Drottningen är död

Det bryr jag mig inte så mycket om. Är ingen rojalist och kungligheter tillhör det förgångna.
Förkyld och snorig sitter jag här och då zappar jag in på begravningen som sändes på de två stora kanalerna, i timmar. Westminster Abbey, en enorm katerdral och vacker javisst. 
Alla dessa påkostade katedraler runt om i världen,, den ene större och mer påkostad än den andra.
Jag undrar om nu Jesus gick omkring och predikade för sina lärjungar och andra, oftast ute i det fria. Ville han han tyckt om denna utveckling av hur hans ord skulle förkunnas. Jag betvivlar det.
Denna tro som nu predikas i katedralen, det kan väl inte vara många som riktigt tror på detta. 
Jag gör det inte så jag zappar vidare.

Fin kväll i Östernäs hos min tidigare chef från många flygbolag. Åkte dit med exkollega Pia. Blev en underbar nostalgisk dag som började med båttur..

(null)

(null)

(null)

Bra med byte

Det är sunt i ett land med demokrati att båda sidor får komma till tals. Åtta år var nog tillräckligt för röda sidan som inte visade så mycket framsteg som var önskat på många områden. Inte för att man har så stora förhoppningar på blåa sidan heller men alla ska väl ha en chans.
Politik i dag är mest att snacka skit om den andra sidan i stället för att få fram sin egen politik.
Det visade sig när redan nu en partiledare som ägnade mycket tid åt det har slutat.
 
Jag jobbade på valdagen cch det är inressant att vara med i den processen med att ta emot väljare och deras röst. Själva räkningen av valsedlar gick hyfast bra. Man måste räkna om någon gång innan det stämmer med röstlängden. Få se om jag orkar vara med om fyra år eller så tycker kanske kommunen jag är för gammal.
 

Vacker kväll i Kyrkbyn

(null)

(null)

Underbar dag i Stockholm förra söndagen med goda vänner

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Alltså vad är det med folk när de ska rösta

Efter två och en halv vecka som röstmottagare var det skönt att avsluta idag. 
Jag har varit helt slut efter varje pass då det i princip varit köbildning hela tiden. Glömma äta lunch och knappt hinna till toaletten. Vi har varit tre personer och vi har verkligen haft full upp. Om allt hade flutit på hade det inte varit några problem men så enkelt är det inte. Vissa som kommer verkar aldrig varit i en vallokal förut. Om folk hade öppnat sina kuvert de fått hem från Valmyndigheten och tittat på innehållet och läst det hade mycket varit vunnit. När vissa kommer med ett ej öppnat kuvert i handen ja då undrar man hur de är funtat.
Det verkar vara så att många blir osäkra hur de ska göra. Här kommer ett kuvert hem från någon myndighet, vågar man öppna det? Lika bra att ta med hela rasket till vallokalen så man är säker. 
Tre val blir tre kuvert att stoppa valsedlarna i. Enkelt eller hur? Nej, många fråga om de verkligen ska göra det. Väldigt många försluter inte kuverten. Valet är hemligt, vi röstmottagre ska inte ha möjlighet att titta in i kuverten. 
 
På söndag sitter jag i vallokal och tar emot röster. Får se hur det går men jag bävar redan.
RSS 2.0