Täby i onsdags

Skriv inläggstext 

Snart 2017

En vecka sen julafton och jag har inte hunnit med så mycket. Vi hade vår Tacoslambada med närmaste vännerna och det blev så lyckad. Det är kul att samla så många en kväll och käka, dricka vin, must och öl och umgås, unga och äldre. Ja det var även två småttingar i tvåårsåldern som jagade runt, blev lite ledsen och sen glad. Jag har sällan såna små ungar runt mig så ja, man är inte van. Hann med en 7,5 km runda i onsdag och i går frissan. Idag blev det tur till Barkarby med sonen och jag köpte en ny laptop. Min gamla som jag köpte till dottern för fem år sen har kraschat. I morgon är det nyårsafton och det blir kryssning till Åbo. Måtte det vara lugnt på Ålandshav och Östersjön.

Julaftonsbildet

Från julmiddagen och midnattsmässan

Så blev det jul igen

Juldagen i dag och jag sitter och slappar i soffan ensam. Det blev en lugn fin jul med mina två barn. Jag hann med gymmet innan jag hämtade dottern hos hennes pappa och på eftermiddagen hämtade jag sonen och hans katt i Solna. Så redan den kvällen blev det mysigt med skinka i ugnen och dopp i grytan, glögg och annat gott. Julafton blev det sen frukost, sedan några vänner över på tefika, sen skulle de sista klapparna slås in och så öppnade vi en flaska bubbel och började julfirandet. Som vanligt blev det julbuffe och trevligt samtal kring bordet. Jag fick möjlighet att berätta lite om min mors släkt som min svåger hade forskat fram. Det blev klapputdelning, fina klappar till oss tre Som traditioner säger fick vi ett spel av Marlines far så det blev spel i flera omgångar utöver kvällen. Vid midnatt åkte dottern och jag med goda vänner på midnattsmässa. Det blev en lugn och fin tillställning. I morse blev det julfrukost hos samma vänner. Son med katt är hemkörd och dottern har utekväll med goda vänner. Jag sitter i soffan riktigt nöjd med julfirandet med måste planera för morgondagen. Då har vi Tacoparty för många vänner här hemma och det ser jag fram emot.

Lite upprörd är jag

Har i helgen varit på volontärkurs hos Stadsmissionen. Det var så intressant att förstå vad Stadsmissionen jobbar med. De har så många verksamheter och de tar vid där staten inte klarar av ta hand om utstötta och människor som av olika orsaker inte klarar av sina vanliga liv. Det är inte bara hemlösa, det är fattigpensionärer, det är barn som far illa, det är flyktningar som inte har fått asyl beivljat och ungdomar som inte har trygga hem. Ja staten har inrättat socialtjänsten som har blivit mer och mer indragen och där ingenting får kosta. Så Stadsmissionen och andra frivilliga organisationer får ta över där staten misslyckas. Utanförskapet, fattigdomen och kriminaliteten breder ut sig men staten har inte förmågan att ta och lösa dessa stora problem. Just nu verkar de inte ta tag i problemen och mer och mer får frivilligorganisationerna ta över. Hur ska de klara av detta? Staten bidrar inte en gång med pengar utan igen är det privatpersoner och företag som bidrar samt att Stadsmissionen driver secondhand butiker och har fastigheter de kan tjäna pengar på. I det numera egoistiska och individualiserade samhälle är det tur att det finns människor som ställer upp som volontärer för det behövs verkligen och utökas problemenn så behövs det fler.

Volontär Stadsmissionen

Vad ska man göra när man blir pensionär, ja förutom att resa, gå på gym, fika och luncha med vänner. Jag måste ha något vettigt förutom det och då har jag länge haft volontärarbete i bakhuvudet. Jag har ju tid till att jobba som volontär. I november gick jag på introduktion hos Stadsmissionen och fick redan gå en två dagars kurs denna helgen. Efter dag ett får jag kalla mig volontär och kan åka ut på blituppdrag men efter imorgon kan jag ta större uppdrag och regelbundet skriva upp mig på olika uppdrag. Så klart är det vissa uppdrag man känner mycket för och innan jag började med detta har jag känt intresse för att jobba med hemlösa och äldre människor. Stadsmissionen har förstås massor med olika uppdrag så jag får se vad de erbjuder när de kommer kontakta mig efter nyår. Dagen i dag blev fantastisk fin, dels för att våra två instruktörer var så bra och duktiga men även att träffa de andra volontärerna var jättetrevligt. Så fantastiska människor, både unga och äldre, mest kvinnor förstås men killarna var unga med egna jobb ochn som de unga tjejerna, vill de vara med och göra skillnad. Jag ser fram emot uppdrag när jag är tillbaka från Las Palmas i början av februari. Ska även blir intressant med avslutningsdagen i morgon.

München

Kommer München bli min favoritstad kanske? Åkte ner några dagar förra veckan för att umgås med dottern och kolla på julmarknader. Dottern planerar stanna där hela nästa år så det blir flera resor dit under året. Stan är trevlig både sommar som vinter visade det sig och jag kunde faktisk sitta ute med min milchkaffe och kolla på alla människor på shoppinggatan. Dottern och jag fick några fina dagar tillsammans och första kvällen var även hennes expojkvän med på middagen. Vi hann prata mycket om allt möjligt och det är många ämnen som ska diskuteras. Nu kommer hon hem snart till jul och det ser jag fram emot. Men hon kommer att stanna utomlands och har planer om andra världsdelar men Europa blir nog hennes bas till slut när hon har bestämt sitt yrkesliv. Som förälder är det bara att accepterar och vara glad över att ens barn är nöjd. Det är deras liv, det vet jag själv hur jag formade mitt liv. Det viktiga är att ha en bra relation och visa att man är där för dem när de behöver det.

Från mina dagar i München

Fina dagar i München.

Vad tänkte han om mig?

Blev en tur till Täby Centrum för småshopping och fika med funderingar i lugn och ro. Har blivit förkyld lagom till min Tysklansresa så jag fick avboka vattengympan. Men först lite sortering på återvinningscentralen, jag är en duktig sorterare. I alla år har jag tagit hand om min egen skit va det du måtte vara men aldrig bangat. På grund av mina nervsmärtor i händerna har jag fått anlita städfirma det senaste året så sorteringen tycker jag att jag kan klara själv. Nu sitter det romer vid varje station och vill ha betalt för att sortera men där går min gräns. Jag vill bli av med skiten själv, det har jag alltid gjort. Så jag undvek honom men han fick hjälpa någon annan som kom dit så det var väl ok. Ândå vr det bara några fjuttiga kronor som gubben slängde i hans mugg. Han kunde säkert ha gett honom mera. Jag skulle kunna gett honom mera. Hade jag kunnat prata med honom så han förstod så hade jag sagt, åk hem till din familj. Jag kan skicka dig etthundra , kanske tvåhundra kronor i månaden, sen kunde jag tigga i hop pengar hos mina bekanta och andra och skicka till dig. Bara så att du inte behöver vara här och få några kronor åt gången i din mugg. Om jag bara hade kunnat prata med honom. Han kollade på mig och vad tänkte han om mig? En rik kvinna i sin vita Audi som inte ville ha hans hjälp.

Får jag vara nöjd?

Jag har mått så bra hela hösten som pensionär och jag har inte tagit på mig något extra arbete utan njutit av gymmet som har så många alternativ. Vattengympa, zumba, yoga och vanlig styrketräning, jag provar allt. Sen promenerar jag, träffar vänner på fika, vi fem damer som har halvåtta träff hos varandra har blivit mycket lyckad. Nu när januariresan till Las Palmas är klar så känns det bara fint att vänta på julen med barnen. Dottern kommer ner en vecka till Las Palmas men redan nu till veckan åker jag till henne i München och hälsar på. Ska bli härligt med julmarknad och goda middagar på kvällen. Så får jag vara nöjd utan att oroa mig för tråkigheter, jag hoppas det. Här och nu ska man leva och jag känner att jag gör det. Kryddan för mig är dessutom de flörtiga och romantiska chattar jag har på Messenger just nu.
RSS 2.0