Roadtrip med två vänner från förr

Igår drog vi iväg med Livs husbil till Berlevåg för att umgås en dag. Det har blivit tradition, nu tredje året på rad. Det är mina två klasskamrater från första klass och det är så härligt att ha fått denna kontakten igen. Båda två bor kvar i Tana. Berlevåg är ett ganska stort fiskeläge som ligger mot Nordishavet. Det var inte något bra väder, låga moln och lite duggregn på hemvägen. Vi hade några stopp, först bara på en parkering där vi fikade i bilen och pratade så länge som vi knappt skulle hinna vad vi skulle göra.
Det blev ett stopp vid Landhandeln i Kongsfjord där de har allt möjligt från daglig varor till utsmyckning med gamla skyltar och gamla saker. I Berlevåg var vi i glashuset och kollade på allt möjligt av glaskonst.
Fick köpt ett vackert glasfat i blått med en mygga inuti. På hemvägen stannade vi i Veines där det finns en supertrevlig restaurang där vi åt lax fiskat i fjorden utanför, pannacotta med hjortron och kaffe.
Jag kostade på mig ett glas rött till laxen. Jättegod mat och internationell miljö. Turister har möjlighet att bo på stället. Ett mycket populärt resmål med Ishavet rakt utanför. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0