Täby nya kommunhus

(null)

Jobbar just nu

Efter drygt två år som pensionär och njutit av ledighet, resor, umgänge med släkt och vänner och förstås jobb för Stadsmissionen så kände jag för att få jobba lite igen, Jag är röstmottagare i förtidsröstningen och detta i princip varje dag fram till valet. Har jobbat nu fem dagar och det är kul och intressant. Jag möter nya röstmottagare varje dag och förstås väljare av alla de slag. I dag kom det in en dam på hel 98 år, så fantastisk och få träffa henne. Efter valet 9. sept så blir det vila ut ett tag för visst märks det att man är helt slut efter ca sex timmars jobba där man förstås går en hel del, hjälper folk tillrätta men även får sitta ner och ta emot valkuverten och kolla leg och röstkort Så i morgon är det dags igen och möta väljarna.

På hjortronjakt, Kongsfjordfjellet

(null)

Utsikt från Partisanmuseet i Kiberg och bild över partisaner från Finnmark

(null)

En tur till Harrevann med Sarek

(null)

(null)

(null)

Från utställning samiska kläder, Kildesli sjösamiske kulturhus, Leirpollen

(null)

Hemma sen en vecka

Vad mina 5-6 veckor i Tana ändå gick snabbt men tiden går snabbt kan jag konstatera och kanske märker man det mer nu när man har blivit äldre. Jag fick en fin vecka med min syster och hann med en roadtrip i regnväder med mina nyvunna klasskompisar. Det blev en fantastisk tur trots vädret men vi träffas ju för att prata. Jag kan ångra ett fel val jag gjorde när jag flyttade hem till brorsan men inget att tänka på längre och jag har tagit ett beslut hur jag ska bo där uppe nästa sommar. För hur det än är så vill jag upp där varje sommar. Det ger mig så mycket. Sen kommer jag hem och jag konstaterar att mina vänner nästan står i kö för att få träffa mig. Jag blev så glad över det. Jag har flera vänner där nord i Norge och jag har mina vänner här nere i Stockholm. Det betyder att några gillar mig och då behöver jag inte de som inte gör det. Idag blir det lunch med min kära son och det blir lika fint som vanligt. Min dotter har varit hos kompisar i Umeå över helgen och är nog tillbaka i München nu. Så snart är hösten här och livet rullar på och jag kommer att var hemma under hösten tills jag kanske hittar på någon resa.

En vecka kvar

Efter drygt fyra veckor här undrar jag vad jag har gjort. Det rullar på så fort. Tre första veckorna var det så fint väder som blev riktigt heta och sköna så klart. Men på så vis har det inte blivit så många vandringar som jag hade tänkt innan jag kom hit. Fast några har det ju blivit och många vackra naturbilder. Har träffa många kusiner och umgåtts och har någon kvar som jag ska träffa senare i veckan. Sen har jag ju fått plocka hjortron. Så i går kom brorsans äldste son med fru och barn. Jag hade inte träffat min brorson på många år och det blev ett kärt återseende. vi fick en fin kontakt direkt. Det blev en trevlig kväll med mycket nostalgisnack förstås och även diskussioner som det alltid blir när vi i familjen ses. Att jag och min bror inte är på samma våglängd känns trist men något jag får acceptera. Det är bara att konstatera att vi syskon har växt ifrån varandra under åren som gått. Vi träffas, några kan jag prata med men jag upplever mer och mer att mina äldste inte har någon större intresse av att höra vad jag har att säga men jag är ju en god lyssnare istället. Fast jag gillar ju också att prata, att ha en tvåvägskommunikation men det får ja ju ha med mina vänner. Nu väntar jag på att min ena syster och hennes man ska komma och det blir fint att umgås med henne under en vecka. Jag är faktisk glad för att åka hem till min radhus i Kyrkbyn och få träffa mina vänner.

Vestre Jakobselv, en fin kväll

(null)

En varm dag vid Tanaälv

(null)

Top of Europe

(null)

Från Kunes

(null)

(null)

(null)

Hjortronjakt

(null)

Topptur eller Perletur som det heter här. Vi klättrade upp Rödberget och kollar ut över början av Tanafjorden

(null)

(null)

(null)

14 dagar kvar

Sen bär det hemåt till Täby igen och vardagen ett tag. Men än är jag här och det är bara så skönt. Värmeböljan är över och det är så bra. Sista veckan visste jag inte var jag skulle göra av mig, mitt sovrum var som en bastu. Dock hade jag fina turer bl a till en kusin 18 mil härifrån. Ja g var där en långhelg och hon och jag har verkligen funnit varandra. Vi har mycket och prata om men vi har diametral olika politiska åsikter, dock respekterar vi varandra så det blir aldrig dålig stämning. Det fina var när vi lördag kväll drog på en festival i närheten där vi träffade kusin nr tre. Det blev en underbar kväll och natt tillsammans. Musik och god mat och sen vandra hem i natten till våra campingrum. Ljuset och solen mitt i natten här uppe i nord blir så magisk. Hemma hos brorsan igen var det bara att sitta still på terrassen men jag var även på stranden längs Tanaälv och vandrade och vadade i vattnet. Det har varit så fina kvällar med höga temperaturer så man ska inte klaga men i dag sjönk temperaturen och det blev bara fint att gå på hjortronjakt.
RSS 2.0