I dag vill jag göra vad jag vill

Lördag förmiddag och jag har redan hunnit med frukost ute på terassen med grannen. Jag sitter fortfarande uet och det kunde blåsa lite mindre och vara lite mera sol men man får tacka och ta emot det man får. Det fina varma vädret jag väntar på verkar dröja. Jag har gjort två lunchlådor till jobbet redan och nu planerar jag att cykla till IP och sedan gå fem kilometer spåret. Sedan skall hemmalaget spela match och det vill jag kolla på. Bästa väninnan vill att jag skall komma till ett köpcenter och först verkade det lockande men känner plötsligt inte för det. Sedan väntar jag min bror på besök och jag har inte riktigt koll på när han dyker upp. Så jag får hålla mig i närområdet idag men det är helt ok.

Ute på stan med mina barn
Ännu en utekväll med mina barn

Det har blivit några stycken genom åren, där jag och mina vuxna barn träffas och går ut och äter  på restaurang och kanske ett barbesök. Mestadels är det i Stockholm, men vi har även haft våra utekvällar i Oslo, London och Marbella.  Dessa kvällar är guld värd för mig. I lugn och ro sitter vi och äter gott, pratar om allt möjligt. Vi pratar om allt från fotbolls VM, resor, politik. Båda två skall rösta för första gången i höst så det är mycket, speciell för dottern att reda ut innan hon bestämmer sig. Sonen verkar veta hur han vill rösta. Sedan har jag en tendens att gå tillbaka i tiden och mimra lite, försöka komma ihåg saker när de var yngre och försöka höra hur de upplevde sin barndom. De skrattar ibland och säger, men mamma det där har du redan tagit upp och det där har du redan berättat. Jag suger i mig den positiva feedback jag får av dem vad gäller uppfostran och en hyfsat förstående mamma som heller stöttar en stötar ifrån. Jag är så glad över hur de artar sig som vuxna personer.
Jag behöver inte skämmas det är då helt klart. Tiden går dock så fort, plötsligt är kvällen över och sonen far i väg till sin lägenhet och dottern och jag tar tåget hem och jag har ännu ett trevligt minne att lägga in och kunna ta fram ibland. Sen ser jag redan framemot nästa gång fast det kan dröja rätt så länge.

Tom Jones på GrönanDet blev en skön nostalgisk kväll med mr. Jones. Rösten är kvar trots 74 år fyllda
Midsommarafton i Kyrkbyn
Midsommar helgen är över

och det var en riktig kall tillställning. Vi var några hemma hos mig, några föll i från men det bästa var att dottern stannade hemma med mig och mina gäster. Vi satt faktisk ute medan vi åt och det gick rätt så bra. Sedan blev det soffan med lite fotboll på Tvn. Igår var det lugna dagen, kommer knappt i håg vad jag gjorde men blev faktisk bjuden på middag av vänner jag inte hade sätt på ett tag. Även där börjar barnen flytta ut och det känns förstås konstigt. Jag har ju varit i genom den processen så jag vet att man får ett liv även efter barnen. Idag blev det först träning på gymmet med grannen. Vi har fått ett nytt program från vår PT så det var slitigt. Sedan fotbollsmatch i Solna med sonen och goda vänner. Det var en spännande match i div. 1 där kyrkbylaget IK Frej vann. I kväll blev det film med dottern. Jättemysigt. Så nu känns det faktisk bra att åka till jobbet i morgon. Sedan väntar jag på mycket varmare väder så jag kan ta en veckas semester här hemma i juli. 

På gymmet

Sen i januari har grannen och jag tränat på ett gym. I början höll vi bara på med konditions redskapen och det blev lite tråkigt i längden. Vi tog kontakt med en personlig tränare och då blev det full fart. Vi fick en del olika övningar som blev en cirkelträning. Det har vi kört nu i flera veckor så i går träffade vi vår PT och fick nya övningar. Hjälp vad tufft det blev. Nu är det mera vikter så det var helt sjukt jobbigt. Det roliga var att lära sig roddmaskinen ordentligt.
Nu hoppas jag bara att grannen kommer vara mer villig att hänga med till gymmet. Tre gånger i veckan vore superbra. Det har varit lite si som så hur hon har kunnat träna och när man kör cirkelträning så är det kul att man är två som peppar varandra.  Fast nu är det sommar och semester så det kanske blir powerwalk istället. Hur som helst så känns det så bra att vara i gång igen efter två år med överträning, knäont och hälsporre som aldrig ville läka.

Fotbolls VM

och det är klart man kollar på några matcher. Sitter just nu och tittar på England-Italien. Klockan är snart halv två på natten men det får gå. Det är ju söndag i morgon. Dottern kom hem sent från sitt jobb på Friends Arena. Jag fick hämta henne från busshållplatsen som ligger en bit hemifrån. Hon hade glömt att det kan bli riktigt kallt på kvällarna här så hon var lite tunnklädd. Ja det har varit kallt men en stark vind idag. Solen har varit framme men det har inte hjälpt så mycket. Jag har inte hunnit med något heller, det har varit en lugn dag och det är faktisk skönt att det blir så ibland. Ofta blir helgdagarna så fulla av aktiviteter så man inte hinner vila. Har hunnit chatta med en kusin i Norge och pratat lite om att träffas i sommar när vi åker upp. Ser fram emot det men först är det bara att jobba hela juli. Goda vänner har åkt på semester och jag är delaktig att gå promenader med deras hund. Så mycket jag hinner med tanke på att jag jobbar.  I morgon söndag blir det att shoppa lite med dottern.

Några veckor per år.

Det är vad jag får av tid med min dotter numera eftersom hon studerar utomlands. Idag var det dags att hämta henne och vi började med en pratstund och lite käk i köket. Det är mycket som skall ventileras både från hennes sida och min. Hon har fått mycket bra betyg så det känns bra att hon tar skolan på allvar. Redan nu är allra bästa väninnan här och de dricker te och pratar i köket, precis som det brukar vara när hon är hemma. Vi skall hitta på saker, dels med vänner och så skall hon, brorsan och jag har vår traditionella middag på stan någon kväll.
Veckan är slut och det blir bra med en vanlig helg. Jobbet flyter på, inget konstigt utan alla verkar trivas. Det är inte samma anda ändå. Många är ju så klart borta från organisationen och vi andra skall gå vidare. Tyvärr tror jag inte vår ledning klarar att samla oss till en enhet. Inget tyder på att de vill det heller.
Hur som helst blir de närmasta fem veckorna fullmatad med jobb både för mig och dottern, hon skall få besök av vänner från Spanien, Tyskland och Holland så huset blir fullt några veckor och det ser jag fram emot.  Midsommarafton närmar sig hastigt och det får bli lite firande med några av  mina tjejkompisar. Det känns verkligen som att sommaren är här och nu gäller det att ta vara på den. Försöka njuta av fina stunder med dotter och vänner. Dessa tre sommarmånader går alltid så snabbt.

Gilla olika

EU  valet chockade många, även jag. Är Europa verkligen tillbaka till 30 talet eller början till något liknande?  I samband med detta har en tidning dragit igång kampanjen "vi gillar olika" Det kan jag stå bakom. Redan på 60 talet beundrade jag Martin Luther King och när Tommie Smith stod med rak hand på pallen i Mexico City visste jag att orättvisor pga hudfärg kan inte vara tillåtet. Men vi är olika och tänker olika och tycker olika. Av den anledningen uppstår rashat och inte bara det utan även hat mot människor som är av ens egen ras. Rasistordet är tyvärr urvattnat, en svensk som generellt har något emot norrmän kan även bli kallad rasist och det kan han ju inte vara utan mer än  okunnig skitstövel.
Jag brukar kalla mig färgblind, för  mig är president Obama varken svart eller vit t ex. Min dotter gillar olika, dels pluggar hon i en skola där studenter från hela världen studerar och hon har kompisar från alla världsdelar. Sedan när hon var så där 6-7  år och vi brukade träffa hennes brors systrar så såg hon ingen skillnad mellan brorsan och hans äldsta syster fast systern är adopterad från Korea. För henne var de bror och syster, hon såg inte olikheten. Jag brukar säga att hon är med och gör världen mindre. Även min son är för att gilla olika, han har vänner från andra länder som han umgås med.
Jag själv då,, jo det finns invandarare i mitt umgänge. Människor som har bott här länge och har etablerat sig och som känner sig som svenskar. Fast jag är ju själv invandrare på något sätt. Jag, kom till Sverige då jag hade gift mig men som skandinav inte hade några problem med att komma in i samhället.  Men som mina utländska vänner, är jag inte svensk, jag har behållt mitt norska medborgarskap för det är inget som hindrar mig att ha det. Så när tidningen har kampanjern " vi gillar olika" då är det svenskar de hänvisar till. Men jag då, som ickesvensk, får jag vara med i kampanjen? Måste alla vara svensk i det här landet? Det måste ju finnas invandrare som inte är tvunget att söka svensk medborggarskap pga förföljelse i hemlandet, och som fortfarande har en stark tillhörighet till sitt hemland som inte vill vara svensk medborgare. Är vi uteslutna då? Problemet med media och även politikere är att alla skall vara svensk eller känna sig som svensk. Varför? Är det det där gamla storhetsvansinnet att vara svensk det är bäst i hela världen?  
Vi andra som bor i Sverige men inte är svenskar, ska vi stå utanför? Då kan de ju ta bort den här kampanjen, då tycker de ju inte " vi gillar olika" för alla ska ju vara lika "svenskar".

Nyinköpta blommorUte på terassen igen

Efter en vecka med kallt och regn så skiner solen igen och dörren till terassen är öppen igen och laptopen och jag sitter ute. Det har hänt en del som vanligt, och mycket av praktisk karaktär. Har köpt in tvättställ och skåp till badrummet och en av mina goda vänner som älskar att fixa i hop IKEA möbler kom över och satte i hop skåpet. Jag bjöd på laxmiddag som blev mycket lyckat. Nu gäller det bara att få  min montör att komma över och  fixa ihop allt i badrummet. IKEA är farligt, grannen och jag for omkring och det shoppades  kanske lite mer än det var tänkt. Sedan har vi farit runt och köpt blommor så min uteplats på framsidan börjar se fin ut, fast en del återstår.

Jag älskar mitt radhus och vill göra så mycket förbättringar och renoveringar men det kostar en del. Jag får lite ångest att jag går ipension om två år och då blir det andra inkomster än vad jag har nu. Min nya bil krävde pengar så det finns utgifter att betala. I bland undrar jag vad jag kan dra ner på av de utgifter jag har i dag och jag kan inte komma på mer än månadskortet på buss och tåg.

RSS 2.0