Vänskap

I går skulle jag på födelsedagskalas hos bästa vännen och hamnade på ett bröllop! Jag och några vänner slank in vid halvsextiden eftersom det brukar vara drop in hos vännen när hon ställer till med kalas, inte anade jag vaad som var på gång. Vi kom lite för sent visade det sig, de hade precis gift sig hemma i vardagsrummet! Ingen närvarande förutom barnen visste om det. Vi fick i varje fall vara med på festen och det blev så trevligt med massor med deras vänner i deras lilla stuga.
När börjar vänskap och hur fortsätter den? Jag har många vänner, några få nära och många fler runt om. Denna vän träffade jag för 16 år sen på en fotbollsplan där våra döttrar spelade. Vänskapen började när hon flyttade med sina barn till ett hus nära mitt. Det var lätt att slinka över för ett glas vin. Vi började ha middagar med barnen och ju mer vi sågs, ju mer vi pratade  om allt möjigt, ju mer såg vi att vi trivdes tillsammans. Vi är  på många sätt olika men ändå har vi mycket gemensamt och olikheterna kryddar nog bara till det.  Det har varit och kommer att bli många glada stunder tillsammans, samtidigt är hon en vän jag går till när jag är ledsen som nu när min dotters bror dog förra året. Min vän har varit med sin man till och från i över 20 år, de har tre barn tillsammans så det var nog dags för giftermål. Jag önskar de all lycka.

Jazzkväll på kvarterskrogen i Kyrkbyn


Vi var några vänner som träffades och lyssnade på jazz. God mat, lite vin och fredag den 13 blev så trevlig. 

Yttrandefrihet och demokrati

Det är något jag helt står bakom. Jag är födt i ett land som jag anser är en av de mest öppna demokratier i världen och jag bor i ett land som även hör til de mest öppna. Vi får säga och tycka vad vi vill publikt i media och sociala medier. Vi kan även verbalt uttrycka oss hur vi vill. Fast det finns regler, man får inte uttala rasistiska åsikter eller homofobiska åsikter, då kallas det hatbrott.  Men vi får tydligen uttala vad som helst mot och om religioner. Var är respekten då? Det finns djupt troende inom alla religioner och inom islam är det extra känsligt. Måste vi då rita rondellhundar föreställande Muhammed? Vad är vitsen med det? Nu dör oskyldiga människor därför att en konstnär som ritar rondellhundar föreställande Muhammed åker runt och håller föredrag, om vad? Sin rondellhund? Har han inte lagt av sedan alla incidenter har hänt sen dess. Judarna blir förföljda och dör som en fortsättning av detta. En helt oskyldig människa dog i Köpenhamn samt en judisk vakt. Är det värdt det för att i yttrandefrihetens tecken rita en rondellhund som muslimer blir vansinning över? Jag är definitivt inte speciellt imponerad av islam.än mindre av Muhammed som jag har läst en del om, men jag har respekt för de som tror på det riktiga islam, inte det fundamentalistiska eller överhuvud den förvrängda  islam som IS och andra terrorgrupper reprsenterar.
Det intressanta är att människor som intervjuas i samband med terrordådet i Köpenhamn tycker att det är förfärligt att detta händer i yttrandefrihetens namn men ingen tänker till att varför hände det här. Att det i förlängningen beror på en rondellhund föreställande Muhammed som vi inte vet hur han egentligen såg ut.

Redan februari

Det är mörkt när jag lämnar Kyrkbyn med tåget på morgonen och ljust när jag kommer till Stockholm 20 min. senare. Fantastisk fort blir det ljusare nu även på eftermiddagen. Snön smälter lite åt gången och även det känns bra, jag gillar ju inte snö längre. Fast i påsk ska jag  till syrran och svogerns fina stuga uppe i norska fjällen. Då vill jag faktisk åka skidor, något jag inte har gjort på 15-20 år.
Annars rullar det på med mest jobb förstås men även umgänge med vänner. Jazzkväll på kvarterskrogen på fredag ser jag fram emot. Grannen och jag tränar på gymmet och hemma är det tvätt och tömma diskmaskinen en gång i veckan. Det märks att jag bor ensam nu och det känns jätteskönt. Ska nog vänta till hösten med inneboende.  
 
 

Vinter i Kyrkbyn
För 21 år sen


En bild på mig och min dotter på hennes 1 års dag 28 okt 1993. Mycket har hänt sen dess men det fina förhållandet mellan oss finns kvar. Vad härligt och lätt det är att älska sina barn.

Våfflor en måndagkväll, helt oplanerad.
Vad sk jag nu hitta på?

Kom hem från jobbet, första dagen på veckan och det var snorhalt på vägen. Jag känner mig insnöad och vilken tur att jag har bilen vid stationen  och tågen har börjat gå från Kyrkbyn så resan hem var inte så lång. Idag skulle vi börja träna på nya gymmet men när jag väl hade kommit in för dörren ville jag inte ut igen så nu är det uppskjutit till onsdag. Fast ut kom jag ändå, gränden till huset  var så igensnöad så det var bara att ta fram skyffeln. Det blev faktisk riktigt bra skottat. Fast det dalar fortfarande ner snö så det blir att skotta bil igen i morgon bitti. Veckan efter att dottern åkte har gått fort. I lördags blev det födelsdagsmiddag hos grannen. en riktig trevlig kväll.
Efter skottandet i kväll fick jag för mig att göra våfflor, när gjorde jag det senasst? 10 år sen kanske, men dotttern gjorde våfflor när hennes pojkvän var här och de blev jättegoda. Mina då? De blev fantastisk goda måste jag säga.
RSS 2.0