Vart har vi att vänta oss?

Trevliga middagar i vänners lag i fredags, en helg med dotterns pojkvän på besök och middag med sonen en söndag kväll. Så ska livet vara , inte att förglömma jobbet som är en viktig del men helgerna med umgänge och njuta av ledigheten helt enkelt.
Så rasar världen omkring oss med terrorbrott av allra värsta sorten. Extrema islamister eller vad de nu är verkar sprida sig över världen. Värst är de i några arabländer men Europa börjar bli mer och mer indragen. Så vad har vi att vänta oss framöver? Måste vi tänka på varje steg vi tar, vad vi säger, vad vi skriver?  Nyss var världen så öppen, jag var så imponerad av min dotters studier och resor, hon har hela världen framför sig, eller har hon? Nu börjar man oroa sig för att attentat kan hända varstans och någon i min närhet skall drabbas. Olustigt.
Satir är bra, vi ska kunda uttrycka oss på olika sätt och karikatyrer av politiker och kändisar är något som man ser ofta och tolererar och tycker  är kul. Är man en offentlig person får man tåla detta.
Det har gjorts karikatyrer av Jesus utan att även mycket troende kristna blir hysteriska. Det är svårare med Muhammed, muslimerna anser att han inte skall avbildas. Varför då inte visa lite respekt som in dotter sa? Det är ok att avbilda honom tycker jag men det verkar gå inflation i detta. Religion är svårt och bäst vore om människor av alla slag inte var så indoktrinerade, så bokstavstrogen. I en upplyst världen skulle kanske inte muslimerna reagera så starkt men nu är det så. Så ge dem lite andrum så kanske i framtiden så ser de annorlunda på detta. Och muslimerna själva kan stoppa sina extrema trosfränder.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0