Pandemin och Sveriges inrikesminister

Sverige stänger gränserna mot Norge och det kanske är på tiden men vår inrikesminister verkar inte ha koll. I våras var han sur över att Norge stängde gränserna mot Sverige men det har han totalt glömt. Nu är han orolig att norrmän som  bor nära svenska gränsen där det mesta är stängt,  nu ska komma i horder över gränsen och handla mat, sprit och gå på restaurang. Han verkar inte vara orolig över att få in smitta över gränsen. Vet han inte att gränsbutikerna i Sverige mer eller mindre har stängt sen i våras då norrmännen inte åker över gränsen för då måste de in i 10 dagars karantän när de kommer tillbaka. Fast karantän verkar han inte veta vad är eftersom här i Sverige kör vi ju inte denna tvångsmässiga handling.  
Sen vet han inte hur man ska hålla koll på stängda gränser. det kräver ju mycket resurser. Han behöver bara be norsk polis och hemvärn även stoppa folk på väg in i Sverige. De har ju stått där sen i mars och stoppat folk in i Norge. De har rutin nu.
 
Sen kan man ju tycka att de är lite väl hysteriska i Norge eftersom smittan är på väg ner. Fast de är så på hugget när nu denna britiska variant har visat sig så de agerar direkt. FHM är  säker på att den finns även i Sverige i större grad än de ca 50 som är registrerat smittade men vad gör de? VI vet väl om några månader.
 
Välkommen till pandemin inrikesministern.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0