En latte blev det på Espresso HouseDagens lunch i Täby CentrumFörsta veckan av semestern

Det har mestadels varit grått och regnigt de senaste två dagarna, I går blev det kalas hos goda vänner. Dottern följde med då det var hennes tidigare fotbollskompis som fyllde 23 år. Tänk flickor 92 i IK Frej som härjade i St Eriks cupen och andra cuper för 10 år sedan ska fylla 23 i år. Det går så otroligt fort, det gör även denna sommar som alla andra somrar. Slutet av juli redan och då vädret har varit så där känns det som om det inte varit någon sommar. Så idag tog en kompis och jag en sväng till Täby Centrum för lunch och fika, bara för att komma i från gråvädret. I Täby Centrum kan man glömma sånt då man blir bländad av alla affärer och kaféer och alla människor som far omkring. Så det blev en trevlig stund. Köpte tre böcker i Pocket Shop, så jag har att läsa på Roslagsbanan i höst. Sedan blev det äntligen träning med grannen. ett härligt hårt pass och svätten lackade. Kom hem till dottern och hennes två glada kompisar som satt i köket och käkade och skrattade. Så underbart att det är liv i huset om endast för några korta veckor. Och i morgon ska solen äntligen komma, den ska tydligen hålla i sig några dagar. Vågar jag tro på det?

Middag med barnenDotter med kompisarVäder och andra bekymmer.

Jag är in i min första semestervecka och så långt, inget väder att skryta om. Jag vet, man ska inte klaga men ändå. Nu hade jag ju bestämt att ha semester hemma i två veckor då dottern är hemma. Jag hämtade henne i går på Arlanda och vi höll på en halvtimme innan jag hittade min bil som jag hade fått parkera i ett parkeringshus jag aldrig hade varit i. Det var rena kaoset för att få parkeringsplats i går. Vi hämtade upp sonen i Mörby och vi fick en stund tillsammans med grillning och middag och mycket prat innan henens tre närmsta flickkompisar dök upp. Mycket trevligt det med men jag hade hoppats på en bara oss middag den första kvällen. Hon hade frågat innan om det var ok och det är klart jag sa ja, hon saknade förstås även dem. Idag blev hon upphämtad av sin pappa och det förstår jag men nu känns det som hon bara är här för att bo och träffa kompisar och jag får verkligen försöka klämma in en enda middag på stan med henne och sonen som vi har som tradition varje sommar. Hon har sina planer klara med sina kompisar och jag ska försöka få ytterligare en grillkväll med vänner både till henne och mig. Ja jag är lite ledsen , jag vill också umgås med henne och inte bara se henne en kort stund vid frukost om vi nu råkar gå upp samtidigt. Jag får försöka tränga mig på lite mer och hoppas att hon tycker det är ok.

Bilder från tidigare somrar i TanaSnart semester

Jag har jobbat hela juli och det är något jag gör varje sommar. Jag tar bilen till jobbet, inga köer, ingen trängselskatt, utan lugnt och fint glider jag in till Norrtull. Så kommer jag även hem lite snabbare än när nu SL har dragit in på turtätheten och Roslagsbanan inte går helt till Östra. På jobbet har vi det lugnt, de flesta är på semester men eftersom jag nu går på semester från fredag får jag dra upp farten lite så jag inte har för mycket sen när jag är tillbaka om två veckor. Dottern kommer hem på måndag och det ska bli så trevligt. Jag vet att det inte blir att umgås med henne hela tiden, hon har sina vänner hon vill träffa, men lite tid blir det ändå. Bara att hon är i huset i två och en halv vecka blir härligt. Jag hoppas på bra väder med mycket utomhusvistelse och träning och cykling. Några grillkväller ska det också bli. Mitt kära Tana åker jag inte till denna sommar. Hade så gärna gjort det men nästa sommar blir det en längre vistelse. Många av mina vänner har blivit sugna på att åka upp där så det hade blivit bra om det blev slå. Jag måste ha marknadsfört min hembygd rätt så bra.

Portugal

Där var jag på möte studiebesök på ett flygbolag som hette Air Luxor men det finns inte längre. Jag och en kollega åkte dit och mötet var kort men trevligt att träffa kollegor från andra länder och flygbolag. Det har blivit några sådana genom åren. Cuba, Spanien, Belgien, Holland, England., Irland, Norge, det ger mycket erfarenhet och många fina kontakter. I Lissabon dit vi åkte kommer jag bara i håg förutom mötet att kollegan och jag satt ute på ett torg och åt en god fiskmiddag. Vi fick även en rundtur med en av piloterna från bolaget. En mycket trevlig person som vi senare träffade på i ett annat portugisiskt bolag vi samarbetade med. Nu ska jag dit igen, i augusti med en kompis och då blir det en veckas semester i lånad hus av en portugisisk flygvärdinna som jag lärde känna i London när vi jobbade där. Så visst känner jag en del flygfolk runt om i världen och det finns en belgisk kapten som länge skickade julkort till mig från Abu Dhabi. Världen är liten och speciellt flygvärlden.

Varför krånglas det till så mycket?

Fick en inbjudan på Facebook till en Prideparad nästa vecka med start i Tensta och slut i Husby. Det säger ju sig själv att man vill visa dessa förorter, som sakta förvandlas till icke demokratiska områden så långt bort från svenskt sätt att leva som möjligt, att här i Sverige får homosexulla leva fritt och inte är ett mål för trakasserier. Jag tackade ja dels för att jag stöder homorörelsen men även att visa att kvinnor i Sverige har rätt till frihet och egna liv och det ska även gälla invandrarkvinnor från hela världen. Jag fick inbjudan från en kurdisk kvinna som lever i Husby men känner sig trängd och förföljd av skäggiga män i vita långskjortor.Vi har blivit vänner på Facebook och hon och flera har öppnat mina ögon för hur kvinnor som kommer hit som flyktingar och som ser möjligheten att leva på svenskt vis, blir jagade av dessa vitskjortor som vill tvinga dem tillbaka till det de flydde från. Nu börjar vänstern få till det att denna parad är rasistisk och att SD ligger bakom detta. Nu ska de ha sin egen Pride på Järvafältet och invänta Paraden som kommer från Husby. Vad betyder det? Jo bråk förstås. Varför, varför? Jag är ingen rasist, jag har haft inneboende som kommer frå Afrika och för mig är det helt naturligt som om det var någon från Sverige eller Belgien för den delen. Förmodligen kommer jag ha fler inneboende framöver och de är välkomna var de än kommer ifrån. Jag har vänner från flera olika länder och jag jobbar med invandrare. Men jag står emot när människor kommer till Sverige och vill starta egna lagar och regler. När man tar med sig urgamla seder som heder och kvinnoförtryck och antihomo. Egentligen borde det vara enkelt, vi tågar genom Tensta till Husby och visar att detta är Sverige och vi får ha en Pride parad var som helst i det här landet. Vi måste bara påminna dessa förorter om det.

Gjorde klart min soffhörna, blev jättenöjd.Lugna veckan

Dottern kom till Europa och Spanien i tisdags efter lite drama med biljettstrul och det är skönt att ha henne på "rätt" kontinent. Nu blir hon hos sin pojkvän i tolv dagar innan hon finner det för gott att komma hem till Kyrkbyn. Hon har ju blivit en sån globetrotter de senaste åren så Sverige verkar inte locka så mycket längre. Men här är vi, hennes familj och massor med goda vänner som bara väntar på att hon skall komma så det blir det bra ändå när hon väl är här. I går kom jag hem tidigt och satte mig ute på terassen för att njuta av sommaren. Det blev lite kortvarigt då den svenska sommaren är lömsk i år, för en lite kyligare luft smög sig in och jagade mig inomhus. Grannen och jag tog ett träningspass lite senare och det var obeskrivligt skönt. Väl hemma såg jag ett SMS från jobbet där de behövde asistans men jag klarade mig då en annan hade dykt upp. Så resten av kvällen blev lugn och skön.

Lilla sjönUtsikt från SkriketorpGamla NorrköpingMotala strömLånghelg i Norrköping

En god vän flyttade till Norrköping i våras och äntligen tog jag en långhelg och åkte dit. Det var värsta regnvädret i princip hela vägen och det är rätt så långt för att åka endast en helg. Därför åkte jag torsdag efter jobbet och fick tre nätter där nere. Jag har inte sett mycket av Norrköping förut och blev faktisk positiv till stan. Mycket fint med Motala ström och gamla fabriksbyggnader som var restauread och gjort fräscha. Min kompis bor en bit utanför på en hög höjd där man kan se Bråviken i fjärran. Jobbiga backar att köra uppför, inget jag är speciellt glad för och på vintern måste det vara extra jobbigt. Jag fick några fina dagar där, vädret var kallt i fredags men lördag och söndag var strålande fina. Hemresan gick mycket bättre med endast någon enstaka skur.

Grekland i mitt hjärta

Tragiskt vad som händer i detta fina semesterland. Jag förstår att de röstade nej. Den vanliga greken har inte mycket skuld till detta. Det är deras politikere och andra höjdare som genom åren har satt Grekland i denna hemska situation där det går utöver vanligt folk. När de arrangerade OS t ex. De gjorde det för lånade pengar. I välfungerande länder som Sverige och Norge gör man en budget och ser om man har råd att arrangera ett så stort evenemang. Att olika partier lovar sänkt pensionsålder bara folk röster på dem säger ju sitt. Ok den vanliga greken kanske inte är så insatt som vi nordbor vad gäller ekonomi och att vi behöver betala skatt för att få något tillbaka. Fast det beror ju på hur deras regeringar går ut med budskap till folket. Sedan kan man undra hur mycket pengar EU kan låna ut till Grekland genom de senaste fem åren utan att kanske sätta stopp tidigare och be grekiska regeringen försöka röja upp en gång för alla i deras härva. Jag hoppas det nu kan lösa sig på något sätt framöver, det blir tuffa tider, men andra länder har gått igenom liknande scenarior. Nu hoppas jag bara att folk fortsätter åka till Grekland på semester och spendera pengar och här hemma måste vi köpa grekiska varor.

Dörren till mitt hemAlmedalen kontra Kyrkbyn

Man blir matt av att tänka på politikerveckan i Almedalen så då tänker jag inte så mycket på det. Politikere, vem tror de att de är? De är vanliga människor, inte mer intelligenta, inte mer kloka och har definitivt inte mer sunt förnuft än vi andra. Det är ett käbbel partierna emellan istället för att mötas och kompromissa. Det är bara att tänka på ute i arbetslivet. Visst har man olika åsikter men i slutändan måste man komma överens för att få företaget att gå vidare och att säkra så många jobb som möjligt. Hela landet är ett stort företag och trots olikheter mellan partierna så måste någon styra men även kunna lyssna på motparten och kompromissa ibland. Jag koncentrerar mig om mitt och längtar att komma hem efter jobbet nu på sommaren. Umgås med vänner, fä träffa sonen på lunch som jag gjorde i går och bara trivas. Det är mycket som händer runt om i världen och jag är definitivt inte omedveten om det utan håller mig orienterad och har rätt så klara åsikter om det mesta. Jag är orolig över IS framfart och hur det mer och mer kan påverka även oss i Europa. Jag lider med båtflyktningarna och är glad över att svenska och norska båtar finns till hjälp i Medlehavet. Sedan är det bara att komma överens att dela på flyktningkvoten mellan länderna. Italien och delvis Grekland som redan har problem, får ta det mesta just nu. Då är vi där igen med hur ansvariga inom EU handskas med problemet. Har man tagit på sig dessa toppjobb så får man faktisk ta tag i stora problem som uppstår och försöka lösa det och då måste man kompromissa mellan länderna.
RSS 2.0