Julaftons morgon på väg till julfrukost. Passerade gröna gräsmattorDagen före julafton fick jag blommor av en pilot på jobbet. Han tyckte jag hade kämpat bra från olyckan. Jag blev jättegladJulen har passerat

Dagen före julafton jobbade jag men sen blev det skinka i ugnen och rulla köttbullar. Kände mig lite ensam eftersom jag ofta har barnen med mig. Dottern firade jul och jobbade på sin praktikplats i Spanien så det blev inte som vanligt. Under sina tre års pluggande och praktiserande har hon alltid varit hemma över julen utom 2013 då sonen och jag åkte till London och firade med henne. Även sonen jobbade mycket denna jul både julafton och juldagen. Jag började julaftons morgon med att gå till goda vänner som bor i närheten. Där blev det julfrukost och en mycket trevlig stund. På julkvällen hämtade jag upp sonen så åkte vi in till stan och hade julmiddag på restaurant. Det blev en mycket lyckad kväll. Juldagen sov jag mig genom.  Jag har varit förkyld och det kuliminerade väl då. I går var jag dock piggare så då blev et middag med goda vänner på kvarterskrogen. Så trevligt det blev, de är goda vänner sen länge och som ensamboende vet jag att de är där när jag behöver sällskap. Idag ska snön komma så då kanske det blir vinter till slut.

Solen står lågt i decemberLuciabakDotterhelg

Så kom hon då i lördags eftermiddag och vi fick en trevlig middag tillsammans innan hon skulle iväg till bästa kompisarna. Hon tog min bil och for iväg i halkan. Söndagen blev underbar. Först frukost med min bästa kompis som bor i närheten.  Vi hade bjudit några mmmor och tjejer som vi båda umgås med men endast en kom men det blev mycket trevligt. Sedan drog vi i väg till TC där hon skulle handla julklappar till pojkvännens föräldrar. Lite svenskt glas och mat blev det. Vi åkte hem och hon började baka lussebullar som hon fick hjälp med av en annan kompis som kom från Umeå. Kompisens mamma var även med så det blev en trevlig fikastund.
Sen kom dotterns pappa och hans sambo samt sonen och vi fick en fin familjemiddag. Idag på  eftermiddagen drog hon till stan för träff med ytterligare kompisar och i morgon flyger hon tillbaka till Sevilla. Jag är så tacksam för denna helg. 

Länka din blogg

null

http://publishme.se/forum/feedback/lanka-din-blogg-23/bodilb.blogg.se

 

Andra adventNu är jag igång igen

 Nästa vecka börjar jag jobba igen och det ska bli jätteskönt. Jag fick till slut träning på ett nytt ställe där jag tränar två gånger i veckan från 1000 till 1500. Detta tillsammans med träningen jag hade på Täby Nordost har gjort mig stadigare och starkare i kroppen. Tyvärr har jag näsan kvar och det blir ingen operation förrän nästa år. Det är ok med sminkade ögon och glasögon på. Det värsta som återstår är nervsmärtorna i mina händer och fingrar. 
Jag träffade den läkare som opererade min kota i ryggen och det kändes jättebra. Han hade kollat bilderna från datortomografin som jag gjorde några dagar innan mötet och han sa att allt så bra ut. Mina nervsmärtor måste jag stå ut med ett bra tag tyvärr.
På lördag kommer dottern hem på snabbvisit så helgen blir full av luciabak och middagar och fikastunder. Jag längtar redan. Det blir en konstig jul utan dottern hemma och sonen mest på jobb men jag har mina vänner så jag blir inte ensam

Julfint I Arninge18 November blommade min pelargoniumRSS 2.0