Lunch i Solna

(null)

(null)

Taco kväll

(null)

(null)

(null)

Promenad juldagen

(null)

Tomt hus

Kom hem från Arlanda för en stund sen. Dottern åkte till pojkvännen i Alicante. Vi hann med en lunch med sonen i Solna innan. I tisdags vågade en lagom stor skara vänner komma över på Tacos kväll. Alla över 60 hade tre doser förutom jag och övriga hade två doser. Man märker hur olika oroliga folk är över covid. Kan bli många diskussioner och många "experter" vet precis hur smittan går och vem som blir smittat och smittar vidare. Lite kul att lyssna på och jag som gillar att skoja till det märkte att covid är för allvarligt att skoja om.
Det har hur som helst varit en härlig julvecka med barnen. Så nu är det nyårsfirande och sen är vardagen igång igen. Vi får se vad 2022 bjuder på.

Den lilla familjen

Andra julen i rad  firade jag och mina två kära barn julaafton och juldagen tillsammans.  Sonen flyttade in med sin katt dagen innan julafton. På kvällen gick vi bort till några vänner och smakade på skinkan fast det blev även lite vin. Några hade köpt bingolotter och då spelade vi, jag för allra första gången. Blev en fin kväll. Julafton hämtade jag dottern hos hennes far så kvällen blev vår. Min inneboende var med på julmiddagen så julbordet bestod även av indisk lammgryta. Kvällen avslutades med julklappsutdelning och snack. Idag, juldagen blir det löjromspizza, bara vi tre.

Grannkatten Tove hälsar på

(null)

Julen är här

(null)

(null)

(null)

Gravsättning för god vän. Blev mycket fint.

(null)

Besök i synagoga och moske. Detta ingick i kurs om religionshistoria

(null)

(null)

(null)

Konspirationer

Jag har aldrig trodd på konspirationsteorier vad gäller vaccinet mot corona men nu med omikronviruset som sprider sig som en vinterinfluensa så börjar jag undra vad som pågår. Nu stängs världen ner igen och Sverige som alltid har varit efter alla länder börjar haka på. Det är väl vårt öppna samhälle de senaste 18 månaderna som har gett oss den så omtalade flockimmuniteten. Har man haft covid med Alpha, Delta och nu Omikron så måste man för sjutton ha en del antikroppar redan där. Att antikropparna försvinner inom ett halvår till ett år verkar ju lite märkligt.  Det är så många experter som uttalar sig om kombinationen covid och antal doser. Jag tror att halva Sverige haft corona och därför är rätt så skyddad och speciellt med två doser vaccin. Jag tror inte det kommer öka speciellt mycket här.
Så vad ledare här i Sverige och resten av världen har för planer det kan man undra över istället.. Det kan man  bli mistänksam över. Vart vill de fösa oss in på för väg i framtiden? Ska vi stanna hemma så de har koll på oss?

På't igen

Köpte en ask munskydd. Trodde faktisk de åtta jag hade kvar skulle räcke vid behov men när jag satt på T banan i rusningstrafik  så kände jag att det behövs nog.
Några få hade dragit på sig det igen. Alla har ju lagt av med skydd nu i höst när allt har varit lugnt. Så kom omikrom farande och då var det slut med det roliga. Kollade om jag kunde boka in tredje sprutan men det gick inte än, det har inte gått fem månader sen spruta nr två. 
RSS 2.0