen. Blev som vanligt en fin helg tillsammans med mycket prat och restaurangbesök samt alla fina fikaställen som finns. Vädret var suveränt bra på lördagen då vi gick runt ett slott men en fin park. Det'är så lätt att umgås och vi har mycket att prata om. Nu jobbar hon och dåt blir det mycket kring jobb och relationer till kollegor och chefer. Söndagen kom med regn och moln. Det blev fika och åter fika och sen en lunch. Så drog vi till hennes lägenhet där hon har ett rum som var stort och trevligt med balkong. VI plockade upp hennes träningskläder och så blev det fotbollsmatch i regnet. Det var iskallt men så härligt och se henne spela en match igen. Hon slutade spela i lag för sju år sen så det är kul att hon har tagit upp det igen. München är en mycket trevlig stad så det är bara skönt att få åka dit och hälsa på. Det blir en ny sväng dit i höst och då vill jag kolla på en ny match.

Kvinnor fikar

Från Myntan kafé i Rinkeby

Kvinnor fikar

Är med i en grupp med kvinnor som åker ut till förorter där segregationen breder ut sig bland i första hand män som bevaka sin religion och sin och familjens heder. Hedern ligger till stor del på stackars kvinnor och unga tjejer som då inte får leva fritt och t ex gå på kaféer och restauranger utan att bli uttittade och placerade på speciella platser för kvinnor. Nu åker vi skandinaviska kvinnor och sätter oss på kaféer och fikar tillsammans och mitt bland männen. Har hunnit vara med en gång i Rinkeby, där jag bodde några år för 30 år sen sådär. Det var spännande att ta sig ut med T-banan och gå upp på torget. Jag kommer inte i håg mycket från tiden jag bodde där, jag jobbade så mycket så det var bara hem och sova och sen upp igen. Det blev några trevliga timmar med ca 12 kvinnor i olika åldrar. Vi var på ett marockansk kafé och åt gott. Kommer helt klart att vara med vid senare tillfälle när vi fikar runt på utsatta, segregerade ställen runt Stockholm. Det blir en stilla markering att i Sverige har kvinnor rätt att gå ut på kafé och restaurang vart som helst.
RSS 2.0